D

DE MOOISTE HOFJES IN AMSTERDAM

Een hofje is een gezellige binnentuin omringd door huizen. Wanneer je zo’n magisch plekje vind middenin de stad, moet je daar zeker even van genieten. In Amsterdam vind je maar liefst 56 hofjes en wij hebben de mooiste daarvan hieronder voor je uitgelicht. 

Vind hier de mooiste hofjes in Amsterdam > 

Begijnhof

Dit is het oudste en grootste hofje van Amsterdam. Je vind hier twee kerken, de Engelse Kerk en De Mirakel- of Begijnhofkapel. Onder de huisjes die het hofje vormen bevindt zich het ‘Houten Huys’. Samen met een houten huis op de Zeedijk behoort het tot de oudste huizen van Amsterdam.

hofjes amsterdam - hofje amsterdam - hofjes nederland - mooiste hofjes - amsterdam hotspots - leuke dingen om te doen amsterdam - tips amsterdamBron: I amsterdam

Van Brienenhofje

Het Van Brienenhofje bestaat uit een grote tuin, omringd door prachtige grachtenpanden. In het midden van de binnenplaats vind je een waterpomp met een mysterieuze lantaarn omringd door mooie hortensia’s in allerlei kleurtjes.

Psssst. Goals!

Tip: Wat dacht je van (tijdelijk) wonen in de buurt van zo’n prachtig hofje? Wij kwamen erachter dat je op dit platform terecht als je een woning wilt (ver)huren in Amsterdam, en er zitten dus ook opties bij met een eigen courtyard in onze hoofdstad. Hoe tof is dat?!

Claes Claeszhofje

Dit ‘hofje’ heeft wel vier binnenplaatsen, wat je ook zeker niet verwacht als je voor de ingang staat. De eerste binnenplaats is het oude Claes Claeszhofje. De koopman Claes Claeszoon Anslo had hier aan de Egelantiersstraat drie huizen waar hij vanaf 1616 oudere mensen gratis liet wonen.

Karthuizerhof

Het grootste hofje in de Jordaan is het Karthuizerhofje. In het hofje zijn twee grote waterpompen met bronzen details op de binnenplaats. Oo vind je hier het Amsterdamse koggeschip boven de toegangspoort en is het wapenschild van Amsterdam te zien.

hofjes amsterdam - hofje amsterdam - hofjes nederland - mooiste hofjes - amsterdam hotspots - leuke dingen om te doen amsterdam - tips amsterdamBron: Stadswandelkantoor

Ook leuk! Vind hier 10 groene terras tuinen in Amsterdam >

Sint Andrieshofje

Het Sint Andrieshofje is één van de oudste hofjes in Amsterdam en werd gebouwd in 1616. Je vind hem in de Jordaan aan de Egelantiersgracht en de binnenplaats valt niet op omdat de ingang er net zo uitziet als een gewone voordeur.

Zin in een langere tour? Hieronder vind je nog 10 andere mooie hofjes in Amsterdam >

Catharinahofje, Overtoom 224 (Zuid)
Claes Reiniersz. Hofje, Keizersgracht 334-346 (Centrum)
Fontainehofje, Valeriusstraat 198 (Zuid)
Grill’s Hofje, Eerste Weteringdwarsstraat 19-35 (Centrum)
Hamer- en Bouwershofje, Marnixstraat 281 (Centrum)
Bossche Hofje, Palmgracht 20-26 (Jordaan)
Broenshofje, Boomstraat 52 (Jordaan)
Constantiahofje, Willemsstraat 149-165 (Jordaan)
Lindenhofje, Lindengracht 94-112 (Jordaan)
Regenboogs-Liefdehofje, Tuinstraat 100-102 (Jordaan)
En, aan welke van deze mooie hofjes in Amsterdam breng jij als eerste een bezoekje?

CategoriesWalk & Visit