W

WAT TE DOEN IN DRENTHE? 12 x HOTSPOTS & TO DO’S

glampings nederland - hotspots drenthe - wat te doen in drenthe - hotspots in drenthe - dagje drenthe - uitje drenthe - hotspots assen - wat te doen drenthe

Naast de Hunebedden zijn er in Drenthe nog veel meer dingen te ontdekken. Inspiratie nodig voor een dag in het noorden? Hieronder vind je 12 tips voor wat te doen in Drenthe: hotspots en activiteiten.

Vind hier de hotspots en dingen om te doen in Drenthe > 

Bezoek het prachtige dorp Orvelte

Het Drentse dorp Orvelte is een groot openluchtmuseum vol met tradities en cultuur. In het dorp wandel je langs monumentale boerderijen, over straten met kinderkopjes (kleine stukken natuursteen) en zie je met een beetje geluk nog een schaapsherder met z’n kudde voorbijkomen. Orvelte wordt gezien als een van de mooiste dorpen van Drenthe en van Nederland.

Bewonder het Shakespearetheater

Het Shakespearetheater is een openluchttheater in Drenthe en biedt plaats aan 1000 bezoekers.  In 2014 is de speelvloer tijdelijk in het midden van het theater geplaatst waardoor het contact tussen spelers en bezoekers intensiever wordt. Dit beviel zo goed dat er eind 2015 is besloten de speelvloer vast in het midden van het theater te bouwen.
Shakespearetheater >

Slaap op de Lange Weide in Dwingeloo

Zin om te glampen? Op deze plek in Drenthe ligt een lange weide waar verschillende glampingtenten op een rij zijn gezet. Bij de boerderij lopen ook verschillende dieren rond: ezels, kalkoenen, wandelgeiten, een big, mini varkentje en vele katjes en konijntjes. Het is een ideale plek wanneer je met kleinere kinderen op vakantie bent – hulp op de boerderij wordt altijd gewaardeerd.
De Lange Weide >

glampings nederland - hotspots drenthe - wat te doen in drenthe - hotspots in drenthe - dagje drenthe - uitje drenthe - hotspots assen - wat te doen drentheWat te doen in Drenthe // Activiteiten in Drenthe // hotspots Drenthe // uitjes Drenthe

Ook leuk! Vind hier nog meer toffe glampings in Nederland > 

Wandelen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold, in Diever

Met meer dan zesduizend hectare is het Nationaal Park Drents-Friese Wold een van de grootste natuurgebieden van ons land. Je kunt deze wildernis op alle mogelijke manieren ontdekken: te paard, te voet of door lekker te touren op je fiets. Maar ook als je alleen maar stil wilt genieten van die prachtige natuur, kom je hier zeker aan je trekken.

Picknicken in Balloërveld, Balloo

Drenthe tipt dit zelf als een van de meest romantische plekken van Nederland. Niets gelogen, want de heiden zijn nét iets mooier in het zonnetje. Perfect voor een picknick in de natuur! Er zijn in de omgeving daarnaast veel wandelroutes uitgezet voor degenen die niet te lang stil kunnen zitten.

Alcapa’s aaien bij het Alpacaoord, in Willemsoord

Hier kun je terecht voor verschillende workshops en wandelingen. Heb je zelf alpaca’s? Dan kun je hier terecht voor de workshop: alpaca’s onder de knie krijgen. Wil je een wandeling doen met de bijzondere beestjes? Geef je dan op voor een van de wandelingen door het bos waarbij je met 2 tot 5 alpaca’s een aantal uur gaat wandelen.
Alpacaoord > 

Vind hier de hotspots om te eten, drinken en slapen in Drenthe >

Restaurant Sukade, in Meppel

In dit pakhuys aan de Stoombootkade in Meppel kun je de smaken van de wereld proeven. Chefkok Thomas van Mechelen kookt zoveel mogelijk met eerlijke, natuurlijke en lokale producten. Geniet van een taart bij de koffie, een gezonde lunch of een vijfgangen diner met wijnarrangement.
Sukade >

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sukade Smaeckpakhuys anno 1860 (@restaurantsukade) op

Hotspots Meppel // Hotspots Zuidlaren // Hotspots Veenhuizen

Paviljoen de Bloemert, Midlaren

Paviljoen De Bloemert is misschien wel de mooiste locatie aan het Zuidlaardermeer. Met binnen en buiten zicht op het water, de actieve zeilschool en de jachthaven. Een heerlijke plek om, onder het genot van een hapje en een drankje, te vertoeven.
Paviljoen de Bloemert > 

De Vlindertuin, Zuidlaren

In het hart van Zuidlaren vind je dit sterren restaurant in een Saksische boerderij. Op deze idyllische plek worden met passie de lekkerste culinaire gerechten bereid. Creativiteit en smaakvol in combinatie met de warme gastvrijheid maakt De Vlindertuin tot een plek om ultiem te genieten.
De Vlindertuin > 

10 x Hotspots in Groningen >

Bierbrouwerij Maallust, Veenhuizen

Op het industriecomplex Maallust werden vroeger landbouwproducten verwerkt in het gevangenisdorp Veenhuizen. Nu vind je hier een er bierbrouwerij in de graanmaalderij. De bierbrouwers Gert en Carina Kelder brouwen met passie de meest smaakvolle, authentieke bieren. Volg hier zeker de rondleiding met proeverij!
Maallust > 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Brouwerij Maallust (@maallust) op

Chateauhotel en -restaurant De Havixhorst, De Schiphorst

Bij De Havixhorst doen ze er alles aan om hun gasten compleet in de (luxe) watten te leggen. Iedereen mag zich hier thuis voelen; liefhebbers van natuur, het buitenleven, gastronomie, historisch erfgoed, kunst en cultuur. De perfecte plek dus voor een logeerpartij in stijl, een uitgebreid culinair diner of een kopje koffie met gebak.
De Havixhorst >

Extra tip! De Wijnreis Drenthe (2020) gaat plaats vinden van vrijdag 09 t/m zondag 11 oktober. Tijdens deze wijnreis ga je lunchen bij de beste restaurants van Drenthe waaronder een sterren restaurant, overnachten in een 4-sterren hotel en natuurlijk de wijngaarden van Drenthe bezoeken.
Meer informatie vind je hier > 
En, welke van deze hotspots in Drenthe staat er bovenaan op jouw lijstje?

CategoriesNederland