7

7 x INDRUKWEKKENDE HOTELS IN EIGEN LAND

bijzondere hotels nederland - leuke hotels in nederlan d- hotels op texel - hotels in maastricht - hotels in leeuwarden - hotel the dutch

De vakantie staat voor de deur en met dit mooie weer komen wij al helemaal in de stemming. Voor het zonnetje hoef je dus niet ver weg dit jaar. Daarom zetten wij een paar indrukwekkende hotels van eigen bodem onder elkaar.

1. SWEETS hotel – Amsterdam

Sweets is meteen wel een hele bijzondere: het is een concept waarbij je in één van de 28 brughuisjes van Amsterdam kunt overnachten. Deze zijn niet super groot, dus in elk huisje kunnen maximaal twee mensen overnachten, maar knus is het zeker. Iedere brug heeft zijn eigen sfeer, voor iedereen wel wat wils!

8 tips voor een duurzame reis >

2. Cabiner – Drenthe

Voor de mensen die liever juist een break van de stad willen, zijn er cabine huisjes te vinden in het noorden. De houten cabins staan midden in de natuur, twee uur lopen van de bewoonde wereld. Ideaal om tot rust te komen; in de Unplugged cabine is geen WiFi noch stopcontacten.

hotel in nederland - overnachtingen in Nederland - bijzonder slapen in nederland - hotels Drenthe - hotels Amsterdam
Foto: SWEETS hotel – Gerben Wagenaarbrug

3. Corps de Garde – Groningen

In het noorden hebben we nog een ander stadshotel gevonden: Corps de Garde. Dit hotel is gevestigd in een oud-legeronderkomen. De kamers hebben veel klassieke elementen die gecombineerd zijn met het moderne. Een bijzondere locatie midden in het centrum van een te gekke stad.

Combineer je overnachting met een diner bij deze bijzondere restaurants in Nederland >

4. Hotel New York – Rotterdam

Weer terug in de Randstad komen we uit bij het bekende Hotel New York. Vroeger zat hier de Holland Amerika Lijn, nu kun je in de oude directiekamer slapen. Helemaal in context mag je natuurlijk de oesterbar niet overslaan.

14 x picknickplekken door heel Nederland >

5. Hotel The Roosevelt – Middelburg

In dit boutique hotel hartje centrum zijn 28 kamers beschikbaar in klassiek meets industrieel stijl. Top locatie wanneer je stad en frisse zeelucht wilt. Ook hier kan je genieten van oesters, schelpen en mosselen. En met mooi weer wordt het ontbijt in de binnentuin geserveerd!

6. The Dutch – Maastricht

In de booming wijk Wijck in Maastricht vind je hotel: The Dutch. Het hotel zit in een herenhuis en heeft 49 moderne kamers. Het personeel geeft je graag tips om alles uit Maastricht te halen, maar ook in het hotel is genoeg te doen: drankje in de Lobby-Bar of spelletjes spelen in de Hangout. Daarbij is er een gratis minibar en roomservice. 😉

bijzondere hotels nederland - leuke hotels in nederlan d- hotels op texel - hotels in maastricht - hotels in leeuwarden

Fijne tips voor een weekend Maastricht >
Dit is waarom je in een Tiny House moet logeren >

7. Hotel Texel – Texel

Nog een tip voor een trip meer de natuur in is Hotel Texel. Weg van de stad met de duinen als uitzicht, kan je niet anders dan tot rust komen. En als het dan toch een keer geen lekker weer is, enjoy yourself in de woolness spa en eindig met een zijdezacht huidje door de lanoline in de wol.

Ook in Nederland dus genoeg toffe keuzes voor een mini-break! Laat het ons ook weten als je nog brandende tips voor ons hebt.

CategoriesNederland