H

HALLOWEEN VIEREN ALS GROWN UP? TUURLIJK! 11 x ACTIVITEITEN

to do - halloween - 2020 - tips - covid-19 - corona - coronaproof

Halloween staat weer voor de deur. En dat betekent natuurlijk maar één ding: spookachtige activiteiten! Wil jij de engste dag vieren, maar weet je niet zo goed hoe? Hieronder vind je leuke Halloween tips voor volwassenen.

Van ontsnappen uit een escape room en spookachtige evenementen tot een Halloween feest thuis organiseren: dit zijn 11 x leuke Halloween activiteiten voor volwassenen >

Bezoek een pompoenboerderij

Denken wij aan de herfst en Halloween, dan denken we aan… pompoenen! En, wat is nu leuker dan zelf je pompoenen uit te zoeken op een pompoenboerderij? Kies de verste pompoenen uit voor je baksels, de mooiste om uit te hollen en enge gezichten in te carven of maak leuke kiekjes met de oranje kalebassen voor de gram!

Dit zijn 7 x plekken voor pompoen rapen in Nederland >

Vier Halloween in een pretpark

Zin in een dagje griezelen als ode aan het Halloweenfeest? Dan zijn pretparken de place to be! In de maand oktober komen de pompoenen uit het stof en wandelen er mummies, zombies en andere enge figuren rond om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Onder andere Walibi, Bobbejaanland en Toverland doen mee, maar ook pretparken in het buitenland zoals in Disneyland Parijs en Europapark. Veel griezelplezier!

Of ga naar andere leuke (griezel)events in Nederland

Wanneer het weer tijd is voor Halloween, verandert heel Nederland in een griezelfestijn en worden door heel het land leuke events georganiseerd. Van een Halloween run door de stad Almere en een spooky zeiltocht over Nederlandse wateren. Tot de Halloween Horror Show in alle Kinepolis bioscopen. Hier vind je de leukste Halloween evenementen op een rijtje >

Halloween events 2022

Maak angstaanjagende cocktails

Tijdens Halloween of de aanloop daar naar toe, kun je gewoon wat wijn of biertjes drinken thuis. Maar zelf spookachtige cocktails maken is natuurlijk veel leuker. Zoek Halloween cocktailrecepten op, sla de benodigdheden in huis en probeer ze allemaal uit! Wie weet word je verrast door de Black Widow of het Zoete Drakenbloed.

Bak griezelige baksels

Je hoeft natuurlijk niet altijd het huis uit voor een gezellige Halloween middag/avondje. Ga een dagje kokerellen in de keuken en maak de griezeligste baksels klaar. Dat kan natuurlijk met verse pompoenen uit de pompoenboerderij. Maar er zijn ook genoeg andere angstaanjagende hapjes waar je wel even zoet mee bent. Hier vind je meer inspiratie >

Meer Halloween tips voor volwassenen >Wat te doen met halloween corona - halloween vieren corona - halloween vieren 2020

Knutsel Halloween decoratie voor thuis

Je kunt de Halloween decoratie natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf de handen uit de mouw steken en leuke decoratie in elkaar flansen. Wat dacht je van een Halloween slinger, een spookachtige waxine houder of pompoentjes verven met de HEMA-kit.

Organiseer een Halloween feest thuis

Het recept voor een leuke Halloween feest thuis? Nodig leuk gezelschap uit en laat iedereen hun engste Halloween kostuum uit de kast trekken (inspiratie vind je hier). Versier je huis, maak griezelige baksels en cocktails klaar (zie tips hierboven). Zet een spooky playlist op en je hebt alle ingrediënten in huis voor een geslaagd feestje.

Ontsnap uit een Escape Room

Wordt voor even de hoofdrolspeler in een levensechte horror avontuur en probeer aan de hand van verschillende puzzels te ontsnappen in een Escape Room. Leuk om met een groepje te doen – want naast dat het een angstaanjagende experience is en daarom helemaal top voor Halloween. Leer je op deze manier ook meer van elkaar te weten.

Dit zijn 27 x leuke escape rooms door heel Nederland >

Houd een spelletjesavond

Wat dacht je van een ouderwets spelletjesavond? Alleen in plaats van de Oer-Hollandse spellen of de klassieke bordspellen, halen we de spookachtige games uit de kast. Wat dacht je van het kaartspel de Weerwolven van Wakkerdam, een online Escape Room of het bekende misdaadspel Cluedo.

Meer Halloween tips voor thuis >

Houd een filmmarathon

Met… horrorfilms natuurlijk! Er zijn zat toffe Halloween films te vinden op Netflix. Van échte angstaanjagende horror films tot grappige & feel good Halloween films. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe eng je het maakt. Ook leuk: kijk een film uit je jeugd – zoals de Griezelbus.

Lees een spannend boek

Soms is het enige wat je nodig hebt om je in een Halloween stemming te brengen een goed, spannend boek. Dus plof neer op de bank, rol je in een dekentje, houd de chocola en thee in handbereik en ontsnap even in een andere wereld. Hier vind je spannende psychologische thriller boeken > 

En, met welke Halloween activiteiten voor volwassenen vier jij het engste dag van het jaar?

CategoriesChill