8

8 x ORIGINELE HALLOWEEN ACTIVITEITEN

to do - halloween - 2020 - tips - covid-19 - corona - coronaproof

Jeetje, wat is het jaar voorbij gevlogen! Halloween staat alweer voor de deur, en gelukkig kunnen we een stuk meer doen dan vorige jaar. Wil jij deze griezelige dag vieren, maar weet je niet hoe? Hier vind je onze tips!

8 x leuke dingen om te doen met Halloween >

1. Pompoenen rapen

Ook in Nederland kunnen we steeds vaker terecht bij pompoeneriën en pompoenkwekerijen om zelf de groente te rapen. Als activiteit op zich leuk, nog leuker dat je er thuis nog verder mee kunt gaan: gezichtjes snijden in de pompoen, in de keuken mee aan de slag of als decoratie in je huis plaatsen.

7 x Pompoenen rapen in Nederland >

2. Bakken of koken

Niet alleen met pompoen zijn genoeg Halloween recepten te bedenken. Hier vind je een lijst met angstaanjagende hapjes waar je wel even zoet mee bent.

Wat te doen met halloween corona - halloween vieren corona - halloween vieren 2020Wat te doen met halloween corona – halloween vieren corona – halloween vieren 2020 – halloween activiteiten

 

3. Een griezelig cocktail avondje

Geen tijd om te bakken of koken? Plan een vriendinnenavondje via Zoom of Skype, stuur enkele Halloween cocktailrecepten rond, sla de benodigdheden in en probeer ze met z’n allen uit. Wie weet wordt je verrast door de Black Widow of het Zoete Drakenbloed.

10 x Griezelige Halloween cocktail recepten >

4. Online weerwolven

Een goed toepasselijk spelletje voor Halloween is natuurlijk: Weerwolven van Wakkerdam. Gelukkig kun je veel spelletjes nu online spelen! Ook kun je iemand de vertellersrol aanwijzen die de overige rollen appt naar de andere deelnemers, net zo makkelijk!

5. Horror filmavondje

Er zijn zat toffe Halloween films te vinden op Netflix. Schakel Netflix Party in en vul je avond met de engste, grappigste, leukste griezelfilms die er zijn. Ook leuk: kijk een film uit je jeugd – Griezelbus is sinds kort ook te vinden op Netflix. Ideaal om lekker vanuit je bed toch met je vrienden iets te doen! Vampier films om je tanden in te zetten vind je hier >

Recept voor pumpkin spice muffins >

6. Scavenger Hunt

Maak een lijstje met typische Halloween activiteiten en voorwerpen. Laat alle deelnemers ze fotograferen als ze deze tegenkomen of zelf uitvoeren. Degene die als eerste het lijstje afwerkt, mag de film voor de griezelavond bepalen!

wat te doen tijdens halloween 2020 - halloween activiteitenWat te doen tijdens halloween 2021 – halloween activiteiten corona

 

7. Maak een avondwandeling

Als je toch even een luchtje wilt scheppen met je huishouden, maak dan ’s avonds een wandeling langs alle lichtjes van de huizen en de wiegende bomen. Het is al vroeg donker, dus de vibe moet geen probleem zijn!

8. Lees een (spannend) boek

Of het nou de sprookjes van de gebroeders Grimm zijn, Dracula, Frankenstein, Lord of the Flies of The Haunting of Hill House – een spooky boek brengt je al snel in Halloween stemming. Verberg jezelf in de bank met een dekentje en een mok thee en start reading!
Hier vind je spannende psychologische thriller boeken >

Hoe ga jij dit jaar Halloween vieren?

CategoriesChill