8

8 x HOTSPOTS IN ROTTERDAM BLAAK

hotspots rotterdam - hotspots rotterdam blaak - rotterdam blaak - hotspots westblaak - blaak rotterdam - leuke dingen in rotterdam - eten in rotterdam - restaurants rotterdam - activiteiten rotterdam

Blaak in Rotterdam is misschien wel het meest bekend om de bijzondere gebouwen. De Markthal, de Kubuswoningen, de Blaaktoren. Deze omgeving nog meer ontdekken? Hieronder vind je 8 hotspots bij Rotterdam Blaak.

Vind hier de hotspots bij Rotterdam Blaak > 

De Markthal

Naast Fenix Food Factory zit er nog een fantastische foodmarkt in Rotterdam. De Markthal is met 12.000 m2 de grootste foodhall van Nederland. De markt bestaat naast foodstands ook uit foodshops, horecazaken en een kookschool. Kijk als je deze hal bezoekt ook zeker omhoog naar het plafond!
De Markthal Rotterdam >

Kubuswoningen en Blaaktoren 

Voor het eerst in Rotterdam? Dan mag je de Kubuswoningen en Blaaktoren eigenlijk niet overslaan! De opvallende, kleurrijke Kubuswoningen werden tussen 1982 en 1984 gebouwd door de architect Piet Blom. Naast deze woningen, liet hij aan de centrale bibliotheek de Blaaktoren bouwen. Vanwege de vorm werd de Blaaktoren al snel ‘Het Potlood’ genoemd. 

Baker & Moore 

Hier ben jij in charge over hoe jouw bourgondische sandwich, (salade)bowl, bio yoghurt of thee er uit komt te zien! Perfect voor moeilijke eters (of voor de girls die heel goed weten wat ze willen). Niet in een creatieve bui? Kies dan voor één van de overheerlijke creaties die op de menukaart staan.
Baker & Moore > 

Meer inspiratie nodig? Vind hier wat te doen in Rotterdam: originele tips en activiteiten >

Cinerama

Zin om onderuit te zakken in de bios? Bezoek dan deze ouderwetse bioscoop! Wachten voor een film kan aan de goed gevulde leestafel of onder het genot van een lekker drankje in de lounge. Ben je naar de film in Cinerama geweest? Tegen inlevering van je bioscoopkaartje krijg je een gratis drankje (bier/wijn/fris) bij Hartig Bar-Bistro.
Cinerama > 

SUGO

Bij SUGO speelt pizza al taglio de hoofdrol, met daar omheen een keuze uit mooie Italiaanse voorgerechten, salades en huisgemaakte desserts. Hier eet je pizza per stuk die ze voor je knippen en bakken in de steenoven. Je kunt hele en halve stukjes bestellen en zo lekker veel toppings proberen en combineren.
SUGO >

Restaurant Kite

Geniet bij dit restaurant van Afghaanse gerechten verfijnd met een moderne twist. Bij deze zaak (met prachtig interieur) serveren ze onder andere verrassende bites, spiesen van de BBQ en heerlijke curry’s met kruiden en specerijen uit de Afghaanse keuken. Daarnaast serveren ze heerlijke (non alcoholische) cocktails, om je avond helemaal compleet te maken.
Kite > 

Ook leuk! Vind hier 13 toffe cocktailbars in Rotterdam > 

FERRY 

Dit is een plek voor ultiem genieten en fijne muziek. Overdag kun je hier rustig ontspannen, werken, genieten van je koffie of genieten van de lekkere sandwiches. ‘s Avonds kun je lekker dineren en drankjes doen. Op vrijdag- en zaterdagavond draaien hun dj’s de lekkerste beats voor bij je cocktail, speciaalbierje of geïmporteerde wijn.
FERRY >
En, welke van deze hotspots bij Rotterdam Blaak ga jij als eerste bezoeken?

Brom omslagfoto: Restaurant Kite

CategoriesWeekend tips