K

KASTEELOVERNACHTINGEN IN NEDERLAND: 9 x MAGISCHE PLEKKEN

overnachten in kasteel Nederland - Kasteel Limburg overnachten - Kasteel Utrecht overnachten - Kasteelhotels Nederland - Slapen in kasteeltoren - luxe kasteelovernachtingen

Stap terug in de tijd, geniet vorstelijk en bekijk de prachtige omgevingen in en rondom het kasteel. Dit is wat je kan verwachten wanneer je kasteelovernachtingen in Nederland boekt. Een wonderlijke, en misschien zelfs romantische, ervaring om met je vrienden, familie of lover te delen. En, het hoeft helemaal niet zo duur te zijn! Hier vind je 9 x magische kasteelovernachtingen in Nederland op een rijtje.

Slapen als een vorst. Dat doe je bij deze 9 x magische kasteelovernachtingen in Nederland >

Kasteel Kerckebosch Zeist

In de bosrijke omgeving van het mooie Utrechtse Heuvelrug, in Zeist om precies te zijn, vind je het 120 jaar oude Kasteel Kerckebos. “Het doet er niet toe hoe lang, maar hoe goed men geleefd heeft” staat in de glas-rood-ramen van het kasteel gekerfd. Met dit als motto organiseren ze talloze activiteiten. Van eten, feesten en trouwen tot vergaderen en overnachten: hier kan je terecht!
Adres: Arnhemsebovenweg 31| €120 p.n

Ook leuk: 5 x Prachtige kastelen in Nederland >

Overnachten in kasteeltoren bij Huis Bergh

Het sprookjeskasteel Huis Bergh ligt aan de flanken van het golvende landschap van het Montferland in Gelderland en tegen de grens van Duitsland aan. Het bijzondere is: je kan hier niet alleen in de kamers van het kasteel slapen, je kan bij Huis Bergh ook slapen in de Middeleeuwse kasteeltoren! Vanaf het toegangspoort loop je recht op de ronde toren af, zo een luxueus overnachting tegemoet.
AdresHof van Bergh 8 | €239 p.n

Kasteel de Wittenburg

Ook in Zuid-Holland is er vlakbij Den Haag een romantische chateau te vinden. Kasteel de Wittenburg ademt traditionele hoffelijkheid uit en er heerst een gemoedelijke sfeer. Alles mag, niets moet: je kan hier zorgeloos genieten van zowel de omgeving als luxe faciliteiten van het kasteel. Ook leuk: Deze zomer staan in de kasteeltuinen exclusieve zomerconcerten op de planning, hier vind je meer informatie >
Adres: Landgoed de Wittenburg 1 | €114 p.n

In deze 7 hotels maak je de perfecte Instagram-foto >

Slapen in het kleinste kasteel van Nederland

Verscholen tussen het groen van het Roermondse stadspark ligt het kleinste kasteel van Nederland verstopt: Kasteel Hattem. Je vindt hier 8 ruime kamers die comfortabel en eigentijds gemeubileerd zijn, maar wel met een ouderwets tintje: in elke kamer hangt een grote schilderij uit de 17e eeuw.
Adres: Maastrichterweg 25 | €149 p.n

Slapen in kasteel Vaalsbroek

In het dorpje van Vaals staat het kasteel Vaalsbroek. Ook dit is geen typisch kasteel waarbij je met een rondleiding binnen kan kijken. Nee, bij dit kasteel kan je evenzeer bijzonder overnachten. Maar ook de buitenkant van het landgoed is fotowaardig, dus mocht je een dagje in Vaals zijn, is het leuk om hier even te stoppen. Ook leuk: 10 x leuke tips om te doen in Vaals >
AdresVaalsbroek 1 | €129 p.n

Kasteelovernachting in de Veluwe

Je kan er niet omheen: één van de mooiste omgevingen in Nederland is natuurlijk de Veluwe. Op de rand van dit mooie gebied staat het pareltje Kasteel Engelenburg. Hier kan je niet alleen vorstelijk overnachten in de luxe hotelkamers, maar is ook de perfecte uitvalbasis om het beeldige natuur van de Veluwe verder te ontdekken. En oh, vergeet niet de serre met uitzicht op de slotgracht te bezoeken. Die is hier namelijk fenomenaal!
Adres: Eerbeekseweg 6 | €167 p.n

Meer hotelinspiratie! Hier vind je 7 x indrukwekkende hotels in eigen land >

Kasteelovernachting Limburg: Duin & Kruidberg

Engelse landgoedtuinen, klassiek-historische interieur, ongedwongen sfeer en in de schitterende omgeving van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dat staat je te wachten wanneer je een bezoek brengt aan landgoed Duin & Kruidberg. Het hele kasteel schreeuwt historie en jij kan voor een nachtje terug in de tijd!
AdresDuin- en Kruidbergerweg 60 | €129 p.n

Kasteel Sterkenburg

Een andere plek waar je heerlijk kan overnachten in een kasteel is bij Sterkenburg in de landelijke omgeving van Utrecht. Ga terug in de tijd, terwijl je wél geniet van de eigentijdse luxe die ze hier bieden. Deze locatie wordt overigens ook gebruikt voor trouwerijen: mocht je het ja-woord willen zeggen op een plek waar geschiedenis, heden en toekomst bij elkaar komen? Zeg dan ja tegen Kasteel Sterkenburg.
Adres: Langbroekerdijk 10 | €95 p.n

En, wanneer ga jij slapen als een vorst bij een kasteelhotel in Nederland?

CategoriesNederland