Maxime ten Brinke. Haar interesse in het thema women empowerment is haar met de paplepel ingegoten. Zowel haar moeder als oma zetten zich al jaren in voor vrouwenrechten en ze hebben het stokje doorgegeven aan hun (klein)dochter. Maxime werkt als projectmanager bij TheNextWomen en zet zich in als creative freelance met focus op content en evenementen. Meer weten over deze girlboss herself? Lees ons interview met Maxime Eveline!
&

”WOMEN EMPOWERMENT RUNS THE FAMILY” | Drankje met… Projectmanager & freelance creative Maxime ten Brinke

Haar interesse in het thema ‘women empowerment’ is haar met de paplepel ingegoten. Zowel haar moeder als oma zetten zich al jaren in voor vrouwenrechten en ze hebben het stokje doorgegeven aan hun (klein)dochter. Maxime werkt als projectmanager bij TheNextWomen en zet zich in als creative freelance met focus op content en evenementen. Daarnaast schrijft ze maandelijks artikelen met Girlboss inspiratie voor en over ondernemende vrouwen. Wanna know more? Lees ons interview met Maxime ten Brinke!

Waar kijk je in een gemiddelde week naar uit, en waar tegenop?

In een gemiddelde week kijk ik het allermeeste uit naar… zondag! Hoe gek dat misschien ook klinkt: zondag is mijn favoriete dag van de week. Het liefst breng ik de hele zondag door met familie en mijn lover; begint de sunday morning met croissantjes en eindigt de dag met een familie etentje. Misschien heeft dit te maken met het feit dat ik op zondag geboren ben? Een zondagskindje!

”Zowel mijn moeder als mijn oma zetten zich al jaren in voor vrouwenrechten.”
-Maxime ten Brinke

Haar interesse in het thema women empowerment is haar met de paplepel ingegoten. Zowel haar moeder als oma zetten zich al jaren in voor vrouwenrechten en ze hebben het stokje doorgegeven aan hun (klein)dochter. Maxime werkt als projectmanager bij TheNextWomen en zet zich in als creative freelance met focus op content en evenementen. Meer weten over deze girlboss herself? Lees ons interview met Maxime Eveline!

Je schrijft voor Girls Who Magazine artikelen voor en over girlbosses. Hoe is jouw interesse hierin ontstaan?

Mijn interesse in het thema women empowerment is me eigenlijk met de paplepel ingegoten. Zowel mijn moeder als mijn oma zetten zich al jaren in voor vrouwenrechten. Mijn oma komt van Curaçao en heeft samen met een aantal andere vrouwen een multiculturele vrouwengroep opgericht om samen te kunnen integreren in de samenleving. Mijn moeder zet zich in voor het herenigen van (vrouwelijke) vluchtelingen met hun families voor de gemeente. It runs in the family! En daar ben ik heel dankbaar voor.

Werken buiten huis of kantoor? Dit zijn fijne flexwerkplekken!

Met welke projecten ben je nu zoal bezig?

Op het moment ben ik 3 dagen per week aan het werk voor TheNextWomen als projectmanager. TheNextWomen is een netwerk dat vrouwelijke entrepreneurs verbindt aan investeerders door middel van verschillende evenementen en initiatieven. Een voorbeeld daarvan is de jaarlijkse pitch competitie; waar ik verantwoordelijk voor ben. Ik leer hier ontzettend veel van en ben een goed netwerk van leerzame vrouwen om me heen aan het verzamelen.

Haar interesse in het thema women empowerment is haar met de paplepel ingegoten. Zowel haar moeder als oma zetten zich al jaren in voor vrouwenrechten en ze hebben het stokje doorgegeven aan hun (klein)dochter. Maxime werkt als projectmanager bij TheNextWomen en zet zich in als creative freelance met focus op content en evenementen. Meer weten over deze girlboss herself? Lees ons interview met Maxime Eveline!Maxime ten Brinke

Heb je ambities om een eigen onderneming te starten en zo ja, in welke branche?

Oh yes! Zeker nu ik omringd word met vrouwelijke entrepreneurs, begint het langzamerhand steeds meer te kriebelen. Een eigen onderneming in de creatieve industrie lijkt me heel gaaf. Op het moment blijft dit bij heel veel hersenspinsels in mijn hoofd – maar ooit gaat het gebeuren!

Dit zijn volgens Maxime de leukste Girlboss boektips!

GIRLBOSS: “A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Herinner je je een moment waarop je dacht: Yes! Het is me gelukt?

Zeker! Deze week heb ik de kwartfinale van de pitch competitie van TheNextWomen georganiseerd en zenuwachtig dat ik was! Nog nooit eerder had ik een event van dit formaat neergezet en gehost op de dag zelf. Wat een werk! Maar wat voelde ik me voldaan aan het eind van de dag! De enthousiaste reacties van zowel de juryleden als de deelnemende startups gaven een enorme boost.

Volg deze girlbosses in de media voor een flink portie inspiratie!

Hoe ziet de toekomst er voor jou uit, op werkgebied?

Op dit moment ben ik t/m het einde van de pitch competitie (oktober 2018) bezig met TheNextWomen. Daarnaast heb ik me afgelopen maand ingeschreven bij de KvK als freelance creative en ben ik de overige dagen bezig met een aantal freelance klussen (met een focus op content & events). Na oktober staan alle deuren dus weer open. Exciting!

Haar interesse in het thema women empowerment is haar met de paplepel ingegoten. Zowel haar moeder als oma zetten zich al jaren in voor vrouwenrechten en ze hebben het stokje doorgegeven aan hun (klein)dochter. Maxime werkt als projectmanager bij TheNextWomen en zet zich in als creative freelance met focus op content en evenementen. Meer weten over deze girlboss herself? Lees ons interview met Maxime Eveline!Maxime ten Brinke

Hoe ziet een moment van ultiem genieten er voor jou uit?

Intens genieten vind ik op zondagmorgen wakker worden met vriendlief die de croissantjes uit de oven haalt. Eten + liefde is all we need, toch?

Become a #girlboss – Brands!

Wat vind je leuk aan schrijven voor Girls Who Magazine?

Het leukste vind ik dat schrijven voor Girls Who Magazine mij echt ontspanning geeft, en het dus nooit aanvoelt als een “deadline halen”. Daarnaast is het Girls Who-team mega leuk en heel waardevol als netwerk!

Wij zijn super happy met Maxime in ons Girls Who-team!
Volg deze ondernemende dame op Instagram en houd haar inspirerende Girlboss verhalen in de gaten op Girls Who Magazine!

 

CategoriesWork