C

CULINAIR DE WERELD ROND BIJ RESTAURANT NOMADS

Met de komst van restaurant Nomads in Amsterdam-Oost is het niet meer nodig om reislust en trek voor avontuur te laten knagen. Het gloednieuwe Nomadische concept brengt je van de ene verrassende keuken naar de ander. Ja, iets totaal nieuws in de horeca, en verrassend goed bedacht, vonden wij. Om de zoveel maanden serveren deze Amsterdamse nomaden een compleet andere cuisine. Met als huidige stop: Peru.  Restaurant Nomads

Met de komst van restaurant Nomads in Amsterdam-Oost is het niet meer nodig om reislust en trek voor avontuur te laten knagen. Het gloednieuwe Nomadische concept brengt je van de ene verrassende keuken naar de ander. Ja, iets totaal nieuws in de horeca, en verrassend goed bedacht, vonden wij. Om de zoveel maanden serveren deze Amsterdamse nomaden een compleet andere cuisine. Met als huidige stop: Peru. 

Wie de wereld over reist proeft cultuur, geschiedenis en tradities van eten terug in gerechten. En die smaken zijn in ieder continent en land compleet anders. Eigenaren Jaap Kin en Thomas Mutsaers wilden zich niet laten beperken door één specifieke keuken. En deze visie is vooral gericht op de Millennials. Op ons. De heren achter Nomads Amsterdam begrijpen de reislustigheid van de millennials in Nederland en begrijpen dat we zoveel mogelijk van de wereld willen zien – en proeven.

Culturen en tradities in de keuken

Daarom laten ze verschillende culturen en tradities uit verschillende keukens terugkomen. Je paspoort hoef je dus niet noodzakelijk te verlengen voor het uitproberen van de Peruaanse keuken, die zij op dit moment serveren. Een OV-tripje naar de Oranje Vrijstaatkade 55 in Amsterdam is voldoende.

Om het concept feilloos uit te kunnen voeren, reizen beide eigenaren en chef-kok af naar de volgende bestemming om daar de geuren, kleuren en smaken van de keuken van binnen en buiten uit te proberen. Als ze het doen, doen ze het goed. Zij moeten hun paspoort dus wel blijven verlengen, om voor de Amsterdamse foodies twee keer per jaar een compleet nieuwe keuken te voeren.

Op het huidige menu

Girls Who Magazine wist op de valreep hun huidige Peruaanse shared menu nog uit te proberen. Gelukkig maar, want wát was het goed! We gingen voor het chefs menu, waarbij je dubbel zo verrast wordt door wat er op tafel komt te staan. Met vol vertrouwen in het bijzonder vriendelijke personeel keken we onze ogen uit naar de eerste kleurrijke gerechten die op tafel werden gezet.

Zo begonnen we met twee varianten van ceviche, een Peruaans visgerecht waarbij rauwe vis wordt gemarineerd en zacht gegaard in limoen- of citroensap. Beide werden geserveerd met lege de tigre; een mix van limoensap, uienringen, chilipeper, zout en peper. Aan de ceviche van corvina heeft de chef koriander, chilipeper en dun geschaafde venkel toegevoegd. Ernaast stond een ceviche van zalm, waarbij mango, roze peper en kokosmelk het gerecht uniek maakte. Een verrassende, frisse signature van de chef waarbij kraakverse vis de hoofdrol speelde. De prijzen voor deze perfect uitgevoerde ceviches zijn bijzonder laag – €8,50 en €9,00. Oftewel, een prijs-/kwaliteit verhouding waar je u tegen zegt.

Restaurant Nomads

Tropische sferen en intieme zithoekjes

Tussen de twee voor- en hoofdgerechten door besloten we een kijken binnen in de zaak te kijken. Daar werden we wederom verrast door de gedetailleerde uitvoering van het concept. Het Nomadische vindt je naast het in het eten ook her en der terug in de inrichting, en zelfs in de kleding van het team.

Het interieur van restaurant Nomads is er een om door een ringetje te halen. Of nog beter gezegd: om naar hartelust vast te leggen, en de kiekjes te delen met zoveel mogelijk mensen, Want met een azuurblauwe/groene muur, fluwelen banken en botanische tinten waan je je in de tropische sferen. De zaak is erg ruim en verdeeld in verschillende intieme zithoekjes, met een open keuken met aansluitend bar-gedeelte. Naast dit interieur, dat overigens geheel met de hand gebouwd is door de twee eigenaren, heeft Nomads (alsof het nog niet genoeg is) ook echt een gigantisch terras aan het water met prachtig uitzicht.

Met de komst van restaurant Nomads in Amsterdam-Oost is het niet meer nodig om reislust en trek voor avontuur te laten knagen. Het gloednieuwe Nomadische concept brengt je van de ene verrassende keuken naar de ander. Ja, iets totaal nieuws in de horeca, en verrassend goed bedacht, vonden wij. Om de zoveel maanden serveren deze Amsterdamse nomaden een compleet andere cuisine. Met als huidige stop: Peru.  Restaurant NomadsRestaurant Nomads

18 foto’s en drie instagramstory’s verder schoven we weer aan onze tafel, die tussen de openschuifbare ramen uitkeek op het terras. De tafel werd gevuld met de volgende verrassingsronde van de chef – Lomo Soltado: gemarineerde entrecôte met een Aziatische
jus de veau en een trio van zoete aardappelpuree. Wij kenden alleen de oranje variant, maar hier lagen toch echt een paarse en crème-kleurige naast. De entrecôte was perfect gegaard en vol van smaak. Ernaast aten we nog een gebakken corvina met peruaanse tomatensaus
en courgette, zoete aardappelfriet met chili mayonaise en een bonenmix. Niks op aan te merken!

Met de komst van restaurant Nomads in Amsterdam-Oost is het niet meer nodig om reislust en trek voor avontuur te laten knagen. Het gloednieuwe Nomadische concept brengt je van de ene verrassende keuken naar de ander. Ja, iets totaal nieuws in de horeca, en verrassend goed bedacht, vonden wij. Om de zoveel maanden serveren deze Amsterdamse nomaden een compleet andere cuisine. Met als huidige stop: Peru.  Restaurant Nomads

De overige gerechten laat ik aan de verrassing over, want alsjeblieft culinaire levensgenieters: plan je bezoekje aan Nomads snel in!

De volgende halte

Brengt de volgende halte ons richting Azië? Of rookt in de nazomer de braai op ’t terras van restaurant Nomads? Binnenkort reizen Mutsaers en Kin met hun chef af naar de nieuwe locatie, om inspiratie op te doen voor hun volgende culinaire bestemming. Het is nu nog even een verrassing, maar wat het ook wordt, wij gaan de volgende wereldse sensatie wederom ontdekken.

NOMADS
Oranje Vrijstaatkade 55

1093 KS Amsterdam 
Openingstijden:
Zo t/m wo open van 11:00 – 0:00
Do t/m za open van 11:00 – 01:00

PIN IT

Hier moet je zijn geweest in Amsterdam, restaurant Nomads. De plek voor een rondje langs verschillende eetculturen

CategoriesFijne Foodspots