L

LEESLIJST: 10 x GOEDE BIOGRAFIEËN EN WAARGEBEURDE BOEKEN

boeken - boeken lezen - biografieën - waargebeurde verhalen - beste boeken - boeken top 10 - boeken tips - waargebeurde boeken

Films en series zijn een goede afleiding, maar de afwisseling met lezen is nóg fijner. En goede boeken, die zijn er gelukkig in overvloed. Geen fan van fictieve boeken, en lees jij het liefst over échte mensen met waargebeurde verhalen? Hieronder vind je onze boeken top 10 met de beste biografische en waargebeurde verhalen.

10 x waargebeurde boeken & biografische boeken voor in jouw kast >

Zeg nooit nooit

In 2016 komt een einde aan de wielerdroom van Stig Broeckx. Hij komt zwaar ten val op zijn hoofd en belandt in een diepe coma, zijn ouders krijgen te horen dat hij waarschijnlijk nooit meer wakker zal worden. Maar Stig is een koppige positivo. Hij knokt zich terug bij bewustzijn en kijkt alleen nog vooruit. Hij stelt zich doelen die de dokters nooit voor mogelijk hadden gehouden en bereikt die telkens weer. Want “nooit’ staat niet in Stigs woordenboek.

Zeg nooit nooit is meer dan een verhaal over een gevallen wielrenner en zijn wonderlijke revalidatie. Het is een verhaal over hoop en angst, over optimisme en realisme, over triomfen en frustraties, over de veerkracht van lichaam en brein. En het is een eerbetoon aan de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun zoon.
Hier bestel je Zeg nooit nooit > 

zeg nooit nooit

De tatoeëerder van Auschwitz

In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De ss-officieren benoemen hem tot ‘Tätowierer’, tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 34902. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart.

Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale hun uitzonderlijke overlevingsverhaal te delen. Een prachtig en aangrijpend boek!
Hier koop je het boek voor slechts €4,99 >

Vind hier de best verkochte boeken van dit moment >

Het eerste transport

Op 25 maart 1942 ontvangen bijna duizend joodse meisjes uit Poprad, Slowakijke, een oproep om te komen werken voor de overheid. Ze melden zich op het station in hun beste kleren, trots dat ze zich nuttig kunnen maken voor hun land. In plaats daarvan worden ze naar Auschwitz gestuurd. Slechts enkelen van hun keren terug.
Hier koop je het boek > 

boeken tips auschwitzBoeken top 10 // boeken lezen // boeken tips // boeken aanraders

 

Het gezicht van het kwaad

Dr. Wim Van De Voorde voerde in zijn 30-jarige loopbaan als dokter duizenden lijkschouwingen uit, hij onderzocht duizenden plaatsen waar een bloederige misdaad is gebeurd, hij kwam in contact met duizenden daders en slachtoffers, in en buiten de rechtbank.

Daardoor kreeg hij een goed beeld van “het kwaad’: het intentionele kwaad van de psychopaat, de terrorist, de verkrachter en de roofmoordenaar, maar ook het soms door razende emotie ingegeven kwaad van de jaloerse echtgenoot of het ongewilde kwaad bij een ongeval.
Hier bestel je het boek >

Meer inspiratie nodig? Deze psychologische thriller boeken lees je in één keer uit >

Mijn leven in de hel

De negentienjarige Engelse Sarah Forsyth werkt op een crèche in een provinciestadje. Op een dag ziet ze een advertentie: leidsters gezocht voor kinderdagverblijf in Amsterdam. Ze is wel toe aan wat avontuur en reageert meteen. Na een serieuze sollicitatieprocedure wordt ze aangenomen. Het lijkt wel een droom.

Die droom verandert in een nachtmerrie op het moment dat ze op Schiphol aankomt. De mensen die haar ophalen duwen haar in een auto, nemen haar paspoort af en rijden naar de Amsterdamse Wallen. Anderhalf jaar lang moet Sarah de ergste dingen doen achter de ramen, tot ze dankzij puur geluk een onbewaakt moment vindt om te ontsnappen.
Hier koop je het boek > 

waargebeurd boek bol.com

Yes, Please!

Bijna vijftig jaar na Diepe gronden, het boek over erotische fantasieën van Nancy Friday, is het tijd voor Yes, Please!, het grootste onderzoek naar erotische fantasieën in Nederland en Vlaanderen ooit.

Geïnspireerd door Nancy Friday zijn Lucas De Man en Mariëlle de Goede op pad gegaan om te ontdekken waar men tegenwoordig over fantaseert. Het resultaat is een boek waarin iedereen zijn of haar erotische fantasie kan terugvinden. Aan de hand van categorieën vind je in het boek een groot aantal verrassend openhartige, originele en soms zelfs ontroerende verhalen.
Hier koop je het boek >

Waargebeurde boeken // Biografische boeken // biografieën // boeken tips

Spotify

Dit boek gaat over hoe een kleine Zweedse start-up een miljardenindustrie volledig ontwrichtte en aan de basis stond van streaming. Lees hoe oprichters Daniel Ek en Martin Lorentzon de platenmaatschappijen uiteindelijk redden van de piraten en Apple ertoe bracht van bedrijfsmodel te veranderen.

Spotify is het eerste boek in zijn soort met het volledige verhaal van het bedrijf en bevat nooit eerder onthuld materiaal over het maken van spectaculaire deals en de beursgang.
Hier bestel je het boek > 

spotify het boek Waargebeurde boeken // Biografische boeken // biografieën // boeken tips

Mijn verhaal

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin aan de ene kant, en de snel verlopende politieke carrière van haar man aan de andere kant. Ze vertelt over hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne.

Ze vertelt het verhaal met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in hetWitte Huis in die acht jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.
Hier koop je de biografie > 

Kijk je liever? 10 x Indrukwekkende biografische films op Netflix >

Mam ik bel je zo terug

Dit is het verhaal achter een krantenbericht over de gewelddadige dood van Nadine (20 jaar), drie jaar na de moord geschreven door haar moeder. De eerste helft van het boek gaat over het leven en de dood van Nadine en over het liefdevolle en zorgzame gezin en de familie waarin zij opgroeide.

Moeder Wanda weet dit leesbaar te beschrijven, zodat je echt meevoelt en -leeft. Het tweede deel van het boek gaat over hoe het verder gaat en hoe iedereen de draad weer probeert op te pakken.
Hier bestel je dit goede boek > 

boeken - boeken lezen - biografieën - waargebeurde verhalen - beste boeken - boeken top 10Boeken top 10 // boeken // boeken lezen // boeken tips

Meer aanraders nodig? 7 x inspirerende boeken voor powervrouwen vind je hier >

Moordenaars en hun motieven

Elke mens is tot moord in staat. Moord wordt als beestachtig ervaren. Maar beesten moorden niet, mensen wel. Moordenaars zijn mensen en ze komen uit alle rangen en standen. In dit boek laat strafpleiter en criminoloog Jef Vermassen de vele gezichten van moord zien, van partnerdoding tot genocide en geeft hij op basis van zijn ervaring de belangrijkste motieven van moordenaars weer.
Hier koop je het boek > 

Welke interessante titel uit deze boeken top 10 staat er binnenkort in jouw boekenkast?

CategoriesChill