D

DEZE VAKANTIE BESTEMMINGEN ZIJN IDEAAL VOOR WIJNLIEFHEBBERS

wijnreis maken - wijn bestemmingen - bestemmingen voor een wijreis - wijnstreken italië - wijngebieden europa - wijngebied mexico

Net als wij gek op wijn én op reizen? Dan behoren deze bourgondische bestemmingen absoluut thuis op jouw travel bucketlist. Niet alleen zijn deze bestemmingen ideaal voor een heerlijke vakantie, je kunt er ook als wijnliefhebber volop genieten.

Mendoza in Argentinië

Wijnen uit Mendoza zijn nogal uit de hoogte. Letterlijk. De druiven hier groeien namelijk op de hoogste punten ter wereld. Onder het Andesgebergte liggen de prachtige wijngaarden van Mendoza. Hier wordt de bekende wijn Malbec geproduceerd.

Toscane in Italië

Gigantische wijnvelden tussen de middeleeuwse stadjes. Hier ben je als wijnliefhebber op de juiste plek. De typisch Italiaanse wijnen Montalcino, Chianti en Montepulciano worden hier geproduceerd. Proost ermee in de wijngaarden voor een ultiem vakantiegevoel.

Dit zijn een paar van de mooiste steden in Toscane >

toscane tips - roadtrip toscane - wat te doen in toscane - leuke dorpjes toscane - plekken in toscaneVakantiebestemmingen voor wijnliefhebbers // wijngaarden in Italië

Douro in Portugal

Even wat anders van Lissabon of Porto is het prachtige Doura in Portugal. Dé plek om tot rust te komen en te genieten van de meest lekkere wijnen in prachtige omgeving. Douro is bekend om zijn port en de krachtige rode wijnen. Dat wil je!

Dit zijn de bekendste wijnen van Puglia >

Valle de Guadalupe in Mexico 

In deze wijnstreek in Mexico vind zowel bekende witte als rode wijn. De rode wijnen worden hier vooral gemaakt van zwart fruit en bevatten een hoog alcoholpercentage. De witte wijnen zijn  scherp en droog. Naast het proeven van goede wijnen is er heel veel moois te doen en te zien in Mexico.

Dit zijn de mooiste Airbnb’s in wijngebieden >

Welke bestemmingen zijn volgens jou ook ideaal voor een wijreis?

CategoriesReistips