outside office - buiten werken in de zon - laptop werken in de zon - buitenkantoor - buiten werken met laptop
O

OUTSIDE OFFICE: TIPS OM BUITEN MET JE LAPTOP TE WERKEN

Als de zon schijnt zitten we het liefst de hele dag buiten, maar er moet ook gewerkt worden.. Gelukkig kun je dit – als je het slim aanpakt – hartstikke goed combineren. Wij zochten voor jullie uit hoe je met je laptop in de zon werken zo aangenaam mogelijk kunt maken. 

Ohja, deze buitenkantoor tips kun je natuurlijk ook toepassen als je wilt flexwerken op het terras! Hier zijn onze tips om met je laptop buiten te werken (in de zon) >

1. De multifunctionele doos

Wellicht een herkenbaar millennial-dilemma is dat je bij ieder geleverd pakketje twijfelt of je de doos nou moet weggooien of houden, want zo’n ding is altijd wel ergens handig voor, toch? Absoluut! In ieder geval als je buiten met je laptop wilt werken komt dit kartonnen wonder goed van pas.

Gebruik een grote doos (of een grote kist, als je die hebt) waar je laptop in past. Hiervoor geldt eigenlijk dat hoe groter hoe beter, zodat je er ook nog een koffietje, glas water (pas hier wel mee op!) en eventueel een bloknoot naast kunt leggen.

2. De handige verlengsnoer

Tenzij je het geluk van een werken stopcontact hebt buiten, is een verlengsnoer onmisbaar als je de hele middag buiten wilt werken. Stop ‘m in het dichts bijzijnde stopcontact naast de tuin/balkondeur en geniet van de hele middag stroom.

Wil je buiten ergens op het terras werken? Het spreekt voor zich, maar zorg dan dat je met een volle laptop aankomt. Raakt je laptop leeg? Leg ‘m dan binnen terwijl je een lekkere lunch bestelt.

Kantoor en school

Thuiswerken? Met deze tips blijf je productief >

3. Een USB ventilator

Zit je weg te zweten achter je laptop? Dan is deze USB laptop ventilator dé oplossing voor jou. Je kunt ‘m overal gebruiken, zolang je ergens een USB aansluiting hebt.

4. Maak het comfortabel 

Meer comfort = extra veel tijd willen doorbrengen in je buitenkantoor en dus een productieve middag. Een gestoffeerde tuinstoel kan comfy zijn, maar je kan ook gewoon je favoriete bankkussens mee naar buiten nemen. Leg ‘m in je rug en test net zolang tot je écht goed zit.

5. Zet je helderheid zo hoog mogelijk

Ook dit klinkt vrij logisch, maar het wordt soms vergeten dat onze laptops een handig helderheid knopje hebben om het beeld buiten beter te maken. Doordat je laptop in een doos staat is het zicht al een stuk beter, maar je het wordt echt optimaal door de helderheid zo hoog mogelijk te zetten (F2). Zo zie je je eigen reflectie zo min mogelijk.

outside office - buiten werken in de zon - laptop werken in de zon - buitenkantoor - buiten werken met laptop
Foto via Manon / Hey Frits // outside office // buiten werken in de zon tips // buitenkantoor

Handig – 5 x hacks voor een slim zomerbalkon >

6. Zet een parasol klaar

Werken in de zon kan erg warm zijn, maar hoewel al werkend bijbruinen niet verkeerd klinkt, is het slecht om de hele werkdag in de felle zon te zitten. Daarom is het geen gek idee om rond het middaguur, wanneer de zon het sterkst is, een parasol open te klappen. Hier vind je een aantal betaalbare >

7. Trek een zwart T-shirt aan

Geloof het of niet, maar zelfs met je kledingkeuze kan je de van de zon reflectie verminderen. Donkere kledij houdt zonnestralen meer vast dan licht kledij. Een zwarte T-shirt is dus een beter keuze dan een witte T-shirt. Het is wel wat warmer, maar hey – goed zicht is ook belangrijk.

Tips om je laptop schoon te maken >

8. Neem een pauze

Net als op een ‘normale’ kantoormiddag is af en toe een pauze nemen belangrijk, omdat je daarna met frisse energie weer aan de slag kan. Besteed zo’n break aan iets waar je op kantoor nooit tijd voor hebt, zoals de plantjes water geven.

En, heb jij nog tips voor een buitenkantoor, om comfortabel te werken in de zon met je laptop? Laat het ons vooral weten!

CategoriesWork