R

RECEPT BUDDHA BOWL MET QUINOA, AVOCADO EN EI

buddha bowl - buddha bowl recept - gezonde recepten - makkelijke recepten - gezonde gerechten

Leuke kommetjes en schaaltjes vol met hartige en gezonde ingrediënten, ook wel Buddha Bowls genoemd. Ze zijn super populair, en dat is niet zo gek: het is een lekker gerecht dat makkelijk zelf te maken is. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke bowl met quinoa, avocado en ei.

Vind hier het Buddha Bowl recept > 

Maar eerst, nog meer informatie over deze kleurrijke bowls. Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal lekker kleurrijk maar vooral erg gezond en vullend is. Je kan ook makkelijk allemaal restjes uit je koelkast verwerken in jouw bowl, want er bestaat geen vast recept.

De basis bestaat meestal uit vezels. Dit kan quinoa zijn, couscous, parelgort of bijvoorbeeld wilde rijst. In dit artikel komt maar één variant voorbij, maar je kunt natuurlijk ook een andere basis kiezen.

Ingrediënten 

185 gr gekookte quinoa
1 tl olijfolie
2 groene uien in dunne plakjes gesneden
1/4 tl gemalen gedroogde rozemarijn
1/8 tl zout
1/8 tl gemalen peper
2 zacht of hardgekookte eieren
1/2 avocado in plakjes
1/2 tomaat gehakt
4 theelepels verkruimelde fetakaas

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 9 andere gezonde en makkelijke Buddha Bowl recepten > 

Bereidingswijze 

  1. Doe de quinoa in een middelgrote kom en roer de olijfolie, groene uien, rozemarijn, zout en peper erdoor om de basis van jouw bowl te maken.
  2. Verdeel dan het quinoa-mengsel gelijkmatig over twee kommen.
  3. Bouw daarna allebei de bowls doormiddel van 1 ei, de helft van de avocadoplakken, tomaat en fetakaas.
  4. Nu is het tijd om van jouw heerlijke gerecht te genieten!

Kleine side note: Eten uit een bak van plastic geeft een ander gevoel dan uit een mooie kom van aardewerk. Gebruik voor deze maaltijd dus altijd je mooiste kom, het liefst niet te klein.Wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde Buddha Bowl recept maken?

Bron: Cookin Canuck