W

WAT TE DOEN IN UTRECHT DEZE MAAND: 8 x LEUKE EVENTS EN TIPS

Wat te doen in Utrecht augustus - Leuke activiteiten utrecht augustus

In Utrecht valt áltijd wel iets leuks te zien of te doen, van zomerse festivals tot wijnfeesten en van bijzondere filmvertoningen tot nieuwe hotspots. Ook in augustus valt er van alles te beleven in de bruisende stad. Wat te doen in Utrecht deze maand, vraag je je af? Bij deze: hier lees je 8 x onze tips voor leuke events in Utrecht in augustus 2023!

Op zoek naar leuke events in Utrecht? Hier vind je 8 tips voor wat te doen in Utrecht in juli 2023 >

1. Filmvertoning Small, Slow en Steady: 1, 2, 9 en 16 augustus

We trappen het lijstje met leuke events in Utrecht dit keer af met een avondje cultuur snuiven: de film Small, Slow en Steady is deze maand vier keer te zien bij de Hoogt in Bieb aan de Neude. De film gaat over Keiko, een jonge vrouw met een gehoorbeperking en maar één droom: professioneel bokser worden. Regisseur Shô Miyake baseerde zijn film losjes op de autobiografie van Keiko Ogasawara, de eerste professionele vrouwelijke bokser met een gehoorbeperking in Japan. Meer informatie vind je op de website.

2. Bottomless Brunch Bingo met dragqueens: 6 augustus in TSC

Op zondag 6 augustus moet je bij The Streetfood Club zijn als je zin hebt in een brunch en feest in één, de ‘Bottomless Boozy Drag Bingo Brunch‘ vindt dan namelijk weer plaats! Een middag vol entertainment, bingo, brunch, bodemloze cocktails én kans op prijzen. Je bestelt een kaartje voor 49 euro en krijgt daar, naast de bodemloze cocktails, ook een lunchgerecht bij. Aanrader!

Meer cocktails? Dit zijn 3 x zomercocktails van de beste bartender van Nederland >

3. In Het Zand Festival bij SOIA op 12 augustus

“Euphorische Disco, groovy Housebangers en Electro klappers”, en dat allemaal midden in de stad, aan het water bij SOIA in Utrecht, ook wel ‘Strand Oog In Al’ op zaterdag 12 augustus’. Dans op het In Het Zand Festival de hele dag door op de muziek van onder andere Ajuma, Bibi Seck, Dee Diggs, met een lekker dranje in handen en (hopelijk) een heerlijk weertje. Kaartjes zijn officieel uitverkocht, maar via TicketSwap kun je vrijwel altijd nog last minute aan kaarten komen.

4. Tot 13 augustus: theaterfestival Parade 

Theaterfestival Parade trekt ook deze zomer weer door het hele land met haar unieke, spraakmakende theatervoorstellingen. Sinds vrijdag 28 juli is Utrecht aan de beurt en kun je daar theatervoorstelling na theatervoorstelling bekijken, tot en met zondag 13 augustus. “Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken van gemiddeld 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond.

5. Kamperen midden in de stad tot 19 augustus

Altijd al wel eens midden in de stad willen kamperen? Dat kan! Stadscamping RAUM toverde het Berlijnpark in Leidsche Rein om tot een ware camping, waar je tot en met 19 augustus nog heen kunt: het moet “een grote en kunstzinnige speelplaats voor jong en oud” voorstellen. Altijd al eens mee willen maken? Grijp je kans.

6. Weekendfestival STRAND aan de Haarrijnse Plas: 25 en 26 augustus

Zin om het festivalseizoen nog even goed af te sluiten met een lekker tweedaags festival? Dan is Festival STRAND aan de Haarrijnse Plas op 25 en 26 augustus het perfecte uitje voor jou en je vriendengroep. Rondé, Di-Rect, Paul Estak, Lucas & Steve, Jaap Reesema, The Dirty Daddies; hóe leuk is deze line-up! “Wandel over de foodboulevard, rust uit in één van de hangmatten en geniet van de beste Nederlandse artiesten.” Weekendkaarten zijn inmiddels uitverkocht, maar dagkaarten zijn nog volop verkrijgbaar.

7. Italiaanse wijn-spijswandeling Strada del Vino: 26 augustus

De Strada is terug! “Trek je stoute schoenen aan laat je verrassen door ons speciale programma. Wij laten je Italië proeven als nooit tevoren”, en dat doen ze met 6 gangen en 5 bijpassende wijnen. De Strada del Vino is een waar wijnfeest, bestaande uit een Italiaanse wijn-spijswandeling door de drie mooiste locaties in het centrum van Utrecht. De kosten betreffen 120 euro per persoon, kaartjes zijn nog te koop.

8. Loose Ends Festival met Rock muziek op 26 augustus

Goed nieuws voor liefhebbers van Rock muziek en opkomende bands, het Loose Ends festival van Tivoli is terug! Op zaterdag 26 augustus, op het Beton-T terrein in Utrecht, kun je allerlei “upcoming must-see acts die inspiratie putten uit garagerock, postpunk, punk, sleaze, fuzz en wave” bewonderen. Het festivalterrein is volledig binnen en een kaartje kost 32 euro per persoon.

En, naar welke van deze leuke events in Utrecht ga jij deze maand?

Bron omslagfoto: The Streetfood Club

CategoriesWeekend tips