G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 4, 5 EN 6 MEI

Een nieuwe maand heeft haar intreden gedaan! Wij verwelkomen mei met open armen en zij geeft er een gezellig eerste weekend voor terug. Natuurlijk hebben we ook onze favoriete Bevrijdings-activitetien voor jullie onder elkaar gezet. Dit zijn de Weekend Tips van 4, 5 en 6 mei!

 

Social Club x Grey Goose – Vrijdag 4 mei, THE BUTCHER Social Club

Vrijdag doen we niet té gek, want we moeten onze krachten wel een beetje sparen voor de feestjes van de volgende dag. Wel kun je je weekend gezellig aftappen bij THE BUTCHER Social Club. Tijdens Social Club x Grey Goose word je gevoed met de beste Hip Hop en R&B tunes. Een awesome locatie, goede muziek, kunst en (niet geheel onbelangrijk) jouw aanwezigheid maken dit een toch wel hele fijne avond.

Hier eet je de lekkerste Ramen van Amsterdam!

Zaterdag 5 mei: BEVRIJDINGSDAG

In het Westerpark barst zaterdag het gratis bevrijdingsfestival los, met fijne muziek en leuke optredens. Maar ook in het Vondelpark, de Tuinen van West en op Blijburg aan Zee wordt een groot feest georganiseerd om samen we vrijheid te vieren. Niet verkeerd met een vooruitzicht van 21 graden, met zon! Waar ga jij Bevrijdingsdag vieren?

Het Vrije Westen – van 11:00 tot 23:00, Westerpark

Bovenaan staat tevens het grootste bevrijdingsfestival van Amsterdam, met welgeteld 7 podia. Op het hoofdpodium hoor je de nummers van onder andere Koffie, Moss en My Baby. Bij Clickx Westerunie luister je naar house en op het podium van Mossel&Gin is hip-hop aan de beurt.
Entree: Gratis

Bron: Het Vrije Westen. Weekend Tips Amsterdam van 4, 5 en 6 mei

Vrijland Festival – van 12:00 tot 23:00, Blijburg aan zee

Op Blijburg aan Zee kunnen jullie vanaf 12 uur naar hartelust dansen. Op een van de vier podia staan rappers als Mula B, Young Nnelg en Hef. Heeft rap niet echt jouw voorkeur? Bedoek dan de gezellige stages van Disco Dolly, Festimi of De Harde Klapper.
Entree: €35

Kinderbevrijdingsfestival – van 13:00 tot 19:30, Vondelpark Openluchttheater

In ons favoriete park staan kinderen op 5 mei in het middelpunt. Ze kunnen naar oorlogsverhalen luisteren, spelletjes spelen, werken aan een gigantische tekening en een vrijheidsmaaltijd koken in het Kinderkookcafé. Mogen we weer even kind zijn?
Entree: Gratis

Het Amsterdams Verbond – van 12:00 tot 23:00, Tuinen van West

In de Tuinen van West (een prachtige plek waar je waarschijnlijk nog niet eerder geweest bent) komt het Amsterdamse nachtleven eindelijk een keer overdag bij elkaar. Voor de vroegere vogels en overdag-mensen. Met podia van onder andere Vunzige Deuntjes (waar onder andere De Jeugd van Tegenwoordig optreed), Mokums Paradijs en Club Nyx wordt het gegarandeerd een feest.
Entree: €40,50

Bron: Amsterdams Verbond. Weekend Tips Amsterdam van 4, 5 en 6 mei

Bevrijdingsdub – van 13:00 tot 23:00, NDSM-werd

Op NDSM zorgt King Shiloh Soundsystem ervoor dat de vrijheid goed gevierd wordt, met reggae en dub. De Kings staan bekend om hun bijzondere & zelfgebouwde geluidssysteem dat soms wel bestaat uit 32 opgehoopte speakers. Heel vet, maar oordopjes meenemen is wel slim!
Entree: €13

Dit zijn onze favoriete terrassen waar je buiten kunt dineren!

Vegan Amsterdam Festival – zondag 6 mei, OT301

Dit festival is bedoeld om mensen te inspireren en samen te brengen. Met inspirerende lezingen over vegan advocacy, kookworkshops door vegan chefs en stands met toffe producten en merchandise. Ook zal er uiteraard heerlijk (vegan) eten te proeven zijn en kun je genieten van optredens en DJ’s van onder andere Minds of Music en Sickboy.

Bron: Vegan Amsterdam Festival. Weekend Tips Amsterdam van 4, 5 en 6 mei

Vegan Sundays– zondag 6 mei, SNCKBR Kinkerstraat

Wil jij de nieuwe maand écht verantwoordelijk van start gaan? Sluit dan de dag na het Vegan festival af bij SNCKBR. Geniet hier van een heerlijk vegan 3-gangenmenu boordevol vitamines. Ze starte met een VGN Tom Kha Kai soup, vervolgen het diner met een kruidenrisotto met paddenstoelen en sluiten af met VGN Sweets. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een biologische wijnpairing!

B R U N C H – zondag 6 mei, HOPP Amsterdam

Op zondag 6 mei trapt HOPP af met een maandelijks terugkerende brunch bij dakterras. De ultieme katerkiller na Bevrijdingsdag? Heerlijke brunchgerechten en je glas dat onbeperkt wordt bijgeschonken met een selectie aan bieren en bubbels. Want daydrinking, dat kunnen we allemaal toch? Voor €29,50 leggen ze je helemaal in de watten met een biercocktail bij ontvangst, een hartig gerecht, een frisse salade met huis gebakken brood én iets lekkers zoets toe. Belangrijk om te weten: er is een beperkt aantal plekken beschikbaar en je kan alleen online reserveren via bovenstaande link.

Bron: HOPP Amsterdam. Weekend Tips Amsterdam van 4, 5 en 6 mei

Delicious. Gastchef Donal Skehan – zondag 6 mei, BAUT

Kookbookauteur Donal Skehanstaat staat dankzij Delicious. en BAUT deze zondag in de keuken met BAUT-chef Michiel van der Eerde. Neem je mede-foodie mee en geniet van een 4-gangen verrassingsmenu en ontvang gelijk een gesigneerd exemplaar van Donals nieuwe boek EET. LEEF. REIS. Zo kun je ook thuis aan de slag met het menu! Maar wees er snel bij, want er is maar beperkt plek.

Weekend Tips Amsterdam van 4, 5 en 6 mei

Le Dimanche x Cointreau – zondag 6 mei, The French Connection

Aanstaande zondag kan je bij The French Connection weer terecht voor Le Dimanche. Tijdens deze editie slaan The French Connection en het drankenmerk Cointreau de handen in één. Chef Jef van den Hout zorgt weer voor een culinaire revolutie en werpt de gevestigde orde van de klassieke keuken omver. Geniet van een vijfgangendiner dat slechts één avond in de maand voor €37,- te proeven is. Uiteraard weer met live jazzy tunes op de achtergrond. Reserveren kun je via info@tfcrestaurant.nl.

Dit waren de Girls Who weekend tips Amsterdam van 4, 5 en 6 mei! Genoeg feestjes, festivals en diners om jouw weekend goed mee door te komen dus!

Jouw toffe evenement promoten in onze weekend tips? Stuur een mailtje t.a.v. Weekend Tip kiki@girlswhomagazine.nl

 

 

 

 

 

 

 

CategoriesWeekend tips