8

8 x TOFFE BEZIENSWAARDIGHEDEN IN ANTWERPEN

Ons buurland kent een van de leukste en gezelligste steden van Europa. En dan hebben we het natuurlijk over Antwerpen in België. De stad zit vol kunst en cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden. Deze zullen we voor het gemak voor jullie op een rijtje zetten!

1. Centraal Station

Waarschijnlijk kom je met de trein aan in Antwerpen, vergeet dan niet even de grote hal te checken. Het klokwerk is al in meerdere films verschenen en het station een locatie in romans. Bij de opening van het station vond koning Leopold II het echter tegenvallen, een ‘leuk, klein stationnetje’, so see for yourself!

Bijzondere wereldkeukens in Antwerpen >

2. De Grote Markt

De Grote Markt is een plein in het centrum omringt door gildehuizen. Al sinds de 14e eeuw zijn er markten op het plein waar jij ook even een rondje kan maken. Hier staat ook het stadhuis, een waanzinnig renaissancegebouw dat op de UNESCO-wereldcultuurerfgoedlijst staat.

Antwerpen // Grote Markt // to do // city guide // tips // bezienswaardigheden
Antwerpen // Grote Markt // to do // city guide // tips // bezienswaardigheden

3. Museum aan de Stroom

Ofwel MAS. In dit museum staat Antwerpen als handelsstad centraal. Met ruim 500.000 objecten laten ze de rol van Antwerpen in scheepvaart, internationale handel, kunst en cultuur in Europa.

4. Rubenshuis

Het Rubenshuis is de voormalige stadsresidentie van schilder Peter Paul Rubens. Het huis is geïnspireerd op Italiaanse paleizen en de tuin is ingericht in een waanzinnige barokstijl. Daarnaast stelde Rubens vanaf het begin al een zaal beschikbaar als atelier. Geen wonder dat er nu een kunstmuseum in zit.

Antwerpen // MAS // musea // to do // bezienswaardigheden
Antwerpen // MAS // musea // to do // bezienswaardigheden

5. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Deze kathedraal is de gotische hoofdkerk van Antwerpen en is gewijd aan Maria. Het is het hoogste gebouw van de stad, dus de toren beklimmen belooft zeker een goed uitzicht. In de kathedraal hangt onder andere veel kunst van Rubens, leuke combinatie dus.

Taart & koffie in Antwerpen >

6. Museum Plantin-Moretus

Is een must-see voor alle boekenwurmen onder ons. Het is een historisch museum over de zestiende eeuwse drukkersfamilie Plantin-Moretus. Naast drukkerij werd het pand ook gebruikt als ontmoetingsplaats voor allerlei geleerden toentertijd. Dit is overigens ook het eerste museum dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat – dat zegt al genoeg natuurlijk!

Foto: Museum Plantin-Moretus // Antwerpen - musea - to do
Foto: Museum Plantin-Moretus // Antwerpen – musea – to do

7. MoMu

Het ModeMuseum in Antwerpen wisselt sinds 2002 ieder jaar tussen verschillende tentoonstellingen, waardoor je altijd een uniek bezoek hebt. Vanaf 2020 gaan ze zelfs uitbreiden en wijden ze een zaal volledig aan het DNA van Belgische mode.

8. Brouwerij De Koninck

De brouwerij bestaat al sinds het begin van de 19e eeuw, maar is pas sinds 2015 open voor publiek. Je kan er een tour volgen waar je alles leert over Antwerpen als bierstad, Belgisch bier en het brouwproces. Tof voor onze Girls Who Drink!

En, welke van deze bezienswaardigheden in Antwerpen ga jij opzoeken?

CategoriesEuropa