8

8 MANIEREN OM BIJ TE SCHOLEN NÁ JE STUDIE

bijscholen tips - investeren in jezelf - tips om bij te scholen - leren zonder studie

Of je nou overweegt een carrière switch te maken, je kennis over je huidige branche wilt verbeteren of het gewoon leuk vindt om jezelf bij te scholen: je bent nooit te oud om te leren! Daarom in dit artikel acht makkelijke manieren om te leren zonder terug te gaan naar school.

Vind hier 8 makkelijke en leuke manieren om bij te scholen voor je carrière > 

1. Luister naar een financiële podcast

Je geldzaken op orde krijgen kan net zo makkelijk zijn als het downloaden van een podcast op je telefoon. Of het nou voor je bedrijf is of privéleven, zorg ervoor dat je leuke podcasts opslaat zodat je ze makkelijk terugvind en vaker kunt beluisteren. Lees je liever een boek over financiën? Hier vind je een paar goede titels.

2. E-mail iemand die je bewondert en vraag hem of haar om een ​​interview

Trek de stoute schoenen aan en stuur gewoon een mailtje om te zien of ze beschikbaar zijn voor een informatief interview. Nee heb je, ja kun je krijgen toch? Wie weet geven ze jou wel het duwtje in de rug dat je nodig hebt voor je carrière!

3. Leer een andere taal terwijl je de afwas doet

Maak je klusjes een beetje aantrekkelijker door een app te downloaden waarmee je een andere taal kunt leren. Zo kun je multitasken terwijl je bijvoorbeeld de afwas doet of de was opvouwt.

Ook leuk! 4 slimme manieren om in jezelf te investeren vind je hier > 

4. Probeer elke dag naar het nieuws te luisteren

In plaats van je favoriete afspeellijst op te zetten kun je je ook abonneren op een podcast voor nieuwsupdates. Zo ben je op de hoogte van wat er om je heen gebeurd, terwijl je bijvoorbeeld onderweg bent naar je werk of als je op de loopband staat in de sportschool .  8 x podcasts om het nieuws bij te houden >

5. Volg een online cursus

Het besef dat internet je letterlijk elke vaardigheid kan leren die je ooit zou willen, is behoorlijk ‘life changing’. Websites zoals Lynda bieden je voor een maandelijks bedrag wel duizenden cursussen. Ook zijn er cursussen waar je los voor betaald, leer hiermee hoe je je droombaan kunt bemachtigen of bijvoorbeeld het ontwerpen van een mobiele app. Een hele belangrijke voor je carrière!

6. Lees minstens een keer per maand een nieuw boek

Ben je geen lezer van jezelf? Spreek met jezelf af dat je minstens 20 minuten per dag moet lezen, zodat je dit boek wél in een maand uitleest. Goede boekentips vind je hier >

7. Bekijk documentaires op je vrije dag

Heb je toch echt beeld nodig om geboeid te blijven? Netflix heeft honderden documentaires om uit te kiezen. Veel van deze documentaires duren niet al te lang, dus kun je er zelfs een paar achter elkaar kijken. 

Inspiratie nodig? Dit zijn de meest bekeken series, docu’s en films op Netflix >

8. Kies voor een Ted Talk in plaats van Netflix

Netflix is natuurlijk erg verleidelijk als je na een lange dag thuiskomt, maar als je naar een Ted Talk kijkt of luistert kun je echt wat leren. Pak een notitieblok en pen, haal een paar lekkere snacks en kijk naar minstens twee Ted Talks per week.

Welke van deze tips ga jij gebruiken om jezelf bij te scholen voor je carrière?

CategoriesNiet gecategoriseerd