L

LEUK LUNCHEN, BRUNCHEN ÉN ONTBIJTEN IN HET GOOI: 10 x TIPS

ontbijten in het gooi - brunchen in het gooi - leukste restaurants in het gooi - beste restaurants in het gooi - lunch hotspots gooi - Kindvriendelijke restaurant het Gooi - hip restaurant in het Gooi - lunchen aan het water - restaurant aan het water gooi

Het Gooi zit bomvol met leuke plekjes om aan tafel te schuiven. Of je nu wilt lunchen aan het water, uitgebreid wilt brunchen of je dag goed wil beginnen met een fijn ontbijtje. Het kan allemaal! Bij deze 10 x plekjes kun je leuk lunchen, brunchen én ontbijten in het Gooi.

Van lunchen aan het water tot culinair genieten midden in de natuur: op deze plekken kun je leuk lunchen, brunchen en ontbijten in het Gooi >

Restaurant Parc

Op de kop van het stadspark “De Oude Haven” en bovenop een Zand- en Zoutbunker kun je goed ontbijten in het Gooi. Binnen zit je sfeervol met de Hilversumse Architectuurprijs bekroonde paviljoen. Buiten zit je op een fijn terras met de beginnende ochtendzon & mooi uitzicht over het stadspark.

Ook leuk! 5 x gezellige restaurants in Giethoorn >

Lunchen aan het water: Rust Wat

Gelegen in ene bosrijke omgeving. Check. Een gevarieerde menukaart met bekende ‘klassiekers’ en wisselende seizoensgerechten. Check. Heerlijk terras aan het water. Ook check! Restaurant Rust heeft – als je ‘t ons vraagt – alle elementen voor fijn lunchen in het Gooi. En we zijn niet de enige: het restaurant is niet voor niets regelmatig een setting voor televisieseries!

Kindvriendelijke restaurant het Gooi: PorterHouse

We blijven nog even in de ‘lunchen aan het water’ sferen. Want aan het Gooimeer vind je PorterHouse, waar je uitzicht hebt op de boten die in de jachthaven voorbij varen. Terwijl mams en paps geniet van het uitzicht op de houten veranda of op de vlonder boven het water, vermaken de kleintjes zich in de omheinde speeltuin op het terrein. Kortom: een kindvriendelijke restaurant in het gooi, helemaal top!

Meer brunchen in het Gooi >

Brasserie & bar Mauve

Midden in het centrum van Laren staat Brasserie & Bar Mauve. Op het terras geniet je van klassieke ‘Mauvelicious’ gerechten, zoals zij het zelf zo leuk zeggen, en geniet je van prachtig uitzicht op het groen en de vijver op de Brink.

Restaurant DeZusters

Op Buitenplaats Doornburgh, in het voormalige 17e-eeuwse klooster DeZusters, kun je uitgebreid lunchen. Het kloostergebouw is omgetoverd tot een creatieve buitenplaats voor kunst en wetenschap. Zo kun je – je etentje combineren met een bezoekje aan de activiteiten die hier plaatsvinden. Ook de gerechten zijn creatief. Er wordt gewerkt met lokale producten, eetbare bloemen uit de binnentuin en alle gerechten zijn geïnspireerd op de natuur.

Restaurant Bloei

Lunchen in het gooi met een menukaart voor zorgvuldig geselecteerde, regionale én seizoensgebonden ingrediënten? In het Flora Batave, weten ze in het hotelrestaurant Bloei daar wel raad mee. De veelzijdigheid van Nederlandse producten staan hier namelijk centraal in gerechten. En de hoge plafonds, intieme kamer en de grote glazen serre creëren een gezellige sfeer.

Kasteel Sypesteyn

Hoe leuk – en romantisch – is lunchen in een kasteel? Enorm leuk, als je ‘t ons vraagt! In één van de jongste kastelen van Nederland, in het groene Vecht- en Plassengebied, kun je op het terras genieten van een lunch. Of kun je een picknick boeken in de prachtige kasteeltuin. Het kasteel is voorderest ingericht als museum, dus altijd leuk om met een volle buik de kasteelkamers te ontdekken!

Beste restaurants in het Gooi >

Gezond ontbijten in het Gooi: Proeflokaal de Serre

Puur en eerlijk eten: dat is de basis bij Proeflokaal de Serre. Ze plukken hier het liefst zelf de groente, fruit en kruiden uit eigen tuinen. En wat er op tafel voorgeschoteld wordt ligt aan het seizoen en van wat het land ons brengt. Verser kan ‘t haast niet en dat proef je.

Paisan

Bij Paisain krijg je de kleurrijkste gerechten geserveerd uit het hele Middellandse Zeegebied. Van de zonnigste gerechten uit Italië en Spanje tot mooie gerechten met een Arabische twist uit Israël, Turkije en Libanon. Zoveel mogelijk bereid met biologische producten. Yum!

Ottenhome

We eindigen deze reeks af met een leuk pareltje in het Gooi aan het water. Vanaf het terras van Ottenhome heb je namelijk zicht op alle bootjes die op de Loosdrechtse Plassen varen. Ook kun je hier zelf een zeilboot, motorsloep of roeiboot huren en je bootje aanmeren voor een fijne lunch of koud drankje!

En, bij welke gezellige hotspot in het Gooi schuif jij aan voor een ontbijt, brunch of lunch?
Meer Girls Who restaurant tips >

Omslagfoto: Flora Batava – restaurant Bloei

CategoriesFijne Foodspots