G

GEDROOGDE BLOEMEN MAKEN: ZO DOE JE DAT

gedroogde bloemen - bloemen drogen - gedroogde bloemen in lijstje - bloemen in lijstje - DIY - zelf bloemen drogen

Wil je jouw bosje bloemen een tweede leven geven? Goed idee, droog ze! Ze verwelken niet en staan gegarandeerd goed in je interieur. Tevens is het een  super leuke DIY klus die je huis voor een prikkie opvrolijkt! Maar hoe pak je dat aan, zelf bloemen drogen? Hieronder lees je het.

 

Vind hier hoe je gedroogde bloemen maakt > 

 

Door gedroogde bloemen te maken kun je dus langer genieten van jouw boeketje. Dat maakt ze natuurlijk een stuk vriendelijker voor de portemonnee. Andere voordelen zijn dat je er niet aan hoeft te denken ze water of voeding te geven, ze geen licht nodig hebben én ze goed tegen de verwarminghitte kunnen die er deze winter ongetwijfeld aan zit te komen. Een echte win-win om hiermee aan de slag te gaan en je volgt ook nog eens de laatste interieur trend!

Wat heb ik nodig?

Een houten bloemenpers (of een stapel zware boeken)
Vloeipapier
Kranten
Tape

 

Tip: Pak je het aan als een professional? Dan heb je ook Silica-gel nodig. Deze zorgt ervoor dat bloemen snel en extra mooi drogen.

 

Ook leuk! Vind hier 10 x inspiratie voor minimalistische tekeningen >

 

Hoe werkt het?

Wanneer je de bloemenpers geopend hebt, leg je er eerst een paar vellen krantenpapier op en daarna een vel vloeipapier. Verspreid hierna de bloemen goed over de pers. Plak ze vast met een stukje tape zodat ze niet verschuiven. Leg er weer een stuk vloeipapier op en daarna weer een aantal vellen krantenpapier. Doe de pers dicht en draai de schroeven zo stevig mogelijk aan (of veel boeken erop).

Wil je meerdere lagen bloemen tussen de pers? Doe er dan een stuk karton tussen. Belangrijk is dat om elke laag bloemen, een stuk vloeipapier en een aantal stukken krantenpapier zit. Geef zo zelf vorm aan jouw gedroogde bloemen creatie!

gedroogde bloemen - bloemen drogen - gedroogde bloemen in lijstje - bloemen in lijstje - DIY

Just checking

Kijk tijdens het droogproces om de paar dagen of de bloemen al droog zijn. Tegelijk kun je het vloeipapier vervangen. Zo voorkom je – dat door het vocht dat uit de bloemen komt – de bloemen vastplakken aan het papier. Hierdoor kunnen de blaadjes namelijk scheuren en dat zou zonde zijn.

Geen geduld? Hier koop je de mooiste gedroogde bloemen >

Frame time

Wanneer de bloemen droog genoeg zijn, kun je ze in een fotolijst leggen. Hiervoor kun je meerdere soorten lijsten gebruiken. Neem bijvoorbeeld een fotolijst met een witte achtergrond. Op deze achtergrond plak je de bloemen vast met een beetje lijm. Ook kun je ervoor kiezen meerdere bloemen bij elkaar te leggen en er een soort boeketje van te maken.

Kleine sidenote: Gedroogde bloemen kun je natuurlijk ook bewaren in een herbarium, dat is een soort notitieboekje waarin je de gedroogde bloemen plakt. Je verzamelt alle bloemen die je tegenkomt en zo kun je ze goed bekijken en de namen achterhalen.

Ook leuk! Vind hier dé tips om de lente in huis te halen >

Tip: toffe wanddecoratie vind je hier >

Ga jij thuis ook gedroogde bloemen in een lijstje maken? Wij zijn helemaal fan van deze interieur trend!

CategoriesChill