6

6 x VERRASSENDE FOODTRENDS IN 2022

horeca trends 2022 - culinaire trends 2022 - eet trends 2022 - food trends Nederland - bestel trends 2022 - trends voor food 2022 - voedseltrends 2022

We hebben gerechten met kip (her)ontdekt, ons bestelgedrag verandert continu én we zijn ook niet vies van een koud gerechtje. Kortom: het beloofd weer een veelbelovend jaar te worden wat betreft trends en ontwikkelingen rondom eten. Hieronder vind je de 6 verwachte foodtrends van 2022!   

Benieuwd wat er dit jaar wel of juist niet op je bord ligt? Dit zijn de 6 verwachte foodtrends 2022 >

Luxe van bezorgen blijft

Tegenwoordig kunnen we de luxe van eten laten bezorgen niet meer weg denken uit onze maatschappij. We zijn er achter gekomen dat het eigenlijk wel heel fijn is: de kwaliteit van een restaurant met de intimiteit van je eigen huis. Nu we hier vaker gebruik van maken, betekent dat thuis eten (ook) gezond moet zijn. En dat zien we terug in de foodtrends 2022. In het nieuwe jaar bestellen we gezondere en betere gerechten voor onze lichaam.

Interessant! Dit zijn 13 x producten die stiekem veel suiker bevatten >

Thuis uit eten is beleven

De trend van de creatieve culinaire concepten zet in 2022 alleen maar door en het afhalen en bestellen bij restaurants zullen we steeds vaker zien. Maar soms missen we de complete beleving van een restaurant wel. Dit lossen we op door beleving toe te voegen aan onze afhaalmaaltijden.

Denk aan thuis eten aan mooi gedekte tafels, maar ook bezorgde gerechten die steeds gezelliger, mooier en indrukwekkender worden. Ook leveren steeds meer chefs een muziekafspeellijst bij de maaltijden, zodat je thuis de juiste sfeer bij het diner hebt.

Na de afbeelding vind je meer foodtrends 2022 >

Klassiekers met een twist

Op een platform als  Thuisbezorgd blijven de meest bestelde gerechten van 2021 toch wel de klassieke frietjes, hamburgers en pizza’s. In dat opzichte, lijkt alsof er niet veel is verandert of gaat veranderen de komende jaren. Maar, niets is minder waar! Er verandert juist heel veel.  Zo zijn de proefstukken volop te vinden in vegan en vegetarische opties, krijgen de klassiekers elk seizoen een andere twist (pizza met pompoen in de herfst of een frisse lenteburger in de lente). En, worden de frieten tegenwoordig ‘gecoat’, zodat ze langer knapperig blijven.

Food Tribes

Overal op de wereld hebben we minstens één ding gemeen: eten zorgt voor verbinding. Het is zo belangrijk dat er “food tribes’ ontstaan, een term voor mensen die elkaar op zoeken aan de hand van hun voedsel voorkeuren. Eet jij vegetarisch, dan zoek je anderen die ook vegetarisch eten. Dit kan offline, maar ook social media geeft de mogelijkheid om samen tips uit te wisselen, elkaar te inspireren of simpelweg om met elkaar te verbinden.

Ook leuk! 18 x originele vegetarische borrelhapjes om zelf te maken >

De koude keuken

Naast het bestellen van de gebruikelijke (warme) avondmaaltijden, kiezen we er ook steeds meer voor om op andere momenten van de dag gerechten te bestellen. Zo zijn koude gerechten voor het ontbijt of de lunch steeds populairder. Denk aan overnight oats in de ochtend of poké bowls in de middag.

Na de afbeelding vind je meer foodtrends 2022 >

De rol van kip op het menu

Een andere opvallende foodtrend 2022 is de rol die kip inneemt op het menu. We zijn niet vies van een Koreaanse Fried Chicken, gepaneerde kip door je salade of vega(n) kipburgers. Sterker nog, het is nauwelijks meer weg te denken van het menu. Zo blijkt maar weer dat kip écht het meest veelzijdige stukje vlees is, zelfs in 2022.

En, met welke foodtrends 2022 doe jij mee?