E

EEN CARNAVALS BIERCOCKTAIL

Carnavals Biercocktail. Carnaval en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een biertje wordt het allerliefste gedronken in het zuiden! 38,5% drinkt van de carnavallers drink dan ook meer dan 10 glazen alcohol per dag. Voor de variatie heeft Girls Who Magazine een heerlijke Carnavals Biercocktail bedacht. Vind hier het recept!

Babes! It is that time of the year again. Dé week van het jaar waarin zo’n beetje iedereen in Limburg en Brabant vrij is en menig bar op stelten zet in té leuke gekleurde pakjes, prachtige schminck-creaties en in beide handen 2 bier (of tieten). C A R N A V A L! Speciaal voor deze verkleedsensatie heeft Girls Who Drinks Kylie een Carnavals Biercocktail voor jullie bedacht en getest. Vind hier het recept!

Carnaval en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een biertje wordt het allerliefste gedronken in het zuiden! 38,5% drinkt van de carnavallers drink dan ook meer dan 10 glazen alcohol per dag. Ik kan me voorstellen dat zoveel biertjes voor de Girls Who Drink op een gegeven moment niet meer lekker smaken. Dus, ik heb een perfect alternatief!

Lees dit artikel en win een fles
Isle of Harris Gin!

Met Limburgs bloed en een Brabants hart zou je denken dat ook ik onderdeel ben van bovenstaand scenario. Ik moet bekennen, ik heb niet zoveel met carnaval, of zoals wij Limburgers dat zeggen: “Vastelaovendj”. Één avondje om sfeer te proeven – oké dan – ik kan namelijk echt genieten van het plezier van anderen. Maar mij niet gezien die vijfde dag, katjelam, aan het spek met ei om vervolgens in (meestal) de vrieskou weer op pad te gaan.
Voor de andere thuisblijvers, maar natuurlijk ook voor de fanatieke indrinkers, maakte ik deze vrolijke Carnavals biercocktail. Want let’s be honest, geen carnaval zonder bier, zelfs wanneer je het niet viert!

Wat heb je nodig:

  • 1 flesje kersenbier
  • 30 ml rode vermouth (gewone mag ook)
  • Limoensap van een halve limoen
  • Roze peper

TIP: hierdoor smaakt je bier altijd goed, zelfs in een plastic beker 

Dit is bier gebrouwen door vrouwen en die moet je echt proberen

Hoe maak je deze Carnavals Biercocktail:

Laten we het deze dagen vooral niet te moeilijk maken, dus zelfs met al een paar biertjes in de mik, maak je deze carnavals biercocktail in een handomdraai. Pers het sap van een halve limoen in een glas samen met de rode vermouth. Schenk nu het flesje kersenbier in het glas. LET OP: deze geeft meer schuimen dan normaal! Top af met roze peperbolletjes en een wieltje limoen, voor die extra “rood-geel-groen”-vibe!

Maak jij deze cocktail met carnalval? Show us via #girlswhomagazine! We zijn trouwens ook super benieuwd naar jullie carnavalspakjes! 😉