W

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN: 12 x TIPS

wat te doen in antwerpen - activiteiten in antwerpen - musea in antwerpen - bezienswaardigheden antwerpen - dagje uit antwerpen

Je hoeft niet altijd ver te reizen voor leuke plekken: ons buurland bewijst dat maar weer met de gezellige stad Antwerpen. Deze stad zit vol met kunst & cultuur, toffe boven- en ondergrondse wandelroutes en toffe bezienswaardigheden. Benieuwd wat je kunt doen in Antwerpen? Hier vind je 12 x tips!

Benieuwd wat je allemaal kunt doen in Antwerpen. Deze leuke 12 x tips helpen een handje >

Neem een kijkje in het centraal station

Ook wanneer je niet met de trein naar Antwerpen gaat, is een kijkje nemen in het centraal station zeker de moeite waard. De grote hal laat je mond open vallen, en het klokwerk is al in meerdere films verschenen. Ze noemen het station ook niet voor niets de Spoorwegkathedraal, so see for yourself!

Ook leuk! 8 x Toffe bezienswaardigheden in Antwerpen >

Ontdek het historisch centrum

Als het aan ons ligt, kan het ontdekken van het historische centrum niet op je lijstje ontbreken. Zeker, als je van cultuur snuiven houdt! Neem uitgebreid de tijd om de smalle straatjes, eeuwenoude huisjes met prachtige gevels en leuke boetiekjes in dit gebied te verkennen.

Strijk neer op de Grote Markt

In het historische centrum vind je ook De Grote Markt. Dit wordt ook wel het hart van de stad genoemd, en is te herkennen aan de gildehuizen, karakteristieke trapgevels en het pronkstuk op het plein: het Stadhuis. Nog leuker: random vind je allerlei gezellige terrasjes en restaurantjes. Strijk neer op de Grote Markt en trakteer jezelf op een bak koffie en gebak, met uitzicht op het levendige pleintje.

Drink een lokaal biertje in de brouwerijen

Girls Who Drink opgelet! Een andere leuke tip om te doen in Antwerpen is het proeven van lokale biertjes op lokale brouwerijen. Zo staat brouwerij De Koninck al sinds het begin van de 19e eeuw, en kun je hier sinds 2015 terecht voor een tour. Tijdens deze tour leer je alles over Antwerpen als bierstad, Belgische bieren – waarbij er uiteraard ook geproost & geproefd wordt – en het brouwproces.

Bekijk de schilderijen van Rubens

Het Rubenshuis is de voormalige stadsresidentie van schilder Peter Paul Rubens. Het huis is geïnspireerd op Italiaanse paleizen en de tuin is ingericht in een waanzinnige barokstijl. Daarnaast stelde Rubens vanaf het begin al een zaal beschikbaar als atelier. Geen wonder dat er nu een kunstmuseum in zit.

Bezoek de diamantenmuseum

Wist je dat de stad van Antwerpen het grootste diamantencentrum ter wereld is? Hoe leuk, je kunt een gratis bezoek brengen aan het Diamantpaviljoen. Hier leer je alles over de geschiedenis en het economisch belang van diamanten. En, kun je misschien wel een diamant als souvenirtje scoren!

Ook leuk! 7 x toffe & onbekende musea in Amsterdam >

Bekijk het uitzicht vanaf Museum aan de Stroom

In het Museum aan de Stroom, ofwel MAS, laten ze de rol van Antwerpen in scheepvaart, internationale handel, kunst en cultuur in Europa. En, aan de top op het dakterras, wacht een prachtig panorama uitzicht over de stad op je. Als je het ons vraagt, is het uitzicht alleen al een goede reden om het MAS te bezoeken!

Relaxen in plantentuin den Botaniek

Zin om in de drukke stad een stukje rust te vinden? Dan ben je in de plantentuin den Botaniek aan het juiste adres. Aan de Leopoldstraat vind je namelijk een uniek groen plekje in het centrum, waar je heerlijk kunt relaxen. Misschien met een goed boek?

Ga op zoek naar de mooiste street art

Spice up je wandeling! Een andere leuke tip om te doen in Antwerpen is het op zoek gaan naar de mooiste straatkunstwerken van de stad. En, die vind je hier genoeg! Zowel het centrum als daarbuiten telt inmiddels zo’n 350 kunstwerken op verschillende gebouwen en muren. De precieze locaties vind je hier >

Maak een ruien wandeling

Wist je dat je Antwerpen ook deels ondergronds kunt bezoeken? Hoe je boven mooiste straatkunstwerken kunt spotten, vind je ondergronds stromende geheimen in de ruien die oorspronkelijk de stad van water moesten voorzien. En, tegenwoordig kun je hier gewoon een wandeling door maken. Hier vind je meer informatie >

Bezoek de verschillende markten van Antwerpen

De Vogelmarkt en Antiekmarkt op zondag tot de exotische markt op zaterdag: als je in het weekend in Antwerpen bent is het bezoeken van de verschillende markten een must. Je kunt hier allerlei souvenirtjes kopen van bloemen tot kunst, of je komt hier om gewoon lekker te snuffelen. Het kan allebei!

Hier kan je 5 x leuk lunchen in Antwerpen >

Hou een shopdagje in Antwerpen

Wist je dat je héél goed kunt shoppen in Antwerpen? Naast grote, internationale ketens op de bekendste winkelstraat de Meir, vind je in het centrum ook een hoop schattige boetiekjes. Ben je op zoek naar bijzondere items? Dan is het leuk om naar de Modewijk van Antwerpen te gaan, waar je pareltjes van Belgische ontwerpers vindt!

En, wat staat er op jouw planning om te doen in Antwerpen?

CategoriesEuropa