B

BORRELEN BIJ DE FOODHALLEN AMSTERDAM

In 2014 opende de Foodhallen in De Hallen Amsterdam de eerste 'indoor food market' van Nederland. Sindsdien vult de gerenoveerde tramremise zich elke dag met het rumoer van hongerige en dorstige foodies. De Foodhallen was, is en blijft de constante innovator. Oprichters Chong Chu, Tsibo Lin, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad brachten in oktober 2014 een nieuw fenomeen naar Amsterdam West. De jonge ondernemers lieten zich inspireren door Borough Market in Londen, Mercado de San Miguel in Madrid, en Chelsea Market in New York. Ze openden in de Hallen Amsterdam de eerste indoor food market van Nederland. Onder het dak van de gerenoveerde tramremise werd de Foodhallen een voorloper in de opkomst van een nationale trend, de trend van de overdekte food markets.

In 2014 opende de Foodhallen in De Hallen Amsterdam de eerste ‘indoor food market’ van Nederland. Sindsdien vult de gerenoveerde tramremise zich elke dag met het rumoer van hongerige en dorstige foodies. De Foodhallen was, is en blijft de constante innovator.

Oprichters Chong Chu, Tsibo Lin, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad brachten in oktober 2014 een nieuw fenomeen naar Amsterdam West. De jonge ondernemers lieten zich inspireren door Borough Market in Londen, Mercado de San Miguel in Madrid, en Chelsea Market in New York. Ze openden in de Hallen Amsterdam de eerste indoor food market van Nederland. Onder het dak van de gerenoveerde tramremise werd de Foodhallen een voorloper in de opkomst van een nationale trend, de trend van de overdekte food markets.

KANARIE CLUB: Voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen, knalkanaries en hungry birds!

Een tijdloze trend

Girls Who Magazine komt al sinds de opening regelmatig in de prachtige hallen van Amsterdam-West. Zo hebben we de Foodhallen zien ontwikkelen, vernieuwen en drukker zien worden. Opent er een nieuwe foodstand, dan zijn we daar om de nieuwe bites uit te proberen. Maar ook de ‘klassiekers’ die er vanaf dag één te verkrijgen zijn, worden nog regelmatig gesmikkeld aan de centrale bar.

Maar de keuze is reuze en zo zijn de dilemma’s tijdens een avondje borrelen en eten bij de Foodhallen. Het liefst zouden we natuurlijk alle stands één voor één langsgaan, maar dat zou rollend naar huis betekenen met alle gevolgen van dien. Voor jouw volgende date- of borrelavond in de Foodhallen hebben we in ieder geval de volgende drie suggesties:

BaoWowoW Yippie Yo Yippie Yay

Deze haast onuitspreekbare foodstand is de nieuwste telg binnen de foodconcepten-familie in de Foodhallen. Met invloeden uit NYC, Hawaï, Taipei, Indonesië, China en Japan serveert BaoWowoW Yippie Yo Yippie Yay een smeltkroes van grootse smaken op basis van de meest verse producten. Wat je kunt verwachten? Nou, Fluffy Bao buns bijvoorbeeld. Of umami-rijke bouillons, met noodles uit Hawaï, kraakverse groenten, dagverse pickles en home-made sauzen. En het mooie is: je kunt je Ramen soul of Boa Bun precies samenstellen zoals jij dat wilt. Alle hongerige Bao Buns & Ramen addicts zoals wij kunnen hier hun geluk niet op!

BaoWowoW Yippie Yo Yippie Yay. Ramen Noodles. Bao Buns. Foodhallen AmsterdamDe Foodhallen Amsterdam

Dit zijn de beste plekken voor een date in Amsterdam

Basque barra de Pintxos

Wie zomers heeft doorgebracht op terrassen en barretjes in Spanje weet maar al te goed wat ze hier kunnen verwachten. Maar voor wie deze heerlijke snack gemist heeft, toch even een uitleg. Pintxos komen van oorsprong uit het noorden van Spanje en staan daar bekend als het ‘chique broertje van de tapas’. Een andere benaming is broodtapas, en hoewel dat misschien  niet erg sensationeel klinkt, is dat het wel degelijk. Stokbroodjes worden belegd met allerlei toppings, die samen wordt gehouden met een prikkertje. De Spaanse smaken en simpele ingrediënten die Basque barra de Pintxos samenstelt zorgen voor een feestje bij iedere hap.

Pintxos bij de Foodhallen Amsterdam

Barcelona op de planning? Hier moet je zijn voor de beste tapas!

De G&T bar

Het is belangrijk om jezelf te blijven hydrateren naast al het eten dat je binnenkrijgt op zo’n avond. Bij de Foodhallen doen we dat het liefst een de G&T bar. Neem plaats aan de fotogenieke, marmeren bar en bestel jouw favoriete lokale of buitenlandse gin-tonic. De kans is groot dat je ze lang niet allemaal (her)kent, maar geef jouw voorkeur door aan het barpersoneel en zij helpen je met de beste keuze. De kaart wisselt regelmatig, dus we raden je aan minimaal een keer per maand langs te wippen. En voor degenen die wijn verkiezen boven een G&T, gen probleem! Gewoon aan de andere kant van de bar bestellen uit de brede selectie aan wijnen.

In 2014 opende de Foodhallen in De Hallen Amsterdam de eerste 'indoor food market' van Nederland. Sindsdien vult de gerenoveerde tramremise zich elke dag met het rumoer van hongerige en dorstige foodies. De Foodhallen was, is en blijft de constante innovator. Oprichters Chong Chu, Tsibo Lin, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad brachten in oktober 2014 een nieuw fenomeen naar Amsterdam West. De jonge ondernemers lieten zich inspireren door Borough Market in Londen, Mercado de San Miguel in Madrid, en Chelsea Market in New York. Ze openden in de Hallen Amsterdam de eerste indoor food market van Nederland. Onder het dak van de gerenoveerde tramremise werd de Foodhallen een voorloper in de opkomst van een nationale trend, de trend van de overdekte food markets. Gin Tonic AmsterdamG&T’s bij de Foodhallen Amsterdam

Omdat het aanbod in de Foodhallen regelmatig wisselt, kan het voorkomen dat je nieuwe ondernemers in de stands aantreft. Een actueel overzicht van de culinaire stands in de Foodhallen vind je op de website van de Foodhallen.

 

PIN IT

Ben je al bij de foodhallen geweest? Deze concepten mag je absoluut niet missen!

CategoriesWalk & Visit