H

HOTSPOTS IN DE RIVIERENBUURT: 10 x TIPS

hotspots rivierenbuurt - tips rivierenbuurt - restaurants rivierenbuurt - hotspot rivierenbuurt - wat te doen rivierenbuurt - hotspots maasstraat - hotspots scheldestraat - hotspots rijnstraat

De Rivierenbuurt is een gezellige wijk tussen de Scheldestraat en de Amstel in Amsterdam Zuid. Ben jij in deze buurt op zoek naar een fijne plek voor een ontbijtje, uitgebreide lunch, diner of goede borrel? Hieronder vind je 10 hotspots in de Rivierenbuurt.

Op zoek naar tips in Amsterdam Zuid? Vind hier 10 hotspots in de Rivierenbuurt >

At Seven

Bij deze zaak ben je 7 dagen per week welkom voor ontbijt, bijzondere Braziliaanse vruchtenshakes, lekkere koffie, gebakjes, brunch of lunch. ze halen hun producten overal vandaan, om ervoor te zorgen dat ze het beste kunnen leveren.

Rasoi

Dit nieuwe restaurant op de Maasstraat is de place to be als het gaat om de echte Indiase keuken. Het menu bestaat voor de ene helft uit klassiekers en voor de andere helft uit signatuurgerechten zoals de Kerala viscurry. Tip van ons? Ze doen ook aan take away dus je kunt ook thuis genieten van de kookkunsten van Rasoi.

Tapzuid

Bij Tapzuid vind je zo ongeveer alle Amsterdamse brouwers onder één dak. Na(ast) je speciaalbiertjes kun je een goede maaltijd bestellen tijdens deze hippe avond. Leuk voor een complete bieravond uit of als stop tijdens een lekkere (bier)wandeling door de stad.

Café Vrijdag

Café Vrijdag aan de Amsteldijk is fijne plek om te eten en je kunt het raden: vooral op vrijdag is het hier feest. Borrels die uit de hand lopen en mensen die lang blijven hangen. Maar ook voor een diner kun je hier aanschuiven. En zoals dat hoort bij een (eet)café zijn de prijzen ook hier niet al te hood.

VINNIES 

VINNIES is jouw living room-away-from-home. Een plek om te genieten van lekker eten en goed gezelschap. Hier geven ze veel om goede service en letten ze op de details. Altijd fijn! Tip van ons?Proef hier zeker eens de heerlijke salades!

Ook leuk! Vind hier fijne plekken om te lunchen in Amsterdam Zuid >

Café Goos 

Bij Café Goos kun je terecht van ontbijt tot late borrel en iedereen is hier welkom. Bij deze gezellige hotspot hebben ze 9 tapkranen, met standaard 5 bieren van brouwerij ’t IJ op de tap. Daarnaast vind je nog 50 (!) flesjes bier, van Belgische klassiekers tot Amsterdamse (speciaal)bieren en ook de wijnliefhebber is hier aan het juiste adres.

StrandZuid

Hier vind je een menukaart vol gerechten voor liefhebbers van vis, vlees, vegetarisch & vegan eten. Het restaurant vind je in het pand aan het water, dat met veel glas en een warm interieur een aangename plek is bij ieder weertype. Als de zon schijnt kun je terecht op het terras, met een ligging op het zuiden en uitzicht over het Beatrixpark.

Sapporo Teppanyaki & Sushi 

Bij Sapporo op de Scheldestraat ben je aan het juiste adres voor bijna alles uit de Japanse keuken. Denk aan verse sushi, maki en tempura, maar ook wagyuvlees en teppanyaki-gerechten die aan je tafel worden bereid. Leuk om te doen: ga voor het teppanyaki keuze menu (€58,50).

Grammes

Chef Maxime Papin heeft ervaring opgedaan bij de beste patisserieën van Parijs & New York en daarna zijn eigen zaak geopend in Amsterdam. Van amandel croissantjes tot Madeleines, hier loop het water je in de mond als je binnenloopt. Loop er woensdag (of soms een vrijdag) van 08:00 tot 12:00 uur binnen of bestel!

Sushi Su

Bij Sushi Su op de Rijnstraat wordt dagelijks kraakverse sushi bereidt. Door vele sushi lovers wordt dit bezorg adresje aangeraden en waar ze mede bekend om staan zijn hun rollen met (halal) kip. Zin gekregen in sushi? Hier kun je bestellen >

En, welke van deze hotspots in de Rivierenbuurt zet jij op je lijstje?CategoriesFijne Foodspots