DO / Walk & Visit

GLÜHWANDELING DOOR AMSTERDAM: 18 x GLÜHWEIN HOTSPOTS

June’s Cakes Iedere zaterdag kun je bij June's Cake (omslagfoto!) op Westergas terecht voor de lekkerste taartjes met koffie, en gluhweintjes (€3) en pompoen soep. Ze staan van 12:00 tot 18:00 voor je klaar! Adres: Pazzanistraat 6, Westergas

De nieuwe hype van deze winter: wandelen onder het genot van Glühwein, ook wel ‘glühwandelen’ genoemd. Want, waarom ook niet?! In dit artikel lees je waar je allemaal terecht kunt voor jouw glühwalk. Het is een ware win-win: je support de lokale horecazaken, geniet van het Winterse, warme drankje én bent aan het bewegen. 

De Sangria van de winter, wij zijn dol op glühwein. Heb jij een tinderdate of wandeling gepland met je vriend(in) en ben je benieuwd welke hospots glühwein verkopen? Hier kun je terecht tijdens jouw glühwandeling!

Belangrijk: blijf tijdens jouw glühwandeling vooral niét bij de kraam/zaak plakken (hoe gezellig ook), maar wandel door als je je drankje gescoord hebt. Anders krijgt de ondernemer op z’n donder met alle gevolgen van dien én kom jij niet aan je 20.000 stappen per dag!

Glühwein hotspots in Amsterdam-West >

Bar Bistro Belleami

Blokje om in Amsterdam-West? Tot in ieder geval jaarwisseling is Bistro Belleami van buurtrestaurant omgetoverd in een winkeltje, compleet met kerstbomen, wijnen, winterse biertjes, maaltijden én huisgerookte zalm. Op de weekenddagen komen daar nog twee lekkere dingen bij: soep en glühwein. 
Adres: Tweede Kostverlorenkade 70

Ook leuk: doe een Streetart Speurtocht door de Jordaan >

Café Thuys

Een klein eindje verder, bij Café Thuys, staan ze ook voor je klaar met warme wijn en biertjes. De kroeg op de hoek verkoopt stamppot, oliebollen en glühwein. Wat wil je nog meer op koude winteravonden?
Adres: De Clercqstraat 129

Bar Hendrix

Weer een paar stappen verder tref je Bar Hendrix aan. Ook zij staan voor je paraat deze winter. Naast glühwein (zelfgemaakt, voor maar €2,50) verkopen ze hier flessen wijntjes, Hendrix merchandise, hapjes, een to-g- diner, & veel meer!
Adres: De Clercqstraat 82

Karavaan

Op het plein bij de Bilderdijkstraat heeft ook het relatief nieuwe Karavaan alles uit de kast gehaald voor winterse sferen. Van oliebollen tot bananenbrood, appelbeignets en natuurlijk glühwein: ze hebben het allemaal. Karavaan maakt ‘m hier met onder andere sinaasappelschillen, kardemon en Grand Marnier.
AdresKwakersplein 2

gluhwein amsterdam - gluhwein hotspots amsterdam - gluhwein wandeling - gluhwandeling amsterdam - winterse wandelroute amsterdam - gluhwein amsterdam west - gluhwein amsterdam centrum - gluhwein amsterdam zuid - karavaanGluhwein amsterdam – gluhwein hotspots amsterdam – gluhwein wandeling – gluhwandeling amsterdam

De Italiaan

Ook in een van de mooiste straten van Amsterdam, de Bosboom Toussaintstraat. staan ze klaar met wat lekkers. Hier staan ze voor je klaar met huisgemaakte glühwein (€4), Italian koffie, taart, salades en broodjes. Volgens Parool is dit een van de beste glüh-varianten van Amsterdam!
Adres: Bosboom Toussaintstraat 29

Meer coronaproof activiteiten in Amsterdam >

Café Helmers

Warme chocomel, soep, cocktails, speciaalbier én biertjes to go: Café Helmers heeft een gezellige on the walk hoek gecreëerd voor een smakelijke stop tijdens jouw wandeling. Je zou het liefst willen blijven plakken, maar helaas..
Adres: Eerste Helmersstraat 59

Glühwein wandeling rondom het Westerpark >

June’s Cakes

Iedere zaterdag kun je bij June’s Cake (omslagfoto!) op Westergas terecht voor de lekkerste taartjes met koffie, en gluhweintjes (€3) en pompoen soep. Ze staan van 12:00 tot 18:00 voor je klaar!
Adres: Pazzanistraat 6, Westergas

