T

TOSCANE TIPS: 5 x BIJZONDERE STEDEN EN DORPJES IN TOSCANE

toscane tips - roadtrip toscane - wat te doen in toscane - leuke dorpjes toscane - plekken in toscane

Zon, goede wijnen, dito eten, prachtige natuur en talloze historische steden en dorpjes. Er is veel te zien en te doen in Toscane, maar om jouw trip of rondreis door deze regio wat makkelijker te maken hebben we een aantal highlights onder elkaar gezet. Deze 6 steden en stadjes in Toscane zijn zeker de moeite waard.

Tip: overweeg om met de auto naar Toscane te gaan. Met een autovakantie kan je verschillende plekken makkelijk bezoeken en ben je flexibel in hoelang je ergens wilt blijven als het bevalt. Als je gaat, markeer onderstaande plekken in Toscane dan zeker op je route!

1. Siena

Zonder twijfel de meest fotogenieke stad van Toscane. Denk smalle historische straatjes, een wirwar van kleine steegjes, piepkleine terrassen en natuurlijk de schelpvormige Piazza del Campo – misschien wel het mooiste stadsplein van Europa. Ook de paardenrace is noemenswaardig, waarbij de strijd tussen verschillende wijken losbarst. Zeker de moeite waard als je naar Toscane gaat!

2. San Gimignano

In het hart van Toscane – tussen de groene heuvels – vind je het redelijk onbekende San Gimignano, een plek die bekend staat om zijn prachtige skyline met 14 Middeleeuwse torens. Leuk om te weten: hierdoor wordt het ook wel het ‘Manhattan van Toscane’ genoemd. Naast prachtige natuur is het historische centrum van San Gimignano sinds de 14e eeuw vrijwel onveranderd gebleven en word je daardoor echt even terug te tijd in genomen.

toscane tips - roadtrip toscane - wat te doen in toscane - leuke dorpjes toscane - plekken in toscaneAutovakantie Toscane // Toscane Bestemmingen // Wat te doen in Toscane // mooie plekken Toscane

3. Montalbano

Ga je naar Toscane om te ontspannen en de regio per fiets of te voet te verkennen? Dan is Montalbano een fijne bestemming in Toscane. Het is centraal gelegen in het hart van Toscane, dus als je toch de drukte op wilt zoeken kun je vanaf daar verschillende steden bezoeken.

Het nabijgelegen Pistoia bijvoorbeeld, maar ook Florence, Lucca en Pisa zijn op redelijke afstand van Montalbano. En er zijn hier verschillende toffe accommodaties waarin je kunt slapen middenin de natuur, waarvan 4-sterren camping Barco Reale een goed voorbeeld is.

4. Montepulciano

Klinkt herkenbaar? Klopt! Je kent Montepulciano vast als die hele goede wijn. Yes, die komt hier vandaan. Montepulciano ligt op één van de hoogste heuvels van Toscane en staat inderdaad wereldwijd bekend om zijn wijnen. Maar naast wijn drinken is er meer bijzonders te doen.

Bezoek het Piazza Grande, waar een paar van de mooiste bouwwerken van dit stadje te zien zijn zoals Duomo de Santa Maria en het Palazzo Comunale met bijbehorende toren. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en haar omliggende valleien.

toscane tips - roadtrip toscane - wat te doen in toscane - leuke dorpjes toscane - plekken in toscaneToscane tips // roadtrip Toscane // wat te doen in Toscane // autovakantie Toscane

 

 Toscaanse specialiteiten die je zeker moet proeven >

5. Vinci

Klinkt ook bekend? Klopt, Vinci is de geboorteplaats van genie Leonardo da Vinci. Leuk weetje, maar deze stad in Toscane is vooral bijzonder vanwege het prachtige historische centrum, waar je het Kasteel van het Schip vindt. In dit kasteel bevindt zich een museum dat volledig in het teken staat van Leonardo da Vinci. Je vindt hier een aantal van zijn tekeningen, machines en uitvindingen. Als je in de buurt ben zeker de moeite waard.

6. Pitigliano

Toscane staat mede bekend om zijn knappe stadjes op heuveltoppen. Pitigliano is wel heel unieke variant op dit typerende beeld: het stadje is namelijk geheel gebouwd op steile kliffen. Dit levert niet alleen hele mooie kiekjes op, maar ook een bijzonder reisverhaal. Onze tip: wandel naar de uiterste rand van Pitigliano en geniet daar van een adembenemend uitzicht over de groene omgeving. Het liefst met een glaasje wijn in je hand.

5 x de leukste steden van Puglia > 

Overnachten in Toscane

Op zoek naar bijzondere logeerplekken in Toscane, midden in de natuur? Dan zijn de luxe campings van Leading Campings of Europe een goede tip. Wat de campings in hun assortiment mede zo bijzonder maakt is dat ze door veelal door familiebedrijfjes worden gerund. En naast campings in Toscane zijn er nog 11 andere plaatsen in Europa waar ze bijzondere slaapplekken aanbieden. Neem zeker een kijkje!

Wanneer boek jij je vakantie naar Toscane?

 

CategoriesEuropa