W

WAT NEEM JE MEE NAAR LOWLANDS? INPAKLIJST & HANDIGE TIPS

lowlands

Elk jaar in augustus is het zo ver: het driedaagse festival Lowlands gaat van start! Met meer dan 250+ acts en optredens is het verstandig om goed voor te bereiden. Wat neem je mee en welke tips kun je wel gebruiken? GIRLS WHO zet het op een rijtje.

Wat neem je mee naar Lowlands? Een goede prep, want voorbereiding is key! Je hebt tickets gescoord voor het te gekke Lowlands festival, maar wat zet je op je ‘inpaklijst Lowlands’? Je vindt hier een handig overzicht.

Scoor de perfecte tent

Lowlands is een echte campingflight en zo kun je je tent opslaan op één van de zeven campings. Daarnaast is er ook plek voor je camper, caravan of vouwwagen. Scoor hier de perfecte tent voor op Lowlands. Deze tent is geschikt voor 3 personen en is eenvoudig op te zetten. Daarnaast is er een weerbestendige ingang een extra ventilatie. Ook heeft de tent muggengaas. Geen muggenbeten voor jou!

Meer inpak tips vind je hieronder >

festival camping

Haal de juiste boodschappen

Op Lowlands staan genoeg kraampjes en eetplekken, maar zijn vaak erg prijzig. Op een meerdaags festival mag je vaak je eigen drink-en etenswaren meenemen. Houd rekening ermee dat je iets niet snel kan opwarmen of koelen. Kies dus voor eten wat niet snel bederft: appels, crackers, chips, koekjes en krentenbollen. Sla ook voldoende drinken in. Flessen water en eventueel frisdrank (met suikers). Alcohol mag je meestal wel meenemen, maar zorg dat het dan om een plastic verpakking gaat. Het is nog niet een gek idee om een koelbox aan te schaffen! Denk daarnaast ook aan (plastic) servies.

Pak je spullen handig in

Ja, laat die rolkoffers maar thuis. Helemaal niet handig om met dat ding door het gras te lopen. Wat wel gemakkelijk is is een grote bolderkar! Eentje die je ook nog eens handig kan opvouwen, je scoort hem hier. Echt een must voor het festival seizoen. Een bolderkar toch iets te groot? Wat dacht je van een boodschappen trolley? Past alles in!

Ook leuk: Overzicht foodtruck festivals in Nederland 2022 >

Meer inpak tips op een rijtje:

* Denk aan de standaard dingen die je moet inpakken: je ID, tickets, pinpas, toiletspullen en (party) outfits. Althans, outfits.. We zijn niet op Coachella. Trek vooral aan waar je lekker in kan dansen en waar je je goed in voelt.

* Badslippers: altijd makkelijk voor op de camping. En dan dus geen suède variant, maar een rubberren paar die ook mee de douche in kan!

* Extra handdoeken: ze komen altijd van pas. Je kunt ook extra dunne handdoeken inpakken zodat je ruimte bespaart.

* Powerbank. Of twee. Communicatiemogelijkheden (je telefoon) is vrij onmisbaar op een groot festival als Lowlands.

* Handgel! I repeat: handgel!

* Ook onmisbaar: snoetpoetsers. Met andere woorden: natte doekjes. Van al dat dansen zit het stof/zand overal.

* Een universele dop. Heeeeel handig! De doorgewinterde festival bezoeker herkent het wel. Lekker zeuren bij de bar om een dopje voor je flesje te scoren of dopjes ‘smokkelen’. Dat is verleden tijd met deze universele dop, die past op haast alle flesjes water of frisdrank die op festivals verkocht worden. 

* Droogshampoo tegen de vette haren. Niet vergeten!

* Een koelbox met wat zakken ijsklonten erin. Eerste avond en ochtend in ieder geval koude hapjes en drinken. Fijn.

* Vergeet de Deet niet. Op warme dagen is het een hel qua wespen en muggen en dan is dit alles wat je wil.

* Een lichte en inklapbare campingstoel! Voor de één heel voordehandliggend, maar o zo veel festivalgangers vergeten ‘m.

* ORS: wie kent het niet? Deze TikTok trend is inmiddels bekend bij heel veel party people. Onmisbaar, want het vult je vochttekort aan en helpt daarmee de gigantische kater (deels) tegen te gaan. Innemen voor en na het slapen!

* Vuilniszakken om je troep in te deponeren.

* Een heuptassie/fanny pack. Weg met die zere schouder!

* Slotje: altijd handig om een slotje mee te nemen. Zo kun je gemakkelijk je tent, tas of rugzak afsluiten.

* Spelletjes: op je brakke ochtend kan een (drank)spelletje geen kwaad toch?

* Oordopjes: zowel voor overdag als in de nacht. Tegen muziek of dronken mensen die langs je tentje lopen…

* Zonnig weer: zonnebril, zonnebrand, pet en je bikini / zwembroek.

* Regenachtig weer: regenlaarzen, poncho en een warme trui.

* Een gaspitje: warme knakworstjes zijn toch lekkerder dan koude en een heerlijk warm soepje of koffie kan je hele dag goedmaken.

* Vitaminepillen. Thanks us later.

En? Heb jij al alles gepakt voor je weekend Lowlands?

CategoriesWeekend tips