K

KANARIE CLUB: Voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen, knalkanaries en hungry birds!

Lieve, hongerige lezers. We hebben iets ontdekt dat gedeeld moet worden. Kennen jullie dat vogelvrije horecaconcept naast De Foodhallen al? Kanarie Club, inderdaad! Misschien wisten een aantal van jullie het al, maar voor degenen die dachten dat je hier ‘alleen’ chill kon flexwerken, lunchen en terrassen. You were wrong. Bij Kanarie Club kun je dus su-per goed eten. Geen vluchtig opgemaakte bordjes, maar echte kunstwerkjes waarvan de smaken subliem samengaan. Jouw volgende dineravondje zou hier moeten plaatsvinden, en wij vertellen je waarom.. Kanarie Club Amsterdanm

Lieve, hongerige lezers. We hebben iets ontdekt dat gedeeld moet worden. Kennen jullie dat vogelvrije horecaconcept naast De Foodhallen al? Kanarie Club, inderdaad! Misschien wisten een aantal van jullie het al, maar voor degenen die dachten dat je hier ‘alleen’ chill kon flexwerken, lunchen en terrassen. You were wrong. Bij Kanarie Club kun je dus su-per goed eten. Geen vluchtig opgemaakte bordjes, maar echte kunstwerkjes waarvan de smaken subliem samengaan. Jouw volgende dineravondje zou hier moeten plaatsvinden, en wij vertellen je waarom.

Voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen, knalkanaries en hungry birds

In een tijdperk waarin zo’n vijf nieuwe horecaconcepten zich per week nestelen in Amsterdam, is een vooruitstrevend concept van groot belang. Kanarie Club heeft ervoor gekozen om de moderne urbanite zijn werk en vrije tijd te kunnen laten samensmelten in het pand. Creatieve ideeën laten zich immers niet altijd in een kooi stoppen van werktijden en kantoormuren, en contacten leggen gaat niet alleen op afspraak.

Restaurants worden tegenwoordig wel vaker als werkplek benut, maar de Kanarie Club maakt het mogelijk om werktijd en vrije uurtjes écht te combineren. Voor werkduiven, vroege vogels, nachtuilen, knalkanaries en hungry birds is er nu één plek om naast elkaar op stok te zitten. Overdag werken op een inspirerende plek, in de namiddag borrelen op een zonnig terras en door voor een smakelijk diner met vriendinnen. En dat alles onder één dak.

De Kanarie Club . Flexwerken AmsterdamKanarie Club Flexplekken

Wie zit erachter?

Zo’n geniaal concept is neergezet door niemand minder dan de vier heren achter de succesvolle Foodhallen. Zij besloten vleesrestaurant Meat West en brasserie Halte 3 te sluiten voor een nieuw horeca-avontuur. Chong Chu, Tsibo Lin, Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad vonden dat het tijd was voor iets nieuws.

Ze hebben niet voor de makkelijke weg gekozen door het oude interieur aan te houden. Nee, ook de inrichting is volledig op de schop gegaan. De dames achter Studio Modijefsky (deden ook The Roast Room, Bar Botanique en Holy Smoke) werkten voor Kanarie Club met veel licht hout, beton en bakstenen. Het doel was om de tramfunctie van het pand zoveel mogelijk te behouden en door het creëren van verschillende shared spaces, behoudt het pand zijn intimiteit.

Kanarie Club Amsterdanm, dessert, roseKanarie Club

Tramremise en kraakpand

Maar er zit veel meer interessante informatie verstopt in dit pand. Kanarie Club laat zich inspireren door het roemruchte verleden van het gebouw dat, wat jullie misschien nog niet weten, als tramremise en kraakpand diende. In de indrukwekkende ruimte blijven alle verschillende karakters van Kanarie Club verbonden: de bar, het restaurant, een lounge en werkplekken. Het absolute middelpunt is de centrale bar met een stalen boog-constructie; een verwijzing naar de oorspronkelijk tram-functie van het pand.

Deze flexwerkplekken in Amsterdam zijn ideaal voor ZZP’ers!

Naast diverse flexwerkplekken op de begane grond (inclusief genoeg oplaadpunten), vind je verschillende meeting ruimtes voor privé-besprekingen op de eerste verdieping. Deze ruimte kan in de avond dan weer omgetoverd worden tot borrelplek voor jou en je gezelschap. Jep, De excentrieke poolbar is de plek waar het weekend tot leven komt. De zeeblauwe zwembad-constructie kijkt uit over de bedrijvigheid beneden. Perfect om mensen te kijken of zelf met je veren te pronken onder het genot van een cocktail.

Voor de hongerige vogels

Iedereen die tijdens een bezoek aan de Foodhallen een keer een kijkje heeft genomen in Kanarie Club kan toegeven dat het interieur helemaal on point is. En ook degenen die voor een drankje zijn neergestreken op het terras kan erkennen dat het een hele chille plek is. Maar even verder over dat eten, want dát was voor ons eerlijk gezegd een zeer aangename verrassing.

In de vroege ochtend kun je hier opstarten met verse croissantjes, kokosyoghurt met huisgemaakt granola of wentelteefjes. De geluksvogels lunchen een salade met gekonfijte eend of foccacia baba ganoush en de borrel-bar-birds genieten van onder andere papadum met tonijn, een Kanarie barbites box of jamon iberico. Er is voor zowel roofvogels als vegetarische vinken wat wils.

Kanarie Club AmsterdanmKanarie Club Barbiter

Voor de culinaire trekvogels

De culinaire trekvogels blijven zitten voor een uitgebreid diner op het zomerse terras. Hier kun je ervoor kiezen om de keuzes aan de chef over te laten door je te laten verrassen door een 3-, of 4 gangendiner. Als je met je gezelschap van alles wat wil proeven kun je losse gerechtjes bestellen en deze (eventueel) delen. Wij gingen voor sharing is caring en begonnen met een kalfstartaar met pompoen en soft shell crab (€14) en yellowfin tonijn met ponzu, avocado, watermeloen en sesam als voorgerecht (€14). Kijk nog even goed naar de ingrediënten van deze gerechten en vervolgens naar de prijs. De verhouding tussen kwaliteit en prijskaartje was belachelijk goed.

Ook de twee hoofdgerechten waren mooi opgemaakt en erg goed op smaak. We aten corvina met wilde gamba, fregola en schuim van bisque (€17) en barbari eend met miso saus, polenta en meiraap (€18). Houd zeker nog een plekje vrij voor de huisgemaakte mini magnums of lychee ijs met roos en bladgoud. Kortom, volop keuzes die je kunt combineren.

Balans tussen werken, eten en drinken

Dus, voor een vernieuwende kijk op de balans tussen werken, eten en drinken zit je bij Kanarie Club he-le-maal goed. Wij zijn zeer positief verrast over de kwaliteit van het eten! Wanneer ga jij langs om de menukaart zelf te proeven?

Ohja, op donderdag, vrijdag en zaterdag schenkt Kanarie Club een kleurrijk aanbod aan tropische cocktails met een wisselende DJ line-up in de excentrieke Poolbar. Chill om je weekend me op te starten of af te ronden dus!

Kanarie Club
Bellamyplein 51
020 – 2181775
Openingstijden
Ma t/m do 8:30 – 23:00
Vr 8:30-02:30
zat 9:30-02:30
Zon 9:30-23:00

 

 

CategoriesFijne Foodspots