L

LAPTOP SCHOONMAKEN: EEN BRANDSCHONE COMPUTER IN 5 STAPPEN

laptop schoonmaken - schoonmaken laptops - schoonmaaktips laptop - hoe maak ik een laptop schoon

Je laptop schoonmaken? Veel mensen vinden dat maar eng, want wat als je ‘m kapot maakt? Kunnen schoonmaakmiddelen de coating beschadigen? Kan ik een stofzuiger gebruiken om het toetsenbord schoon te maken? Om die (en meer) vragen te beantwoorden vind je hieronder hét stappenplan voor het schoonmaken van jouw laptop.

Vind hier het stappenplan voor het schoonmaken van een laptop >

1. Voorbereiding op de schoonmaak 

Het klinkt misschien erg logisch, maar zorg bij het schoonmaken van je laptop altijd dat je de adapter en de accu eruit haalt. Hierdoor loop je geen risico op eventuele stroomschade.
Bij de schoonmaak wordt aangeraden geen natte schoonmaakmiddelen te gebruiken, maar gebruik liever vochtige doekjes. Deze zijn overal (ook online) te verkrijgen en zijn een veel beter alternatief dan een zelfgemaakt sopje.

2. Begin bij de de buitenkant  

De buitenkant van je laptop is het makkelijkst schoon te maken en heeft niet veel uitleg nodig. Je kunt het beste een droge doek gebruiken, want deze zorgt voor de minste kans op schade. En die vette vingers op je laptop dan? Ook die kun je met een vochtig doekje makkelijk wegpoetsen.

Thuiswerken? Met deze tips blijf je gefocust en productief >

3. Het beeldscherm schoonmaken

Voor het reinigen van je beeldscherm raden we aan om speciale schoonmaakmiddelen te gebruiken. De beste combinatie is een alcoholvrije spray en een microfiber doek. Zorg dat je de spray op de doek aanbrengt en niet direct op je scherm. Voor een perfect schoon resultaat kun je het beste gelijke, draaiende bewegingen maken. Let op dat je niet te hard op het scherm drukt!

Kleine side note: gebruik voor het schoonmaken van je beeldscherm geen gewone schoonmaakmiddelen en ook geen papieren doekjes. Deze kunnen het beeldscherm namelijk ook beschadigen.

4. Het toetsenbord schoonmaken

Voor het poetsen van je toetsenbord kun je het beste een spuitbusje met perslucht aanschaffen. Hiermee kun je ook gemakkelijk de toegangspoorten reinigen. Met dat spuitbusje blaas je alle etensresten, stof en andere viezigheid op een veilige manier weg. Een andere truc is om een lege WC rol te beplakken met dubbelzijdig tape of plakband en deze langs de toetsen te halen. Je zult zien wat voor vuil er vanaf komt.

De toetsen kun je schoonmaken met een speciaal toetsenbordreiniger. Maar een beetje vochtig (dus niet nat) gemaakt microdoekje werkt ook prima. Voor welke oplossing je ook kiest, gebruik zo weinig mogelijk water om waterschade aan de toetsen te voorkomen.

Vind hier dé tips voor een inspirerend thuiskantoor >

5. Toegangspoorten schoonmaken

Om de verschillende toegangspoorten (zoals bijvoorbeeld de HDMI- en USB-ingang) te verfrissen kun je dat spuitbusje met perslucht weer gebruiken. In combinatie met een wattenstaafje zorgt dit voor het beste resultaat en brandschone ingangen. Spuit met het busje perslucht in de poorten zodat stof gemakkelijk verdwijnt.

Wanneer ga jij jouw laptop een goede opfrisbeurt geven?

CategoriesNiet gecategoriseerd