5

5 AIRBNB’S IN DE MOOISTE WIJNGEBIEDEN

AIRBNB. guesthouse. wijn drinken. Wijngebieden. Wijnregio's. Goede wijn drinken is in Nederland al fijn, maar moet je nagaan hoe fijn dat ter plekke in de mooiste en beste wijngebieden ter wereld zal zijn! Wij vroegen Marcella (die as we speak in Europa aan het rondreizen is langs prachtige  wijngebieden) wat haar favoriete gebieden zijn. Dat werd een heel mooi lijstje, met deze vijf parels als winnaars. De wegen, wijngaarden, dorpen en steden ruiken hier naar vers geplukte druiven. Als échte wijnliefhebber moet je deze wijngebieden & Airbnb's bezocht hebben!

Goede wijn drinken is in Nederland al fijn, maar moet je nagaan hoe fijn dat ter plekke in de mooiste en beste wijngebieden ter wereld zal zijn! De wegen, wijngaarden, dorpen en steden ruiken hier naar vers geplukte druiven. Als échte wijnliefhebber moet je deze wijngebieden & Airbnb’s bezocht hebben!

Echt ‘in’ de wijngebieden een Airbnb vinden valt natuurlijk niet mee, maar waarschijnlijk is ‘in de buurt van’ ook erg acceptabel. Vaak zijn de wijngebieden lekker groot en kun je kiezen uit verschillende dorpen of steden in de omgeving.

Maar alleen ‘in de buurt’ is voor ons natuurlijk niet genoeg, want het oog wil ook wat. Daarom zochten we per gebied een sfeervolle Airbnb, die Instagram-waardig en nog (enigszins) betaalbaar is. Bleek eerlijk gezegd een moeilijke klus op een paar plekken, dus daar ruilen we ‘prachtig en stylish’ in voor ‘knus, gezellig en typisch’.

Boek een ticket, huur een auto en ga wijn drinken in een van de mooiste wijngebieden ter wereld (daarna die auto even laten staan he!)

1. Piemonte in Italië

Jij, dat bad, met dat uitzicht. Niks meer aan doen toch! Dit prachtige guest house ligt in een van de mooiste wijndorpen van Piemonte: Neive. Dit dorp wordt omringd door wijngaarden, dus hier zit je toch echt ‘in’ een wijngebied. Uit deze streek komen de vier bekende wijnen Barbera, Barbaresco, Dolcetto en Moscato – de ‘quatro vini di Neive’. Het Langhe Country House in Neive is een prachtig landhuis met een grote tuin en een zwembad. Een kamer kost hier vanaf 140 euro.

Wijngaarden. Airbnb's. Wijn drinken. Wijnreis. Guesthouse. Travel. Drink. Eat. WineBron: Airbnb | Airbnb’s in wijngebieden

Volg deze route langs prachtige steden in Sardinië

2. Bourgogne, Frankrijk

Ok, deze Airbnb is geen stylish hoogtepuntje. Maar het heeft juist de Franse charme die perfect past bij een weekend wijn drinken in de Bourgogne. Knus, kneuterig en gezelligheid. In B&B The Castle Winery kun je met maximaal 4 personen verblijven. Het B&B ligt op de wijnroute van de Bourgogne en het huis is gelegen in het centrum van het dorp Corcelles-les-Arts, tussen de kerk en een monumentale kasteel. Het ligt op minder dan een kwartier van Beaune, te midden van een wereldberoemd wijngebied en dicht bij Pommard, Meursault en Montrachet. Hier ga je op pad langs wijnhuizen en geniet je van overheerlijke proeverijen. En de kosten? Je verblijft hier vanaf 90 euro per nacht. Weekendje die kant op?

Wijngaarden. Airbnb's. Wijn drinken. Wijnreis. Guesthouse. Travel. Drink. Eat. Wine

3. Santa Barbara (Los Olivos), USA

Welkom in ‘the wine country’. Uhm, laten we beginnen met het feit dat de omgeving rondom Santa Barbara niet goedkoop is. Airbnb’s vanaf 300 euro per nacht zijn hier blijkbaar redelijk normaal. Ook als je iets verder weg gaat zoeken, in de stad Santa Barbara bijvoorbeeld, kom je weinig pareltjes tegen helaas. Dus, als je dan toch geld uit moet gaan geven dan maar aan eentje met een leuk interieur! Deze Spanish Bungalow kost vanaf 254 euro per nacht en je kunt hier met maximaal 4 mensen slapen. In ongeveer 45 minuten zit je tussen de wijnvelden van Los Olivos, waar het wijnproeven en rondleiden kan beginnen!

Wijngaarden. Airbnb's. Wijn drinken. Wijnreis. Guesthouse. Travel. Drink. Eat. WineBron: Airbnb | Airbnb’s in wijngebieden

4. Sicilië

We nemen je mee naar het eiland Sicilië, waar de vulkanische grond vol mineralen zorgt voor verfijnde wijnen. Het gebied rondom de Etna is waar je moet zijn, en in deze accommodatie ga jij het zeker naar je zin hebben. De villa Villetta Rosa’ ligt in Mazzaro Toarmina – ten noordoosten van de Etna – en kost 110 euro per nacht. Hier kun je gemakkelijk een week vertoeven, want de villa ligt ook nog eens dicht bij de zee. Anyway, huur een auto en ga voor de ‘Strada del Vino dell’Etna’; dé wijnroute op sicilië. Slinger over de haarspeldbochten langs de wijnterrassen die tegen de helling van de vulkaan liggen en stop onderweg bij wijnboerderijen en in leuke dorpjes.

Wijngaarden. Airbnb's. Wijn drinken. Wijnreis. Guesthouse. Travel. Drink. Eat. WineBron: Airbnb | Airbnb’s in wijngebieden

Dit wist je nog niet over Champagne >

5. Tasmanië

Je bent even onderweg als je besluit het wijngebied van Tasmanië te gaan ontdekken, maar een unieke bestemming heb je in ieder geval te pakken. Tasmanië heeft nog een vrij jonge wijnproductie en als je van lekkere frisse wijn houdt dan zit je hier goed. Ook goed is de prachtige woning die we hier voor je gevonden hebben. Dit is The Farmers Cottage, op ongeveer 20 minuten rijden van de hoofdstad Hobart, en midden in het wijngebied van Zuid-Tasmanië. In de omgeving doe je wijntours en wijnproeverijen, en daarna koop je de allerlekkerste fles wijn zodat je die op kunt drinken op de veranda van dit geweldige huis.

Wijngaarden. Airbnb's. Wijn drinken. Wijnreis. Guesthouse. Travel. Drink. Eat. WineBron: Airbnb | Airbnb’s in wijngebieden

Dit zijn de grootste voordelen van (ver)huren via Airbnb!

Heb je ook al zin gekregen om een vliegticket te boeken en wijn te gaan drinken op de allermooiste plekken ter wereld? Wij in ieder geval wel. Houd Girls Who zeker in de gaten als je toe bent aan meer wijninspiratie, want binnenkort kun je de vlogs van Marcella hier volgen. Wedden dat je dan een wijnreis in wilt inlassen!

PIN IT!

Airbnb gezocht in een te gek wijngebied? Hier moet je zijn voor alle goede en snelle tips #wijngebied #wijnvakantieWijnreis en Airbnb’s in wijngebieden

CategoriesReistips