2

20 x CULINAIRE KIJKTIPS VOOR FOODIES

netflix tips foodies - films over eten - documentaires over eten - series over eten - food shows netflix

Eten in alle vormen – het koken, erover praten, ervan watertanden, erover lezen én ernaar kijken. Wij houden ervan. En zeker als we er al kijkend meer over kunnen leren en geïnspireerd kunnen raken, zijn we om. Ben jij ook zo gepassioneerd over eten? Dan mag je deze (Netflix) kijktips over eten zeker niet missen!

Of je nou een horeca ondernemer, professionele chef, hobbykok of echte foodie bent – deze Netflix series & films over eten mag je niet missen. Van series over ondernemerschap tot documentaires waarbij chefs worden gevolgd en feel good food films. Deze filmtips over eten, chefs en restaurants met je niet overslaan!

Niet alle titels staan (nog) op Netflix, maar zijn online wel te vinden en te zien.

Films & Documentaires voor foodies >

The Founder

Benieuwd naar het (bizarre) verhaal achter McDonalds? Dan is The Founder jouw kijktip. Deze feelgoodfilm gaat over het ontstaan van een van ’s werelds grootste bedrijven. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. Met een beetje bedrog.
IMDb: 7,2 (Netflix)

BURNT 

In deze food film word je meegenomen in het leven van de eigenaardige chef-kok die de sterren van de hemel kookt. Totdat drank en drugs zijn leven vernielen. Alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt wordt in één klap verwoest. Laat je inspireren hoe hij zijn weg naar geluk hervindt.
IMDb: 6,6 (Pathé thuis)

Deze bizarre docu’s veranderen je kijk op eten >

 Fucking Perfect

Ambitieus en perfectionistisch als hij is, weet Sergio Herman binnen no-time de top te behalen met zijn 3-sterren restaurant in Oud Sluis. Ambitie is een hongerig beest dat je van binnenuit opvreet en nooit genoeg heeft. Opzoek naar nog meer verandering en uitdaging gooit hij na 25 jaar drastisch het roer om. Kijk in deze interessante docu mee welke paden hij bewandeld om te komen waar hij nu is.
IMDb: 7,1
Hier bekijk je deze docu >

Noma, My Perfect Storm

In 2010 werd restaurant Noma uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld. Een titel waar je alleen maar kan kan dromen. Althans, dat dachten chefs René Redzepi en Claus Meyer.

Totdat het hun overkwam, want zo’n titel brengt veel meer met zich mee dan alleen de credits. Werken. Heel. Hard. Werken. Zo moesten zijn opnieuw hun grenzen opzoeken om gasten te blijven verrassen. Om te bewijzen dat ze er nog steeds zijn, beter dan ooit tevoren.
IMDb: 6,2
Hier kijk je deze food docu
>

Chef

Deze feelgood film gaat over Chef-kok Carl Casper (gespeeld) door Jon Favreau). Hij lijkt het allemaal te hebben, maar toch mist er iets in zijn leven. Hij heeft nooit zijn eigen creatieve draai kunnen geven aan zijn gerechten. Door de onderwaardering van zijn baas is hij gaan twijfelen.

Ga je voor zekerheid of ga je de uitdaging aan om jezelf in het diepe te gooien? Keuzes maken om je grote droom na te jagen terwijl je de meest aantrekkelijke aanbiedingen afslaat. Hij doet het.
IMDb: 7,3 (Pathé thuis)

The Chef Show

Chef gezien? Dan is The Chef Show de volgende kijktip. In deze serie zie je wederom  regisseur en acteur Jon Favreau samen met chef Roy Choi, bekend van zijn taco-truck Kogi. Samen trekken ze langs restaurants en foodtrucks om nieuwe smaken, combinaties en recepten te ontdekken.
IMDb: 8,2 (Netflix)

Interessante series over eten >

Chef’s table

Het paradepaardje onder de culinaire programma’s. De serie die iedere chef, horeca ondernemer en foodie gezien móet hebben: Chef’s Table. In de serie, met Emmy-nominatie op zijn naam, staat in elke aflevering één spraakmakende chef centraal.

Van Mexico tot Italië en de straten New York. Iedere chef vertelt zijn of haar verhaal; de drijfveer, passie, de achtergrond van het succes en kijkjes in de keuken. Alles komt voorbij.
IMDb: 8,6 (Netflix)

Deze culinaire Netflix-show is gemaakt door dezelfde makers als van Chef’s Table – dus ook dit programma is absoluut de moeite waard. In Street Food speelt iedere aflevering zich af in een andere stad, van Osaka in Japan tot Bangkok in Thailand en Cebu op de Filipijnen. In iedere stad krijg je een kijkje in de straatkeukens van de stad.
IMDb: 8,0 (Netflix)

Salt, Fad, Acid, Heat

De vrolijke, goedlachse presentator van dit foodfestijn – Samin Nosrat – neemt je gedurende 4 delen mee naar ieder basiselement van het kokent. Zout, vet, zuur en hitte zorgen er volgens haar namelijk voor dat gerechten een succes worden. Een absolute kijktip voor wie meer wilt weten over deze basiselementen. Ps. Liever lezen? Hier koop je haar boek >
IMDb: 7,7 (Netflix)

Million Pound Menu

Nog zo’n toffe serie voor horeca ondernemers is Million Pound Menu, waarin chefs voor een groep investeerders koken in de hoop op hun financiële hulp om een restaurant op mogen openen.

Zien ze potentie? Dan openen de chefs eerst een pop-up restaurant in Manchester om hun gerechten te laten proeven aan de investeerders. Zien ze er dan nog potentie in? Dan investeren ze in hun concept!
IMDb: 6,5 (Netflix)

Deze tafel etiquette voor een chique diner moet je kennen >

Cooked

Benieuwd naar waar jouw eten nou eigenlijk precies vandaan komt? In deze culinaire Netflix serie Cooked neemt Michael Pollan, bekend van ‘Een pleidooi voor echt eten’ je mee op een reis naar de oorsprong van echt eten. In alle vier de afleveringen wordt steeds een ander interessant onderwerp besproken.
IMDb: 8,1 (Netflix)

Meer kijktips voor foodies en horeca ondernemers op Netflix:

Rotten (IMDb: 7,1)
Barbecue (IMDb: 6,5)
Ugly Delicious (IMDb: 7,8)
Breakfast, Lunch, Dinner (IMDb: 6,2)
Jiro Dreams of Sushi (IMDb: 7,9)
Flavorful Origins (IMDb: 7,6)
Somebody Feed Phil (IMDb: 8,1)
Restaurants on The Edge (IMDb: 6,5)
The Mind of a Chef (IMDb: 8,0)

Wanneer plan jij een culinaire Netflix & Eat avond in voor deze films & series voor foodies?