1

10 x INSPIRERENDE PODCASTS VOOR EEN MOTIVATIE BOOST

podcast tips - podcast luisteren - goede podcasts - leuke podcasts - gratis podcasts - inspirerende podcasts - motiverende podcasts

Girls Who Magazine voorziet jullie in deze periode van zoveel mogelijk alternatieve to do’s: leuke dingen om thuis te doen. Van boeken tot bordspellen en filmtips. Maar ook: luistertips! Na het lezen over deze 10 motiverende podcasts, garanderen we dat je minstens 3 dagen zoet bent om ze allemaal te bingen.

 

De rode draad die door al deze inspirerende podcast tips loopt is dat alle podcasts bedoelt zijn om te motiveren en te verbinden. Precies wat we nu zo goed kunnen gebruiken. Ready, set, go!

 

Love Matters

Even klaar met de corona facts & figures? Dan is Love Matters, een samenwerking van ELLE en Happn, de podcast voor jou. In iedere episode neemt Malu de Bont je mee naar het liefdesverhaal van 2 individuen, bekend en onbekend. Van een 70-jarig stel dat nooit gedacht had weer verliefd te worden tot de moeilijkheden van een biraciale relatie. We kunnen in deze bizarre tijden allemaal wel wat extra liefde gebruiken, toch?
Hier luister je dece podcast >

Ik Zag Iets Moois

Neem een wandeling door het bos en vergeet vooral niet om deze podcast aan te zetten. In “Ik zag iets moois” nemen hosts Cathelijne Blok en Malou Holshuijsen je mee naar een recent moment waar ze temidden van alle Amsterdamse chaos, iets moois hebben gezien. Hoe klein of groot dan ook. Een initiatief van Het Parool en een fijn lichtpuntje in deze tijd.
Deze podcast luister je hier >

In Good Company

Powerhouse en schrijfster van het boek “Little Black Book”: Otegha Uwagba is de mastermind achter het Britse platform Women Who. De community van ambitieuze vrouwen, dat is waar Women Who voor staat en tevens de focus van de podcast, In Good Company. Fijne bonus: het charmante Britse accent van Otegha.
Hier volg je de podcast >

inspirerende Podcast tips // podcasts luisteren // goede podcasts

 

 1e Klas Verhalen

It’s all in a name, in 1e Klas Verhalen, een samenwerking van LINDA en de Nederlandse Spoorwegen, levenslessen van carrière vrouwen in alle soorten en maten besproken. Altijd al willen weten wat de succesformules achter Fabienne Chapot (Fabienne Chapot) en Nina Pierson (SLA) zijn? Deze ondernemers doen o.a. hun verhaal.

Meer podcasts door powervrouwen vind je hier >

Camp Bluff

Ook deze podcast verdient een plekje in deze lijst. Met haar scherpe vragen en unusual suspects als gasten, neemt host Anne Hospers je mee in het carrière pad van vrouwen in de meest uiteenlopende sectoren. Van dramatherapeut tot begrafenis ondernemer, ze komen allemaal voorbij in Camp Bluff de podcast.
Hier beluister je deze podcast >

populairste podcast - beste podcast - top podcast - beste podcast nederlandinspirerende podcast tips

6. Mentorles

Altijd al afgevraagd waarom er op de middelbare school nooit les werd gegeven in de zaken die er écht toe doen? Malu de Bont spijkert je bij in de podcast “Mentorles”. Een initiatief van, wederom, ELLE. Grote en minder grote namen vertellen hun levenslessen en wat ze graag anders hadden willen doen in retroperspectief.
Hier beluister je deze podcast >

 Damn, Honey de Podcast

Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de feminist scene in Amsterdam: Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen. Met Damn, Honey het boek zetten zij hun stempel. Met Damn, Honey de podcast schrijven ze geschiedenis. Met verschillende gasten praten ze over alle ins & outs omtrent feminisme. En geven ze o.a. antwoord op de vraag: zitten we in een vierde feministische golf?
Hier beluister je Damn, Honey >

inspirerende Podcasts Tips // Leuke podcasts // motiverende podcasts // gratis podcasts

 

Meer spanning? 10 x bloedstollende misdaad podcasts >

 

New Female Leaders

In New Female Leaders gaat founder Caroline Glasbergen in gesprek met ondernemers over vrouwelijk leiderschap. Wat is dat nou eigenlijk en bestaat er wel zoiets? Mooie kwetsbare verhalen en levenslessen van grote en kleine ondernemers. Tip: de podcast met Dorit Roest, founder van het platfrom The Influencers Movement.
Hier luister je deze podcast tip >

 Bedrock Talks

Dé podcast voor een bewust leven kan natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst. In deze tijden van onrust, stress en onzekerheid, kunnen we de tips & tricks van Lisanne, Rosa en de uitgenodigde experts, goed gebruiken. Hoe worden we het gelukkigst? Wat doet mediteren met me? Hoe leef ik gezond? En hoe kan ik mijn ecologische voetafdruk het beste verkleinen? De podcast serie van Bedrock, het online magazine voor een bewuste en gezonde levensstijl, geeft je alle antwoorden.
Beluister de podcast hier >

 

5 x apps om te leren mediteren >

 

WorkJuice

“Either you run the day or the day runs you”. Het motto van WorkJuice, het platform voor jonge ondernemende Millennials. Met gasten als Lotte Rensen, Merel van der Wouden en Marije van der Made leer je gegarandeerd nieuwe carrière lessen die je nu en post-quarantaine zeker kunt gebruiken.
Hier luister je WorkJuice podcast >

 

Welke van deze inspirerende podcast tips zet jij als eerst op?

CategoriesChill