W

WAT IS GINSECCO EN HOE MAAK JE HET?

wat is ginsecco - ginsecco - gin en prosecco - ginsecco maken - ginsecco hoe maken - ginsecco drinken - prosecco met gin

Hou je ervan om proosten, maar vind je het moeilijk om één drankje te kiezen? Voor eeuwige twijfelaars (en levensgenieters) is er de ultieme oplossing: ginsecco. Deze champagnecocktail bewijst dat het mengen van klassiekers gewoon kan. Een heerlijk drankje en super makkelijk om te maken!

Vind hier wat ginsecco precies is en hoe je het maakt >

Gin en prosecco

De ene is fan van GT’s en de ander proost het liefst met bubbels. Maar waarom niet gewoon met allebei? Dankzij de ginsecco, die hét drankje van deze winter wordt genoemd, is kiezen verleden tijd. Misschien klinkt de combinatie niet als muziek in de oren, maar geloof ons het is een feestje voor de mond!

Ook lekker! Vind hier feestelijke cocktails met champagne >

Hoe maak je ginsecco?

Het recept is super easy, je combineert 20 ml gin met een scheutje vers citroensap en schenkt het glas verder vol met prosecco, cava of champagne. De gin bepaalt voor een groot deel de smaak. Om het helemaal feestelijk te maken kan je de champagnecocktail afwerken met rozemarijn, tijm, munt maar ook bramen, een schijfje citroen, rozenblaadjes en komkommer. Ook is een scheutje vlierbloesemsiroop, crème de cassis of aromatische bitters lekker bij deze cocktail. Leuke finishing touch: eetbare bloemen op de cocktail leggen. Cheers!

Handig! Vind hier hoe je nou echt een fles bubbels openmaakt >

En, wanneer schenk jij een lekker glas ginsecco voor jezelf in?