H

HALLOWEEN OP DE BANK: DIT ZIJN DE BESTE HORRORFILMS (VOLGENS IMDb)

beste horrorfilms imdb - beste horrorfilms - horrorfilms - beste horrorfilm - film tips - horror films - films tip - enge films - griezelige films - horror films tips - halloween films

Hou jij wel van een goede horror op z’n tijd? Dan hebben wij precies wat je zoekt! Hieronder vind je de 10 beste horrorfilms volgens IMDb voor een avondje griezelen op de bank.

Vind hier de beste horrorfilms volgens IMDb > 

Jaws

Het strand van Amity wordt geterroriseerd door een mensenetende witte haai. Wanneer er meer slachtoffers vallen, neemt de politie het roer in handen. Politiechef Brody, wetenschapper Quint en haaienjager Hooper gaan er met een kleine boot op uit om het monster te vangen.
IMDb: 8,0

Jekyll

De Engelse arts Dr. Henry Jekyll ontwikkelt een formule, waarmee hij een oproepbaar alter ego maakt dat door en door slecht is. Hij experimenteert op zichzelf en veranderd in de slechte Edward Hyde. Wat volgt is het heftige gevecht van twee tegenstrijdige persoonlijkheden om de ziel van één man.
IMDb: 8,1

Faust

Om macht over de aarde te krijgen, sluit de duivel Mephisto een weddenschap af met een engel, dat hij de ziel van een vriendelijke oude professor, Faust, kan vernietigen. Dit doet hij door een plaag naar zijn dorp te sturen, waarvoor Faust geen medicijn kan vinden. Dan vindt hij een boek met instructies hoe hij Mephisto op kan roepen.
IMDb: 8,1

The Exterminating Angel

Een groep mensen houdt na een operavoorstelling een chique etentje bij één van hun thuis. Wanneer het bijna nacht is blijkt dat de gasten niet meer weg kunnen. Er zijn geen fysieke barrières en de deuren zijn niet op slot. Langzamerhand verandert de groep in vreselijke beesten.
IMDb: 8,1

What Ever Happened to Baby Jane?

Jane en Blanche Hudson, twee verbitterde zussen, wonen in een ongezellige villa in Hollywood. Jane is ooit een bekend kindsterretje geweest en zij droomt nog steeds van een comeback. Blanche is een beroemde ster en een gemakkelijke prooi voor de jaloerse Jane. Jane kwelt haar zuster en ze gedraagt zich hierbij als een waanzinnige.
IMDb: 8,1

Ook leuk! Vind hier de 10 beste science fiction films op Netflix >

The Cabinet of Dr. Caligari

Alan en zijn verloofde Jane komen op een markt dr. Caligari en zijn waarzegger Cesare tegen. Cesare zegt dat Alan niet langer te leven heeft dan tot zonsondergang. Als hij die avond nog vermoord wordt, is Cesare hoofdverdachte. De politie begint een onderzoek, maar Cesare ontvoert Jane en dr. Caligari slaat op de vlucht.
IMDb: 8,1

The Thing

Het is 1982 en in Antartica hebben een stel wetenschappers een vreemd wezen opgegraven van meer dan 100.000 jaar oud. Nadat het ontdooid is, begint het ineens vreemde vormen aan te nemen en wordt het een van hen. Maar wie heeft het wezen overgenomen?
IMDb: 8,1

Alien

De bemanning van een ruimteschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ander ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. De bemanning ontdekt vreemde cocons in het neergestorte ruimteschip waaruit een wezen springt dat zich vasthecht aan het gezicht van Kane. Kort daarna barst Kane’s maag open en ontsnapt een buitenaards wezen.
IMDb: 8,4

The Shining

Jack Torrance is een schrijver met een writer’s block. Hij krijgt een baan om als bewaker te werken in een hotel in de bergen. Het hotel is tijdens wintermaanden gesloten en Torrance negeert de geruchten dat er kwade krachten in het hotel zouden huizen zitten. Misschien had hij toch moeten luisteren…
IMDb: 8,4

Psycho

Marion Crane, een simpele vrouw met weinig geld, wordt door haar baas gevraagd om een grote hoeveelheid dollars weg te brengen. Ze slaat op de vlucht met het geld en onderweg komt ze in een storm terecht en moet ze daardoor overnachten in het Bates Motel. Daar ontmoet ze de mysterieuze, jonge eigenaar Norman Bates die rare dingen schijnt te doen..
IMDb: 8,5
En, durf jij wel of geen van deze 10 beste horrorfilms (volgens IMDb) te kijken?

CategoriesChill