C

CREATIEVE HOBBY TIP: DIAMOND PAINTING (UITLEG & TIPS)

diamond painting - stress painting - wat is diamond painting - hoe werk diamond painting - diamond painting kopen - diamond painting tips - waarom diamond painting

Op zoek naar een nieuwe, creatieve hobby? Ga aan de slag met diamond painting! Deze handwerkhobby is vanuit China overgewaaid naar Nederland en het is voor velen al een gezonde verslavende hobby. Benieuwd naar wat diamond painting is en hoe jij ermee aan de slag kunt gaan? Hier lees je het.

Wat is diamond painting?

Met diamond painting schilder je simpel gezegd diamantjes in plaats van verf. De populaire hobby wordt dan ook regelmatig ‘diamand schilderen’, strass paintings of borduren met steentjes genoemd. Je begint met een canvas doek waarop je vervolgens kleine facetgeslepen steentjes bevestigd.

Op het doek is een afbeelding (die je zelf kunt kiezen) geprint, bedekt met een laag van hars waar de steentjes op blijven plakken. Deze diamond painting steentjes weerkaatsen licht uit de omgeving, wat zorgt voor een lichte glinstering en dus een bijzonder schilderij.

Waarom diamond painting?

Het aantal mini diamantjes dat je nodig hebt om een schilderij te vullen kan intimiderend overkomen, maar eigenlijk is dat juist het voordeel. Het is een tijdrovende hobby, werkt heel ontspannend en het resultaat is vaak heel mooi. 

 

Hoe werkt diamond painting?

Wil jij zelf aan de slag gaan met diamond painting en ben je benieuwd waar je moet beginnen? Zo begin je stap voor stap met diamond painting.

1. Je bestelt een diamond painting set met een afbeelding naar keuze, waarmee het canvas wordt bedrukt en onderverdeeld in vakjes. Deze vakjes zijn voorzien zijn van een letter of een symbool die allemaal corresponderen met een kleurnummer. Zo kan je zien welk steentje in het desbetreffende vakje moet worden geplakt.

2. Vervolgens kijk je met welke kleur je wilt beginnen. Begin altijd aan één van de randen en leg een liniaal of meetlat langs het kader van de diamond painting, om een strakke eerste rij te krijgen. Dit voorkomt dat je scheef gaat bij het verdere painten.

51 x Dingen om te doen als je je verveelt >

3. Neem het zakje met het aangegeven kleurnummer en schud een aantal steentjes in het ‘schudbakje’ dat bij een pakket komt. Hierdoor komen de meeste steentjes gelijk in de juiste positie te liggen om ‘opgepikt’ te worden, dit doe je met de platte kanten naar beneden.

4. Neem het zogenoemde pick-up diamond painting pennetje en duw deze in de meegeleverde wax plastic. Nu plakken de steentjes aan het pennetje en kun je ze in het canva plaatsen.

Op deze manier kan je stap voor stap het gehele canvas beplakken. Als je het voor de eerste keer doet is het aan te raden om te beginnen met een klein formaat. Zo kom je erachter of het iets voor jou is en kun je daarna eventuele grotere diamond paitings maken.

En, ga jij aan de slag met deze nieuwe hobby?

CategoriesChill