C

CITYGUIDE: 5 x WAAROM JE NAAR BRISTOL WILT

Citytips Bristol. Tips voor een weekendje Bristol. Things to do in Bristol. Activities Bristol. Weekend Bristol.

Nog geen 2,5 uur rijden vanaf Londen vind je de nog te ontdekken stad, Bristol. Gelegen in het Zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk en kleurrijker dan ooit stal het onze aandacht. Versiert met de mooiste muurschilderingen van Banksy en doorladen met andere vormen van kunst en cultuur is Bristol daar, om ook door jou ontdekt te worden. Wij hebben alvast 5 redenen onder elkaar gezet om jou over te halen!

Klinken gratis musea, fancy hotspots, kleurrijke boetiekjes en foodmarkets jou goed in de oren? Dan is Bristol jouw place to be. Nieuwsgierig? Hieronder vind je de beste tips die je over deze stad moet weten. Girls Who kwam, zag en werd fan!

Bristol International Balloon Fieste

Eén van de meest opmerkelijke gebeurtenissen die je zult meemaken in Bristol is het jaarlijkse heteluchtballonnen evenement. Per toeval kwamen wij midden augustus aan in Bristol, nietsvermoedend dat uitgerekend ook dat weekend het grootste luchtballonnen event van Europa zou gaan plaatsvinden met wel meer dan 150 luchtballonnen. Een vierdaags event waarbij je van ‘s ochtend vroeg tot ‘s avonds laat mag genieten van de meest prachtige creaties die de lucht in stijgen.

Citytips Bristol

Street Art

Wel eens gehoord van Banksy, of ben je misschien wel groot fan van zijn werk? Bristol is de stad die zijn graffiti kunsten weer tot leven laten komen. Inmiddels uitgegroeid tot een groot graffiti-artist, is Banksy ooit klein begonnen in Bristol. Vooral bekend geworden door zijn pakkende en humoristische beelden in combinatie met quotes, is hij te herkennen aan beschilderingen van dieren (zoals apen en ratten), volwassenen in uniform en kinderen. Hoewel je veel van zijn werk zult tegenkomen in de stad, is het aan te raden om Upfest te bezoeken om een groot deel van zijn collectie te bewonderen.

street art BristolTips voor Bristol

Wapping Warf

Wapping Warf is het gebied waar je ongetwijfeld enkele keren op terug zult vallen tijdens jouw bezoek in Bristol. Het concept van dit havengebied is dat mensen hier kunnen wonen, eten, winkelen en relaxen onder het genot van het mooie uitzicht over de haven. Middenin het gebied vind je een groot gebouw van de opeengestapelde containers met daarin tal van startende ondernemers. Een verzamelnaam van deze startups wordt ook wel CARGO genoemd. Omliggende restaurants zijn evengoed het bezoeken waard. Favorieten zijn Little Victories, Woky Ko en Mokoko Coffee &Bakery.

Citytips Bristol

6 tips voor een vakantie in eigen land!

Clifton Village

Clifton Village is zonder enige twijfel het meest aantrekkelijke plekje van Bristol als het aankomt op winkelen en dineren. Een heerlijke omgeving waar je eindeloos doorheen wilt slenteren. Verrassende boetiekjes, tal van restaurants en een ruime keuze is koffietentjes. Mocht je het na een tijdje toch gezien hebben, dan is het een leuke toevoeging om aan het einde de bekende Clifton Suspension Bridge over te steken. Bovenop het bijzondere uitzicht over de stad, kan je aan de andere kant van de brug binnenlopen bij de Clifton Suspension Bridge Visitor Center waar je wat meer kunt leren over de geschiedenis van deze brug.

Cityguide Bristol

Food Markets

Wie denkt dat er weinig valt te beleven in Bristol heeft het goed mis. Zowel overdag als ‘s avonds wordt er van alles georganiseerd om het de bewoners van Bristol zo fijn mogelijk te maken. Zo vind je middenin het oude stadscentrum een 6-daagse markt waarbij de smaakpapillen goed op de proef worden gesteld. Marrokaanse kraamjes, Italiaanse gerechten en meesterbakkers. Je kan het zo gek niet bedenken of je kunt het hier halen. Naast toeristen trekt deze markt vooral de werkende mensen uit de omgeving door hun smakelijke geur naar zich toe.

Tips Bristol

Dit zijn de leukste markten van Italië

Wanneer plan jij een weekendje naar Bristol in? Laat het ons weten als je gebruik maakt van onze citytips!

PIN IT!

Citytips Bristol. Tips voor een weekendje Bristol. Things to do in Bristol. Activities Bristol. Weekend Bristol.Citytips Bristol | Cityguide Bristol | Tips Bristol

CategoriesEuropa