Café Nassau

Melanzane om mee te nemen naar huis, oliebollen, Luikse wafels en glühwein voor onderweg. Voor €3,50 scoor je hier een glühwein + oliebol óf tapbiertje met drie bitterballen. Goede deals dus, ze zien je aan de kraam!
Adres: De Wittenkade 105A

gluhwein amsterdam - gluhwein hotspots amsterdam - gluhwein wandeling - gluhwandeling amsterdam - winterse wandelroute amsterdam - gluhwein amsterdam west - gluhwein amsterdam centrum - gluhwein amsterdam zuid - karavaan - wafelsglühwandeling Amsterdam

 

Glühwandelen door Amsterdam-Centrum, hier verkopen ze glühwein >

Brasserie Blazer

Warm wijntje aan de gracht? Wandel langs Brasserie Blazer! Bij hen krijg je de Glühwein mee in een authentieke glazen fles. Zorg er dus wel voor dat je een opener (of sleutel, haha) meeneemt tijdens je gluhwalk!
Adres: Lijnbaansgracht 190

Venus & Adonis

Nog zo’n gezellige glühwein hotspots aan de grachten in Amsterdam is Venus & Adonis. Ieder weekend hebben zij een kraampje voor de deur staan met onder andere glühwein, warme chocomel, snert en verschillende broodjes (waaronder met rookworst). Smullen!
Adres: Prinsengracht 274

 De Hortus

Overdag ligt de Hortus er al prachtig bij, maar in de avonduren komt hier een prachtige, winterse verschijning tevoorschijn. Ze schenken hier kant-en-klare glühwein met een kaneelstokje (€3,50) en daarnaast is het vooral flink genieten van het feestelijke decor.
Adres: Plantage Middenlaan 2a

Nog een leuke date tip: speel deze kant-en-klare pubquiz, digitaal of samen op de bank >

Buffet van Odette

De glüh van Buffet van Odette is de eventuele omwandeling waard. Niet alleen vanwege de prachtplek aan de grachten, maar ook voor de kwaliteit van de warme wijn (€4,50). Lekker stevig, aangekleed met steranijs en geserveerd in een vrolijke beker met de tekst ‘Life is what you make it’. En zo is dat maar net. Extra leuk: ze verkopen hier (zolang de voorraad dat toelaat) kerstbomen!
Adres: Weteringstraat 19

Spar9o

Glühwandeling langs de nieuwmarkt? Maak een stop bij Spar9o. Ook een kant-en-klare en net iets duurder van de anderen (€4,25), maar dan wel met uitzicht over de Nieuwmarkt, waar altijd veel te zien is.
Adres: Nieuwmarkt 1

Glühwein hotspots in Amsterdam-Zuid >

Café Krull

Niet heel dichtbij de vorige Glühwein hotspot in Amsterdam, maar wel in Zuid! Hier haal je de kant-en-klare versie van het winterse drankje (€3,25), maar dan wel met een lekkere scheut rum erbij. Houden we van.
Adres: Sarphatipark 2

Wildschut

Zelfgemaakte glühwein met tempranillo als basis, voor €3,50 – dat is wat ze bij Wildschut op het Roelog Hartplein serveren. En als je er dan toch bent, kun je misschien gelijk hun brunch bestellen voor de feestdagen.
Adres: Roelof Hartplein 1-3

gluhwein amsterdam - gluhwein hotspots amsterdam - gluhwein wandeling - gluhwandeling amsterdam - winterse wandelroute amsterdam - gluhwein amsterdam west - gluhwein amsterdam centrum - gluhwein amsterdam zuid - karavaanGlühwein Amsterdam // gluhwein wandeling Amsterdam // Glühwein hotspots Amsterdam

Glühwein in Amsterdam-Oost >

Nel

Ook op het Amstelveld kun je terecht tijdens jouw winterse wandeling door Amsterdam. Nel heeft er iets gezelligs van gemaakt en naast dampende glühwein (€3,50) verkopen ze hier Nel’s Koek en Zopie. Ga het proeven!
Adres: Amstelveld 12

Glühwandelen door Rotterdam? 14 x Glühwein hotspots >

De Ceuvel

Ceuvel is altijd de omweg waard, niet alleen voor hun warme appelsap, maar ook voor de glühwein. Hier is ‘ie gemaakt met rode én witte wijn (€4,50) en voegen ze tonkabonen, verse gember en zwarte peper toe. Net zo eigenzinnig als zijzelf. Heerlijk!
Adres: Korte Papaverweg 4

Côte Wispe

Ook Côte Wispe doet er alles aan om bezig te blijven tijdens de lockdown, én om hun gasten blij te houden. Houd je een glühwalk door Amsterdam-Oost? Sla deze hotspots dan zeker niet over. De Winterse drank voor hier door het team zelf, met heel veel liefde gemaakt.
Adres: Weesperzijde 85

En, waar ga jij dampende glühwein scoren tijdens jouw glühwandeling in Amsterdam?Gerelateerde artikelen