1

10 INDRUKWEKKENDE BIOGRAFISCHE SERIES OP NETFLIX

netflix serie - biografische series - netflix films - beste biografische series - biografische films

Naast de vele series, films en documentaires in verschillende genres vind je op Netflix ook een aantal indrukwekkende biografieën. Door deze te kijken duik je in het leven van een persoon die waarschijnlijk veel (heeft) betekent voor de wereld of voor jou. Hieronder vind je een aantal interessante biografieën op Netflix. 

Vind hier 10 goede biografische Netflix series >

Narcos

In Narcos wordt het waargebeurde verhaal over het geweld en de macht van de beruchte drugskartels in Colombia verteld. De serie richt zich op de jacht van de DEA op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90.
IMDb > 8.8

Spartacus

Spartacus is het klassieke verhaal van de bekendste rebel uit het Romeinse rijk. Wanneer Spartacus wordt gescheiden van zijn thuisland en zijn vrouw moet hij als gladiator vechten voor zijn leven. In een wereld van corruptie, schandalen en seksuele uitspattingen wordt hij constant getest. Om te overleven zal hij meer moeten worden dan een man en meer zelfs nog dan een gladiator.

IMDb > 8.5

Pablo Escobar, el patrón del mal

Pablo Escobar, el patrón del mal brengt het leven van de beruchte Pablo Escobar in kaart, van kruimeldief tot hoofd van een drugsimperium.

IMDb > 8.5

Time: The Kalief Browder Story

Time: The Kalief Browder Story volgt het tragische verhaal van Kalief Browder, een tiener uit de Bronx die zonder enige veroordeling drie jaar in de gevangenis doorbracht.
IMDb > 8.5

American Crime Story

American Crime Story vertelt de verhalen van wereldberoemde misdaadzaken waar veel over gesproken is. In seizoen 1 wordt het verhaal verteld van de zaak van O.J. Simpson, gezien vanuit het perspectief van de advocaten die onderhandelen achter de schermen en heen en weer bewegen tussen beide kanten van de rechtbank. Seizoen 2 vertelt over de moord op modegigant Gianni Versace die veel vragen achterliet voor alle betrokkenen.
IMDb > 8.4

Luis Miguel: La Serie

Luis Miguel: La Serie vertelt het levensverhaal van de populaire zanger Luis Miguel uit Mexico, die al meer dan vier decennia zijn Latijns-Amerikaanse publiek weet te charmeren.
IMDb > 8.1

Monzón

Monzón vertelt het indrukwekkende verhaal van de Argentijnse bokskampioen Carlos Monzón en het onderzoek naar de dood van zijn vrouw Alicia Muniz.
IMDb > 8.0

Unsolved: The Murders of Tupac and The Notorious B.I.G

Unsolved: The Murders of Tupac and The Notorious B.I.G. is een scripted true crime-serie gebaseerd op het moordonderzoek van Tupac Shakur en Biggie Smalls.
IMDb > 7.9

The naked director

Deze biopic volgt het bijzondere leven van regisseur Toru Muranishi, die zorgde voor een revolutie in de porno-industrie tijdens de economische bloei van Japan in de jaren tachtig.
IMDb > 7.9

Alias Grace

Deze serie is gebaseerd op een boek van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in 1843 en volgt de Ierse immigrante Grace Marks, die in Canada komt te werken voor de welgestelde Thomas Kinnear. Ze wordt samen met een staljongen, beschuldigd en veroordeeld voor de moord op haar rijke werkgever en schoonmaakster Nancy. Psychiater Simon Jordan onderzoekt of ze schuldig is.
IMDb > 7.8

Welke van deze biografische series op Netflix ga jij binnenkort kijken?

CategoriesChill