7

7 x INSPIRERENDE BOEKEN VOOR (&DOOR) POWERVROUWEN

boeken voor powervrouwen - boeken tips - inspirerende boekentips - goede boeken voor vrouwen - leestips voor vrouwen - goede boeken - becoming obama

Eén van de meest fijne afleidingen is het lezen van boeken. Even helemaal ontsnappen aan de chaos die we vaak dagelijks handelen. Helemaal fijn zijn de boeken die ons een boost energie geven en boordevol inspiratie zitten. Boeken voor #girlbosses zoals jullie. Wij geven hier onze boekentips aan jullie; van powervrouwen voor powervrouwen!

Inspirerende boeken door inspirerende vrouwen, here you go >

1. Becoming – Michelle Obama

Michelle Obama is jurist, moeder, vrouw en voorvechter van vele zaken. Ze is een krachtige verschijning, ambitieus en perfectionistisch. In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?
Becoming, €20,99 >

Inspirerende nummers voor je playlist >

2. The moment of lift – Melinda Gates

Deze is ook genoemd op onze Instagram, maar verdient hier ook een plekje. Ze licht bijvoorbeeld toe hoe verandering teweeg wordt gebracht. En van wie anders kunnen we dat beter aannemen dan van de meest vooraanstaande voorvechtster van gelijke rechten voor iedereen?

Want wat jullie misschien niet weten, is dat Melinda zich jarenlang inzette voor vrouwenrechten – van emancipatie op de werkvloer tot het elimineren van seksisme. En na het lezen dat dit boek wordt ook duidelijk hoe ook wij ons steentje bij kunnen dragen. Mooi geschreven met wijze lessen voor jonge, ambitieuze vrouwen zoals wij.
The moment of lift, €20 >

Boeken

3. Rinkeldekink – Martine Bijl

‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in september 2015. Voor haar herstel zat zij in een revalidatieoord. Hier moest zij vrijwel alles opnieuw leren. Hierna bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie.

Haar taalvermogen bleef gelukkig onaangetast. Over therapeuten, welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen, schrijft ze met wrange humor, eerlijk en zonder opsmuk.
Rinkeldekink, €14,99 >

boeken voor powervrouwen - boeken tips - inspirerende boekentips - goede boeken voor vrouwen - leestips voor vrouwen - goede boeken - becoming obama

4. Stad vol ballonnen – Femke van der Laan

Femke van der Laan schreef een jaar lang wekelijks in Het Parool over haar leven in de stad na het overlijden van haar echtgenoot Eberhard, de burgemeester van Amsterdam. ‘Stad vol ballonnen’ is een liefdevolle en ontroerende schets van rouw in het dagelijks leven. Deze ingrijpende stukken lees je aan één stuk door. De krachtige beeldspraak in het boek zijn ook erg sterk. Je voelt in ieder opzicht de ware liefde die er is en ook voor de kinderen.
Stad vol ballonnen, €15 >

5. Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Uit praktijkervaring heeft zij de meest gemaakte fouten gehaald. Nu doet zij suggesties om meer grip te krijgen en geeft zij tips om ultiem gebruik te maken van je talenten. Het leert je stevig in je schoenen te staan en verantwoordelijkheid te nemen.
Nice girls don’t get the corner office, €15,99 >

6. Knap voor een dik meisje – Tatjana Almuli

Tatjana krijgt al zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lijf. Naaste familie, wildvreemden, specialisten: iedereen vindt het nodig haar te vertellen dat dik zijn iets slechts is. In haar puberteit waren er geen prille liefdes of eerste seksuele ervaringen, geen onbezorgd ontdekken van de wereld.

In plaats daarvan waren er pestende klasgenoten, stiekeme vreetbuien en een constante schaamte. ‘Knap voor een dik meisje’ geeft Tatjana Almuli zélf de regie in het gesprek over haar lichaam en dit doet ze sterk en ontroerend tegelijk.
Knap voor een dik meisje, €17,50 >

Netflix-tips voor girlbosses >

7. Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps

Bianca Toeps legt je in dit boek tot in detail uit wat het betekent wanneer je autisme hebt. Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken naar wetenschap, maar ook naar redenen waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen. Bianca beschrijft op een luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: een boek dat je vooral aan het denken zet.
Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit, €19,99 >

Boeken

Hebben jullie nog tips voor inspirerende boeken? Wat zijn boeken die jullie aan het denken hebben gezet?

 

CategoriesChill