7

7 x TOFFE MUSEA IN AMSTERDAM DIE JIJ WAARSCHIJNLIJK NOG NIET KENDE

musea amsterdam - museum amsterdam - nieuwe musea amsterdam - wat te doen in amsterdam - uitje amsterdam - dagje uit amsterdam - museum in amsterdam - activiteiten amsterdam - museum bezoeken amsterdam

Onze hoofdstad barst van de musea (zo’n 75!). Van een interactief Instagram festijl tot een upside down  museum en nog veel meer leuks. Wil je echt naar een bijzonder museum in Amsterdam plaats van de ‘klassiekers’? Hieronder vind je dan 12 toffe musea in Amsterdam die jij waarschijnlijk nog niet kende.

Vind hier de musea in Amsterdam die jij zeker eens wilt bezoeken >

Foam 

Foam is hét fotografiemuseum van Amsterdam. Dit museum wil een zo breed mogelijk publiek informeren en inspireren op het gebied van fotografie en alles wat hierbij komt kijken. Standaard zijn er minstens drie verschillende exposities te bewonderen, van modern tot klassiek en van nieuw talent tot grote namen. 
Foam >

Micro Art Museum

De kunst die in het Micro Art Museum wordt tentoongesteld is zó klein dat je wel heel goed moeten kijken. Denk aan de kleinste Nachtwacht ooit geschilderd op een pompoenpit of een stadsgezicht op de vleugels van een wesp. Het lijkt allemaal wel alsof het niet echt kan zijn, maar dat is het zeker wel.
Micro Art Museum >

musea nederland - museum nederland - kunsthal nederland - museum amsterdam - museum den haag - musea amsterdamBron: Micro Art Museum // musea Nederland // bijzondere musea Nederland // Musea Den Haag // Musea Amsterdam

 

Youseum

Youseum is een kunstervaring die speciaal voor jou ontworpen is. De vele foto’s in het museum laten het effect van social media met een knipoog aan ons zien. De wereld zit tegenwoordig vol met perfecte foto’s, maar zijn deze wel zo perfect? Youseum laat je ziet wat er gebeurt als je een selfie neemt: is het kunst? Heeft het een bepaalde impact of doet het er eigenlijk niet toe?
Youseum > 

WONDR 

Zin om even uit de barre realiteit te stappen? Dan is een bezoekje aan WONDR experience museum het perfecte uitje. Hun wonderlijke wereld is ontworpen om al je zintuigen op onverwachte manieren te prikkelen. Het is een plek die creativiteit, fantasie en pure blijdschap oproept. Duik in een zwembad met roze marshmallows, dans in een glitterhemel of verdwaal in een bijzondere jungle: niets is hier te gek.
WONDR >

wondr experience museum - coronaproof uitje amsterdam - leuke musea amsterdam - instagram museum amsterdamWONDR experience museum // toffe musea Amsterdam // Instagram museum Amsterdam

Amsterdam Art Gallery Weekend is het event voor kunstliefhebbers: vind hier alles wat je hierover moet weten >

Nxt Museum

Het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Ontdek grootschalige, digitale kunstinstallaties die je blik verruimen en de zintuigen op scherp stellen. De kunst van morgen, vandaag. Opvallend is dat de oprichters zelf benadrukken dat bezoekers liever niet te veel foto’s en filmpjes moeten maken om zich zo echt top de kunst te focussen.
Nxt >

The Upside Down

Dit museum is opgericht door Anna Nooshin en is het grootste ‘Instagram museum’ van Europa(!). Deze super moderne beleving rondom het fenomeen ‘selfie’ biedt wel 1500 m2 en 25 kamers en decorstukken. Sta op je kop in de ‘Royal Room’, ontdek het leven onder water in de ‘Infinity Room’ of geniet van een chocolade douche in ‘Candyland’.
The Upside Down > 

Grachtenmuseum 

Ontdek het Amsterdam van toen en nu, en leer op avontuurlijke wijze het verhaal van Amsterdam en haar grachten kennen. Start jouw ontdekkingstocht en ga 400 jaar terug in de tijd bij dit museum. Ga mee in de multimediale tentoonstelling en ervaar hoe de grachten vroeger, maar ook vandaag nog een stempel drukken op de stad en verbonden zijn met Amsterdammers.
Grachtenmuseum > 
En, welke van deze toffe musea in Amsterdam ga jij als eerste bezoeken?

CategoriesWeekend tips