EAT / Recepten & Trends

6 INTERESSANTE NETFLIX DOCUMENTAIRES DIE JE KIJK OP VOEDING VERANDEREN

netflix - docu's - documentaire - vegan - voeding - eten

Zin in een prikkelende documentaire die je aan het denken zet? We hebben nog genoeg te ontdekken als het over onze voeding gaat, maar deze Netflix documentaires helpen ons graag een handje verder. Deze docu’s zullen je kijk op voeding absoluut veranderen

1. Cowspiracy

Filmmaker Kip Andersen gaat op onderzoek uit. Hij probeert te achterhalen of de hele waarheid over klimaatverandering verteld wordt. Hij onthult geheimen waar zelfs Greenpeace haar vingers niet aan durft te branden. Toch is het geen pessimistische documentaire, er wordt ook hoop gegeven.

15 x Makkelijke, veganistische recepten >

2. What the Health

Dezelfde filmmaker ging drie jaar later weer aan de slag en kwam met What the Health. Ook deze is weer indrukwekkend. In plaats van klimaatverandering door ons eetgedrag, focust Andersen dit keer op het effect van vlees eten op ons dieet. Daarnaast komt hij ook achter de belangenverstrengeling tussen gezondheidsorganisaties, de farmaceutische industrie en de vee-industrie.

Netflix - documentaire - voeding - eten - Cowspiracy - vee-industrie - docu
Netflix documentaires – Netflix Tips – Cowspiracy – vee-industrie – Netflix tips3. Forks over Knives

De manier waarop je eet, beïnvloedt in zekere zin ook hoe gezond je eet. In Forks over Knives wordt gepoogd dit te bewijzen door patiënten met veel medicijnen over te laten stappen op een plant-based diet. De resultaten zijn verbluffend en zetten je aan het denken. Vooral de hoofdvraag van de documentaire over voeding is er één om over na te praten: verander je liever met een vork wat je eet of ga je het mes ervaren en onderga je operaties omdat je dat niet kon?

8 x Heerlijke vegan cheesecakes >

4. Food Choices

Michal Siewieski checkt in deze docu de invloed van voedingskeuzes op onze gezondheid, het klimaat en de dieren. Hij probeert met deze waarheid te achterhalen of bepaalde misvattingen de wereld uit geholpen kunnen worden. Zo krijg je een heel ander beeld van bepaalde diëten en andere issues rondom voeding.

Netflix - docu's - voeding - eten - vegan - vega - fruit - groente
Documentaires over eten – Netflix Tips – Netflix documentaires

5. The Game Changers

Topatleten van over de hele wereld doen het: vegan eten. In de nieuwe documentaire The Game Changers gaan deze sporters misvattingen over dit dieet te lijf. Onder andere Arnold Schwarzenegger (ex-bodybuilder), Lewis Hamilton (F1 coureur) en Novak Djokovic (nummer één tennisser) hebben maar één boodschap: om sterk te worden en spieren op te bouwen, heb je geen dierlijke eiwitten nodig.

6. Rotten

Niet helemaal één docu, maar een mini-serie over voeding. Deze serie stelt vragen bij alle industrieën die voedsel produceren: waar het vandaan komt en op welke manier dat dan gebeurt. Zij focussen op de bron van het probleem en onderzoeken hierbij niet alleen de vee-industrie, wat vernieuwend is naast de andere documentaires.

Deze 8 Netflix tips brengen je volledig in de kerstsferen >

Bonus: Meat the Truth

Ook van eigen bodem is er een goede docu die voeding aan de kaak stelt. Marianne Thieme (Partij van de Dieren) is aan de slag gegaan om te bewijzen dat klimaatverandering ook door de vee-industrie veroorzaakt wordt. Hierbij wordt dus weer een plant-based diet benoemd tot top dieet. Via deze link kan je Meat the Truth zien met Nederlandse ondertiteling.

En, met welke Netflix documentaire begin jij vanavond? Genoeg dus om je in te verdiepen met vegetarische hap op schoot!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde artikelen