1

10 x INTERESSANTE PODCASTS OVER ETEN

culinaire podcasts. Podcast tips. Gratis podcasts beluisteren. Podcasts over eten. Podcasts downloaden. Tips Podcasts over eten.

Waarom alleen consumeren, lezen en kijken naar eten, als je tegenwoordig ook gewoon kunt luisteren naar super interessante podcasts over eten? Ja ja, en dan zijn wij daar natuurlijk om jullie te informeren over wie, wat en waar op dit gebied. Dit zijn de leukste podcast tips op het gebied van eten. Zet die koptelefoon maar op!

1. The Kitchen Sisters

De twee zussen Davia Nelson & Nikki Silva koken met diepgang en nemen dit ook nog eens voor je op. De meiden nemen je in deze podcast over eten mee op reis naar verschillende eetculturen. Iedere aflevering verkennen ze de (vaak over het hoofd geziene) ruimtes waar gemeenschappen rond voedsel verzamelen; de aanleiding voor het ontstaan van een cultuur. Dat maakt deze food podcast verrassend én entertaining.

Deze podcast over eten is gratis te luisteren op The Kitchen Sisters >

Ook leuk: 5 x podcasts voor reisliefhebbers >

2. Bezeten van eten

Lize Korpershoek is naast kattenliefhebber en Instagram-cabaratier gek op eten. Voor haar is eten ”gewoon eten”.  Maar anderen (zoals wij) zijn ervan bezeten. En om erachter te komen waar deze intense liefde en passie voor eten vandaan komt, duikt ze iedere week een nieuwe keuken in met een nieuwe chef en een nieuw verhaal. De culinaire podcasts bevatten de nodige dosis humor en zijn lekker kort: maximaal een kwartier. Wij zijn fan!

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren op Appie Today en Spotify >

culinaire podcasts. Podcast tips. Gratis podcasts beluisteren. Podcasts over eten. Podcasts downloaden. Tips Podcasts over eten.Podcast tips // Goede podcasts // Podcasts over eten // Culinaire podcasts

3. Cheft

Onze favoriete culinair recensent Hiske Versprille (Volkskrant) was de allereerste op het gebied van Nederlandse culinaire podcasts. Voor de opnames duikt ze de keuken in met veelbelovende namen zoals Joris Bijdendijk van RIJKS en Sidney Schutte van Librije’s Zusje. In Hiske’s podcasts kom je achter de achtergrondverhalen van zowel de chefs en ‘hun’ restaurants, als de samen bereide gerechten. De kritische culinaire blik van Hiske maakt deze podcast een groot succes.

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren via Dag en Nacht Media, iTunes en Stitcher >

4. Wat schaft de Podcast

Sowieso 10 originaliteitspunten voor de naam van deze culinaire podcast! Deze podcast, gemaakt door Jonas Nouwen en Jeroen Doucet podcast is speciaal voor de beginnende thuiskok die zijn repertoire wil uitbreiden. Maar ook voor de lekkerbek die eigenlijk wel wil weten wat hij eet, én voor de ervaren kok die benieuwd is welke trends zijn opgepikt. Kortom, voor iedereen die van eten houdt!

Beluister wat schaft de podcast via deze link >

5. Burnt Toast

Culinaire website Food52.com begon drie jaar geleden al met deze culinaire podcast. Deze is in handen van Michael Harlan Turkell: een fotograaf, schrijver en kookboekenauteur. In Burnt Toast gaat hij in op onze voedselcultuur. Onbeantwoorde vragen als: ”waarom gooien we met tomaten?” en: ”beïnvloedt geluid de smaak van je eten?” krijgen verheldering.

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren via iTunes >

Bron: Food52.com // Podcast tips // Goede podcasts

6. Spilled milk

Ook in deze culinaire podcast hoor je een flink portie humor terug. Hoe dat zo? De afleveringen worden namelijk gemaakt door twee komieken (die ook schrijven): Molly Wizenberg en Matthew Amster-Burton. Voor de chaotische eters onder ons is het een ideale podcast. Ze kiezen namelijk een food-gerelateerd onderwerp, om daar vervolgens een half uur lang helemaal op los te gaan. Leuk!

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren via iTunes en Stitcher >

7. Mangiare!

Misschien wel het lekkerste programma op de radio. In deze podcast over eten gaat Petra Possel aan de praat met bijzondere gasten uit de wereld van eten & koken. Tijdens deze Nederlandse podcast van NTR worden nieuwe kookboeken doorgenomen, auteurs en chefs geïnterviewd en regelmatig reportages uitgezonden. Luister deze culinaire talkshow elke vrijdag op radio NPO1 om 19:30.

10 x podcasts voor én door powervrouwen >

8. The Splendid Table

Deze podcast over eten wordt geleid door Francis Lam: voormalig chef en prijswinnend schrijver. Goede combi, nietwaar? Precies. Dit multitalent heeft het over de bijzondere mensen die de culinaire wereld op z’n kop zetten. Samen met deze bijzondere gasten neemt hij de fijne kneepjes van goed eten, ongewone ingrediënten en interessante voedselmythes door.

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren via Splendid Table

9. Radio Cherry Bombe

Een culinaire podcast voor en door vrouwen, daar worden we misschien nóg wel blijer van! Het Amerikaanse Cherry Bombe magazine is een prachtig vormgegeven tijdschrift, dat zes keer per jaar uitkomt en speciaal op vrouwen gericht is.
Radio Cherry Bombe is de naam van hun speciale podcast over eten, waarin host en hoofdredactrice Kerry Diamond praat met onder andere inspirerende vrouwelijke chefs en kookboekenauteurs.

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren via iTunes en Stitcher >

10. Bon Appétit Foodcast

In deze Foodcast gaat Bon Appétit verder waar het magazine – en hun bijbehorende culinaire website – is gestopt. Iedere woensdag verschijnt er weer een nieuwe aflevering van deze podcast. In iedere aflevering wordt gepraat met chefs, schrijvers en andere mensen uit de culinaire wereld.

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren via iTunes en Stitcher >

Liever kijken dan luisteren? Deze interessante docu’s veranderen jouw kijk op voeding >

11. The Racist Sandwich

Voor een samensmelting van eten, diversiteit en politiek luister je naar de culinaire podcast The Racist Sandwich. De twee hosts Zahir Janmhamed en Soleil Ho bespreken een breed aantal onderwerpen met speciale gasten in elke aflevering. Zo passeren er bijvoorbeeld discussies over racisme in foodfotografie, tot interviews met chefs van kleur en ervaringen in de restaurantwereld.

Deze culinaire podcast is gratis te luisteren via The Racist Sandwich >

Voor welke van onze culinaire podcast tips zet jij hongerig en nieuwsgierig je koptelefoon op?

CategoriesChill