W

WAT TE DOEN IN MIDDELBURG? 10 x ORIGINELE TO DO’S IN EN RONDOM DE STAD

middelburg - stad - zeeland - to do - te doen - tips

We kennen Middelburg allemaal als de hoofdstad van Zeeland. Het barst van Hollandse cultuur en historie: er staan nog altijd ruim 1100 rijksmonumenten in de binnenstad. Het had ooit, op Amsterdam na, de meeste historische gebouwen! Daarnaast organiseert de stad Mosselfeesten en City of Dance. Genoeg te doen dus, wij zetten het op een rijtje voor je!

10 x To do’s in en rondom Middelburg >

Zeeuws Museum

De historie van Zeeland ontdek je in het Zeeuws Museum. Vooral de indrukwekkende en unieke serie wereldberoemde wandtapijten mag je niet missen. Deze laten onder andere zeeslagen uit de 16e eeuw zien. Naast de vaste collectie zijn in het Museum vaak vernieuwende tentoonstellingen te zien.

11 x Leuke activiteiten in en rondom Den Haag >

Onze-lieve-vrouwe-abdij

Het museum is gevestigd in één van de gaafste locaties van de stad: de Abdij. De Abdij van Middelburg heeft tot 1574 als klooster gediend. Onderdeel van de Abdij zijn: de Koorkerk, de Nieuwe Kerk en de kenmerkende toren, de Lange Jan.

Zeeuws Museum - onze-lieve-vrouwe-abdij
Zeeuws Museum // onze-lieve-vrouwe-abdij

De Lange Jan

Je ziet de toren van ruim 90 meter hoog al van verre boven de stad uitsteken: De Lange Jan. In de zomermaanden is de toren geopend – precies 207 treden leiden naar een spectaculair uitzicht over de stad en Walcheren!

Stadsbrouwerij

Sinds 30 oktober 2016 runnen Jacco en Marja de Wee Stadsbrouwerij Middelburg met proeflokaal. Inmiddels hebben ze al 16 mooie bieren gebrouwen die je bij hen kan komen proeven na een rondleiding. Hosternokke is dé specialiteit hier!

Rijksmonument Kuiperspoort

Er zijn vele oude hofjes die karakteristiek zijn voor de stad, zoals de Kuiperspoort. Zoals de naam al verklapt, was hier vroeger het Kuipersgilde gevestigd. Hier werden dus houten kuipen, vaten en tonnen gemaakt. De gebouwen stammen voornamelijk uit de tweede helft van de zestiende eeuw. Het hofje is in een smal steegje verstopt en brengt je terug in de tijd.

Check ook onze hotspots in Zwolle >

Stadhuis

Het stadhuis van Middelburg is in laat-gotische stijl gebouwd en staat heel indrukwekkend aan de Markt. Tegenwoordig dient het gebouw als trouwlocatie en als universiteitsgebouw voor de University College Roosevelt. Middelburgers noemen de toren Malle Betje, omdat de klok altijd achterloopt bij die van de Lange Jan.

Gemeentehuis Middelburg
Stadhuis Middelburg

De Vleeshal

Een ander onderdeel van het voormalige stadhuis is De Vleeshal. De Vleeshal is tot ver over de grenzen bekend als centrum voor beeldende kunst. In deze expositieruimte vind je hedendaagse kunst van nationale en internationale kunstenaars.

Mini Mundi

Miniatuur Walcheren was oorspronkelijk een miniatuurstad gelegen in stadspark Molenwater. Naast de miniatuurstad bestaat Mini Mundi nu uit een attractiepark en het overdekte Mega Mundi Paviljoen. Daarnaast zijn er een binnenspeelplaats, een buitenspeelplaats, een kleine achtbaan en nog andere attracties.

Sjakie's Chocolademuseum // Middelburg to do
Sjakie’s Chocolademuseum // Middelburg to do

Sjakie’s Chocolademuseum

Eentje voor de sweet tooths onder ons: hét chocolademuseum van Nederland. Hier willen ze dat je chocolade ziet, proeft, voelt en ruikt. Ze verkopen daarnaast bijna 500 repen chocolade vanuit de hele wereld, van Amsterdam tot Vietnam. Het gaat hen om het genieten, niet het snoepen.

Wat te doen in Utrecht? 31 x toffe activiteiten & andere tips >

Rondvaart

Ook Middelburg staat bekend om de prachtige oude grachten. Al varend kun je de historische panden en pakhuizen die stammen uit het Middelburgse VOC-verleden checken. De gidsen geven les over de cultuurhistorie van Middelburg. Opstappen doe je op Achter de Houttuinen 39, van 1 april t/m 1 november.

Genoeg te doen in de hoofdstad van Zeeland!

CategoriesNederland