T

TIPS VAN EEN KENNER: EEN HUWELIJKSREIS DOOR AUSTRALIË

Voor de één misschien nog heel ver weg, voor de ander wellicht een stuk dichterbij. Figuurlijk dan. Want Australië is niet bepaald naast de deur. Maar voor de Girls Who got married, stel je eens even voor: een huwelijksreis door Australië. Hier wil je zijn en dit wil je doen.

Voor de één misschien nog heel ver weg, voor de ander wellicht een stuk dichterbij. Figuurlijk dan. Want Australië is niet bepaald naast de deur. Maar voor de Girls Who got married, stel je eens even voor: een huwelijksreis door Australië. In dit artikel verteld Marit Smit, founder van Girls of Honour, waarom Australië perfect is voor jullie huwelijksreis. 

Australië heeft eigenlijk alles in huis voor een fantastische huwelijksreis. Of je nu dagenlang aan het strand wilt liggen, fantastische natuur wilt zien, of een mooie stedentrip wilt doen. It’s all possible. En het mooiste? De temperatuur is het héle jaar aangenaam.

Als je van het strand houdt

Dan heb je genoeg keuze tijdens je huwelijksreis door Australië. Maar de mooiste plek, dat zijn toch wel de Whitsunday Islands. Als je denkt aan bounty stranden, maar dan eigenlijk nog mooier, dan is dit dé plek. De keuze is reuze, want het bestaat uit 74 eilanden, en je vaart er heen met bijvoorbeeld een zeilboot. Qua accommodatie kun je kiezen voor budget of superdeluxe. Enne… je zit er ook perfect voor het Great Barrier Reef. De mooiste plek waar ik ooit heb gedoken!

Wil je strand combineren met de stad? Dan is Sydney echt een aanrader. Ja, het is er druk, maar dat maakt het niet minder mooi! Op Bondi Beach heb je zelfs een zwembad ín de zee. Echt waar. De grap is dat daar dus een keer een haai in terecht is gekomen tijdens een storm… Only in Australia…

Een huwelijksreis door australië


Een huwelijksreis in de natuur

Er zijn oneindig veel mooie plekken in Australië! Wat dacht je bijvoorbeeld van The Blue Mountains?! Of Ayer’s rock helemaal in het midden van het land… Mijn favoriete plek was Cape Tribulation; een dik, prachtig regenwoud, maar dan naast de kust, dus gewoon MET prachtige stranden. Je kunt een trip boeken naar het strand, maar je kunt er ook een paar dagen verblijven. Zeker doen, want hier is het dus echt heerlijk rustig…

Toch liever op reis naar Bali. Hier vind je de beste spots!

Favoriete steden voor een huwelijksreis door Australië

Ik heb behoorlijk veel gezien in dit mooie land, maar Sydney, Melbourne en Perth zijn mij het meest bijgebleven. Sydney voelde echt als een groot vakantiepark. De stad is zo schoon en zo mooi! De stranden zijn fantastisch, maar je kunt er ook winkelen als een malle en heerlijk eten met je lover.

Melbourne heeft iets heel Europees, en dat vond ik ook erg tof. De stad heeft ontzettend veel hippe eettentjes, en ik ben verliefd op de tram. Het kan hier trouwens wel fris worden, jas mee dus!

Ten slotte; Perth. Veel reizigers slaan deze stad over, maar als je meer rust zoekt in combinatie met een toffe stad, dan is Perth jouw bestemming! De stad zelf heeft genoeg fijne winkels een eettentjes, ga ook zeker even naar Fremantle. Maar het fijnste aan Perth? De rustige stranden en het enorme King’s park.

Een huwelijksreis door australië


Wanneer plan je een huwelijksreis door Australië?

Je kunt eigenlijk het hele jaar door naar Australië, maar omdat het land zo groot is, zijn er wel wat dingen om over na te denken. In het noorden bij Cairns is er bijvoorbeeld een regenseizoen. Iets wat ik niet wist toen ik er precies in die periode was… Oeps! In de zomer kan het in een aantal plaatsen echt enorm heet worden. Is dat niet je ding, kijk dan goed naar het klimaat. Ook heb je in ze zomer kans op bosbranden, spannend, zeker als je bijvoorbeeld gaat kamperen.

Wat je wel graag wilt zien? Australia day! Dit is het nationale feest van Australië en vooral echt een mustsee in Sydney. Ik heb die dag staan janken, zo mooi was het allemaal haha! Australia day is op 26 januari.

Er zijn nog veel meer mooie plekken om te bezoeken in Australië. Dus mocht je er heen gaan, lees je dan goed in! De voorpret is stiekem ook extra leuk toch… Wil je nog meer inspiratie voor huwelijksreizen? Check dan zeker ook even Marit’s blog Girls of Honour!

Over Marit & Girls of Honour: Toen Marit zelf ging trouwen kwam ze weinig originele inspiratie tegen, dat moet toch anders kunnen, dacht ze? Het idee voor Girls of honour voelde dan ook heerlijk… Bruiden laten zien hoe tof, origineel en persoonlijk je bruiloft echt kan zijn. Dat er geen enkele regel is waar jullie je aan moeten houden. En dat is wat ze jullie tot op de dag van vandaag nog met veel liefde op haar blog laat zien!
CategoriesReistips