G

GIRLS WHO WEEKEND TIPS AMSTERDAM VAN 18, 19 EN 20 MEI

Ook tijdens het Pinksterweekend hoeven jullie je absoluut niet te vervelen. En we beginnen één dagje eerder met 10.000 gratis oesters en bubbels in het Vondelpark. Mag wel van jullie toch? Verder op de diverse weekend-agenda: Asian streetfood bij De Tropen, Pincho Pinkster Brunch bij Champagñeria en een exclusieve terrasopening in Amsterdam Oost. Waar ga jij je weekend doorbrengen? Dit zijn de Weekend Tips Amsterdam van 18, 19 en 20 mei! To do Amsterdam. Activiteiten Amsterdam. Weekend tips amsterdam.

Ook tijdens het Pinksterweekend hoeven jullie je absoluut niet te vervelen. En we beginnen één dagje eerder met 10.000 gratis oesters en bubbels in het Vondelpark. Mag wel van jullie toch? Verder op de diverse weekend-agenda: Asian streetfood bij De Tropen, Pincho Pinkster Brunch bij Champagñeria en een exclusieve terrasopening in Amsterdam Oost. Waar ga jij je weekend doorbrengen? Dit zijn de Weekend Tips Amsterdam van 18, 19 en 20 mei! 

Pesca is jarig! – donderdag 17 mei, Vondelpark

Oké we admit it, donderdag is officieel geen weekend, maar deze mogen en willen we niet aan ons voorbij laten gaan. Kennen jullie visrestaurant Pesca op de Rozengracht? Ja, nee? Nou anyway, zij zijn vandaag jarig en dat willen ze groots vieren met alle vis- en borrelliefhebbers van Amsterdam. In het Openluchttheather in het Vondelpark worden 10.000 (JE LEEST HET GOED!) oesters uitgedeeld, er wordt live muziek gespeeld, gelachen met behulp van cabaretiers en geproost met glazen bubbels. Sea you there?

Bron: Kalden Amsterdam | Weekend tips amsterdam van 18, 19 en 20 mei

Gin Festival – Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 mei, Undercurrent, Papaverweg 265

Ginliefhebbers, dit is helemaal jullie festival! Maar ook voor iedereen die meer wil weten over deze sterke drank. Op het Gin Festival kun je namelijk meer dan 100 soorten gin proeven, iets opsteken over het maken van gin en meer te weten komen over de geschiedenis ervan.  Hongerige drankbuikje gekregen? De gevarieerde foodtrucks stillen de trek! Geen zin om te fietsen? Ook daar is over na gedacht. Vanaf Centraal vaart de ‘Gin-boot’ rechtstreeks naar de Gin-locatie!

 

My Kitchen is Your Kitchen – zaterdag 19 mei, De Tropen

Zaterdag wordt alweer de derde editie van een serie multiculinaire events georganiseerd: My Kitchen is Your Kitchen. Elke maand café en restaurant De Tropen omgetoverd tot een tropische comfort zone waar de keuken van een ander tropisch land centraal staat. Chef Hans Ribbens nodigt voor iedere editie een gerenommeerde chef uit om samen een bijzonder menu samen te stellen. Deze maand is het tijd voor The The Asian Streetfood Edition met chef-kok Francis Tavarez als gastchef. Klinkt als een topavond voor (Asian) foodlovers.

Weekend tips amsterdam van 18, 19 en 20 mei

Jordaan foto-excursie – zaterdag 19 mei,
De Jordaan

Oog voor kunst? Een passie voor fotografie en gek op Amsterdam? Dit is iets voor jou. Aanstaande zaterdag van 11:00 tot 15:00 kun je meedoen met een stadswandeling door de Jordaan, waar je langs prachtige hofjes, markten oude straatjes, hoppe winkeltjes en gezellige kroegen loopt. Om het nóg spannender te maken krijg je fotografie-opdrachten tijdens de wandeling. Let op beeld, compositie en techniek en als het ff niet wilt lukken, kun je aan de mouw van de leraar trekken voor advies. De dag wordt afgesloten met drankjes en een verse lunch in de Jordaan, waar de geschoten foto’s besproken worden.

Pincho Pinkster Brunchzondag 20 mei, Five Brothers Fat

Onze favoriete tapastent zou onze favoriete tapastent niet zijn als ze regelmatig gezellige en culinaire eventjes zouden organiseren. Gelukkig doen ze dat wel. Aankomend weekend met een vrije maandag eraan geplakt. Pincho Pinkster Brunch is een half-geïmproviseerde feestdag waar Champagñeria hun eigen, creatieve invulling aan geeft. Wat we kunnen verwachten? Een Pinkster-sfeer (wat dat ook betekent), pincho’s, cava en dus: gezelligheid. Klinkt goed, als je het ons vraagt.

Weekend tips amsterdam van 18, 19 en 20 mei

Sunday Oyster Brunch – zondag 20 mei,
Prinz Wolf

Na de donderdag in het Vondepark de smaak te pakken gekregen? Zet je oesterverslaving dan voort bij Prinz Wolf op zondag. Tijdens hun terugkerende Sunday Brunch verkrijg je oesters voor slechts €1 en kun je daarnaast allerlei lekkere gerechten en bites bestellen. Het is zondag en dat betekent: de laatste kans voor onze alcoholvrije-doordeweekse dagen weer van start gaan (of niet). Dus, geniet maximaal van juicy cocktails en bloody mary’s een een van de mooiste plekjes aan de Prinsengracht. Oh ja, Sunday beats maken de middag compleet. Reserveren kan online via www.prinzwolf.nl

Bron: Prinz Wolf | Weekend tips amsterdam van 18, 19 en 20 mei

Terras lancering– Zondag 20 mei, Restaurant C

Het Amsterdamse weer is al goed op temperatuur gekomen en dat kan je aanstaande zondag vieren op het zonovergoten terras van Restaurant C. Verwacht verfrissende cocktails van World Class finalist Timo Stemerdink, culinaire hapjes van chef Arnout van der Kolk & live zomerse tunes; het perfecte recept voor een (hopelijk) zonnige zondagmiddag. Schuif vanaf 15:00 uur aan op just-opened terras en neem al je vrienden vooral mee!

Dit waren de Girls Who weekend tips Amsterdam van 18, 19 en 20 mei. Genoeg feestjes, borrels en diners om jouw weekend culinaire te vullen dus!

Jouw toffe evenement promoten in onze weekend tips? Stuur een mailtje t.a.v. Weekend Tip kiki@girlswhomagazine.nl

CategoriesWeekend tips