B

BIERETIQUETTE: 5 TIPS WAARDOOR JE BIER BETER SMAAKT

Wat zijn de geheime trucs van bierkenners? Zijn er speciale trucs om bier beter te laten smaken? Ja zeker! Door deze tips haal je de beste smaak uit je biertje. Want van elke drankje dat je drinkt wil je natuurlijk optimaal genieten!

Op een donkere plek

Wanneer te veel licht het biertje raakt dan gaan bepaalde hoppen in het biertje stinken. Stink bier willen we absoluut niet dus zorg ervoor dat je biertje niet in het licht staat. Onthoudt licht in je bier is stink bier.

Dit zijn de raarste hangover cures ter wereld >

Schuin inschenken

Houd je glas altijd schuin wanneer jij je biertje gaat uitschenken. Waarom? Hierdoor heb je geen laagje bier en voor de rest schuim maar is het drankje om verdeeld in het glas.

Grote bierglazen

Bij wijn is het al bekend dat je in een groot glas meer van de aroma’s proeft. Nou, bij bier is dat dus ook het geval. Het is niet voor niets dat Belgen van die grote bierglazen hebben naast hun gebrouwen wonderen. Schenk je biertje dus in een bol glas zodat je meer van de smaak mee krijgt. De grote bol glazen zorgen ervoor dat er lucht bij de aroma’s van het biertje komen en hierdoor komen de smaken vrij.

Ook leuk: stel hier je eigen bierpakket samen >

De temperatuur

Hoe donkerder het bier hoe warmer het gedronken moet worden. Pils kan je gewoon in de koelkast laten liggen maar bij speciaal bieren is het lekker om deze boven een graad of 6 te drinken. Hierdoor proef je alle aroma’s in het biertje beter.

Een kleine brouwerij

Koop is een biertje van een kleine brouwerij, dan weet je in ieder geval zeker dat deze met liefde is gemaakt. Kleine brouwerijen hebben vaak ook hun eigen smaken. Hoe leuk om uit te proberen!

Geniet jij de volgende keer extra van je biertje?

VOLG ONS OP INSTAGRAM!

[wdi_feed id=”1″]

Bron: culy.nl