1

10 x HOTSPOTS OP DE HOUTHAVENS

houthavens hotspots - houthavens amsterdam - houthaven - amsterdam west - restaurant houthavens - eten houthavens - uit eten amsterdam - restaurant amsterdam

De Houthavens in het westelijk gebied van Amsterdam is dé nieuwe buurt. Het wordt van havengebied omgetoverd  tot een bruisende groene eilanden-wijk. Hieronder vind je daarom 10 hotspots waar je geweest moet zijn.

Vind hier de hotspots op de Houthavens > 

Karaat 

Dit is een restaurant, bar, bakkerij, brasserie, loungeplek en (op aanvraag) besloten ruimte in de mooie Amsterdamse Houthavens. Een plek om te verbinden of juist even los laten, werken of vrije tijd, nieuwe ervaringen of routine. Geniet hier ook van heerlijke sushi!
Karaat >

Restaurant Vessel 

Een plek waar iedereen welkom is om te werken, eten, koffie of een cocktail te drinken, of om gewoon even helemaal niets te doen. Op hun kaart vind je de lekkerste gerechten die je de hele dag door kunt bestellen. Voor ieder wat wils en wisselend per seizoen. Geniet van ons prachtige uitzicht over het IJ!
Vessel >

houthavens hotspots - houthavens amsterdam - houthaven - amsterdam west - restaurant houthavens - eten houthavens - uit eten amsterdam - restaurant amsterdam

BAK

Gelegen aan het water in de Amsterdamse Houthavens vind je dit restaurant op de derde verdieping van pakhuis Het Veem. Hier werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK een belangrijke rol in de keuken.
BAK > 

Pont 13

Ontsnap aan de hectiek van de stad en stap hier aan boord voor koffie, lunch, borrel of diner. Neem plaats in de voormalige fietstunnel of op het zonnige terras op voor- en achterdek. Zowel binnen als op het grote terras kun je genieten van verschillende hapjes, heerlijke speciaalbiertjes, lekkere wijnen of gewoon een goede kop koffie.
Pont 13 > 

Lars Amsterdam

Lars Amsterdam is een concept ontwikkeld door Lars Scharp en Floor Wiggers. Dit creatieve paar ontmoette een paar jaar geleden in Restaurant Aan de Poel **. Samen hebben ze een restaurant gecreëerd dat lekker eten en robuuste gerechten combineert. Een echt huiskamerrestaurant in de Houthavens van Amsterdam op niveau!
Lars Amsterdam > 

Vind hier nog meer hotspots op de Houthavens > 

REM Eiland

Dineren op de locatie waar vroeger een rebelse piratenzender gevestigd zat. REM Eiland zond de eerste commerciële tv-programma’s uit voor miljoenen kijkers. Dit is dus een restaurant met een historisch verhaal. En het leuke is dat het nog precies op een zendmast lijkt. Je kunt hier terecht voor borrels, lunches en diners. Bijzonder uit eten met uitzicht op het IJ dus!
REM Eiland > 

Café Pontsteiger

Dit is het buurtcafé dat alles in huis heeft om een dag te vertoeven, te dineren of on the go mee te nemen. In het hart van de Amsterdamse upcoming wijk vind je een van de meest spraakmakende gebouwen van de stad, de Pontsteiger. Hoge plafonds en oneindige ramen met een prachtig uitzicht over het IJ maakt het een plek voor de creatieveling.
Café Pontsteiger > 

Bar Hout 

Bij Bar Hout doen ze hun naam eer aan. Overal in de bar is namelijk hout gebruikt, wat een warme sfeer geeft. Je vindt hier bijzondere houtsoorten zoals Ebbenhout, maar ook lokale houtsoorten; zo kan je een biertje drinken bij de geadopteerde ‘borrelboom’. Geniet hier door te lunchen, borrelen of te genieten van de zon op het terras!
Bar Hout > 

Ook leuk! Vind hier de 20 leukste hotspots van Amsterdam-Noord >

Brouwerij en Proeflokaal De Prael Houthavens

In het grote proeflokaal van De Prael Houthavens kun je terecht om hun heerlijke eigen gebrouwen Amsterdamse bier te proeven, te lunchen, te dineren en houd vooral de agenda in de gaten voor live muziek, standup comedy en andere leuke evenementen. Ze hebben een ruim terras waar het bier op warme dagen nog lekkerder smaakt!
De Prael > 

Gary Loen

Bij Restaurant Gary Loen kun je genieten van de mediterrane en Aziatische keuken. Verschillende wereldkeukens worden hier met elkaar gecombineerd. De eigenaar laat zich inspireren door zijn achtergrond want hij is zowel opgegroeid met de Indonesische keuken als de Hollandse keuken. Geniet hier van s’middags tot s’avonds!
Gary Loen >

En, welke van deze hotspots op de Houthavens ga jij als eerste bezoeken?

Bron omslagfoto: Karaat

CategoriesFijne Foodspots