W

WAT TE DOEN IN UTRECHT DEZE MAAND: 10 x LEUKE EVENTS EN TIPS

wat te doen in utrecht in mei 2023 - wat te doen in utrecht deze maand

In Utrecht valt áltijd wel iets leuks te doen, van leuke festivals tot braderieën en van tentoonstellingen tot food tours. Ook in mei van het jaar 2023 valt er van alles te beleven in de bruisende stad. Wat te doen in Utrecht deze maand, vraag je je af? Bij deze: hier lees je 10 x onze tips voor leuke events in Utrecht in mei 2023!

Op zoek naar leuke events in Utrecht? Hier vind je 10 tips voor wat te doen in Utrecht in mei 2023 >

1. Swan Market op de Neude

Op zondag 21 mei kun je weer naar een mega leuke ‘Swan Market‘ bij Vredenburg in Utrecht! Allerlei creatieve ondernemers komen om de zoveel maanden bij deze leuke events in Utrecht bij elkaar om hun bedrijf te laten zien met een marktkraam. Van superleuke sieraden tot huisgemaakte limoncello, handgemaakte kaarten en superleuke, kleurrijke kleding. Combineer de markt met al die toffe producten vooral met een lekkere zondagochtendkoffie in een koffiezaakje dichtbij. De markt is vanaf 11 uur ’s ochtends tot half zes open ’s middags open, je hoeft geen entree te betalen.

2. Foodfestival TREK: leuke events in Utrecht met food trucks

Foodfestival TREK staat vanaf donderdag 25 tot en met zondag 29 mei weer in het Griftpark in Utrecht! Neem je Bourgondiër-vrienden en picknickkleedje vooral mee en geniet de hele middag van het zonnetje en vooral héél véél lekker eten en drinken. Wanneer de zon onder gaat kun je gewoon blijven, dan wordt er namelijk volop gedanst op funk, soul en 80’s dance hits!

Meer dingen om te doen in Utrecht deze maand vind je onder de foto >

Meer food? Dit zijn 7 x leuke restaurants in Utrecht met terras aan de Oudegracht >

3. Leuke events in Utrecht: Tentoonstelling ‘In de steigers’

Gedurende de hele maand mei kun leuke events in Utrecht bezoeken, zo ook de tentoonstelling ‘In de steigers’ in museum Het Utrechts Archief, aan de Hamburgerstraat in Utrecht. Je volgt er de restauratie van de eeuwenoude Domtoren over de jaren: “ontdek hoe men er 7 eeuwen lang voor heeft gezorgd dat de Domtoren bewaard bleef en wat er nu gebeurt op de hoogste steiger van Nederland”. Je ziet de tentoonstelling voor slechts 2,50 euro per persoon!

4. Wijnfestival Fonteyn op Janskerkhof

Het Janskerkhof in Utrecht wordt vanaf vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei omgetoverd tot een waar wijnparadijs, Het Fonteyn Wijnfestival keert namelijk terug! Live muziek, lekkere hapjes en natuurlijk heel veel soorten wijn, ze hebben het er allemaal, het hele weekend lang. Let wel op de openingstijden, je kunt het festival op vrijdag 12 mei bezoeken vanaf 16:00 uur tot middernacht, op zaterdag 13 mei vanaf 14:00 uur tot middernacht en op zondag 14 mei vanaf 13:00 tot 20:00 uur. Een ticket is verplicht en kost gemiddeld 10 euro per dag.

Meer tips voor wat te doen in Utrecht deze maand vind je onder de foto >

5. Leuke events in Utrecht met Moederdag: sterren kijken

Op Moederdag, zondag 14 mei, krijgen moeders gratig entree tot het Son­nen­borgh Mu­se­um en Ster­ren­wacht! Bekijk de sterren, planeten en de maan op klaarlichte dag vanuit het planetarium aan de Malielsingel. Eigenlijk geef je haar dus letterlijk de hemel cadeau..! Aanhang koopt overigens ook al voor 2,50 een kaartje. Reserveren wordt geadviseerd en het museum is vanaf 13:00 uur tot 17:00 uur geopend.

6. Iedere zaterdag: Street Art Stadstour door de stad

Vanaf zaterdag 6 mei kun je een paar maanden lang elke zaterdagmiddag aansluiten bij een Street Art Stadstour. Wandel langs de mooiste en meest bijzondere Street Art van Utrecht en krijg alle details over de kunstwerken te horen van de stadsgids die de tour zal leiden. Zeker een aanwinst voor het lijstje met leuke events in Utrecht, dus. Elke zaterdag vanaf de eerste week van mei dus, vanaf 14:00 uur tot 15:30 uur. Het startpunt: Janskerkhof! De kosten zijn 12,50 euro per persoon.

Meer leuke dingen om te doen in Utrecht (altijd) >

7. Soenda festival: dj’s op het stadsstrand van Utrecht

Het Soenda Outdoor Festival behoort ook zeker tot de leuke events in Utrecht, voor de maand mei! Op 20 mei kun je naar het enorme festival in de Ruigenhoekse Polder in Utrecht. De vetste dj’s, zangeressen en zangers komen samen om er een super tof feest van te maken. De reguliere kaartverkoop is uitverkocht, de enige manier om nog aan een kaartje te komen is via TicketSwap! Koop als je zin hebt ook gelijk een kaartje voor de befaamde afterparty, om er al helemaal een geslaagd feest van te maken.

8. Geen zin in een latertje maar wel uitgaan: De Microclub

Verlang jij soms stiekem naar de tijden dat clubs om 8 uur ’s avonds al openden en om middernacht sloten tijdens coronatijd, en je dus heerlijk op tijd je bed in kon duiken? Dan is De Microclub op vrijdag 5 meis sowieso iets voor jou. In Tivoli Vredenburg kun je die avond op de beste house-muziek feesten van 20:00 uur ’s avonds tot 00:30 uur. Je kaartje kost 15,50 euro per persoon en het feest is 23+!

Meer Utrecht? Hier lees je meer over 8 x leuke restaurants vlakbij de Stadsschouwburg >

9. Kunstfestival SPRING door heel Utrecht

De elfde editie van het Performing Arts Festival ‘SPRING’ vindt vanaf 18 tot en met 27 mei plaats in Utrecht. Verdeeld over de hele anderhalve week worden 25 voorstellingen opgevoerd in theaters, op “bijzondere locaties” en in de openbare ruimte. Het exacte tijdschema vind je op de website. Koop een dagticket op kaartje per voorstelling, de meeste kosten tussen de 10 en 20 euro.

10. Gin & Rum Festival in de Nicolaïkerk

Nog geen plannen voor zaterdag 20 mei? Bezoek dan het Gin & Rum festival in de Nicolaïkerk in Utrecht! Van 15:00 uur tot 22:00 wordt de kerk gevuld met proefglaasjes gin en rum, frisse cocktails en lekkere hapjes, maar ook met een silent disco en allerlei leuke workshops. Een ticket kost 25 euro per persoon. Boek ook gelijk je workshop als je tickets gaat bestellen, die kosten ongeveer 15 euro per stuk.

En, naar welke van deze leuke events in Utrecht ga jij deze maand?

CategoriesWeekend tips