4

4 SLIMME MANIEREN OM IN JEZELF TE INVESTEREN

investeren in jezelf - netwerken tips - conferentie bezoeken

In plaats van te hopen dat jouw werkgever je nieuwe dingen gaat leren, kun je natuurlijk ook zelf actie ondernemen. Of dit nou in de vorm is van cursussen volgen of het bijwonen van een conferentie, er is van alles mogelijk. Hieronder vind je de beste manieren om in jezelf te investeren.

Vind hier de beste manieren om in jezelf te investeren > 

1. Volg een online cursus

In welke branche je ook actief bent, er is altijd een online cursus om je meer te leren. Het besef dat internet je letterlijk elke vaardigheid kan leren die je ooit zou willen, is behoorlijk ‘life changing’. Websites zoals Lynda bieden je voor een maandelijks bedrag wel duizenden cursussen. Ook zijn er cursussen waar je los voor betaald, leer hiermee hoe je je droombaan kunt bemachtigen of bijvoorbeeld het ontwerpen van een mobiele app. Soms kun je zelfs geweldige gratis online cursussen vinden van websites zoals Skillshare en Udemy.

 Vind hier de 5 stappen waarmee je ontdekt welke carrière bij je past >

2. Certificeer jezelf

Het volgen van een cursus kan je natuurlijk helpen om iets nieuws te leren maar het behalen van het certificaat is natuurlijk ook echt nodig zodat je het op je cv kan zetten. Dit is vooral handig als je van branche wilt veranderen of een baan wilt vinden waarvoor je je misschien niet helemaal gekwalificeerd voelt. 

Google biedt veel verschillende cursussen aan, van een gratis certificering van de basisprincipes van digitale marketing tot allerlei andere betaalde certificeringen voor gegevens en technologie, digitale marketing en loopbaanontwikkeling. Google Skillshop biedt certificeringen in alles, van Google Ads tot YouTube. Bekijk de vereisten voor sommige nieuwe banen waar je naar op zoek was en als je een programma ziet dat je niet kent, zoek het dan op. De kans is groot dat er een certificering voor is.

3. Ga naar een conferentie

Bij een conferentie kun je luisteren naar mensen die succesvol zijn geworden in jouw branche of die bijvoorbeeld hebben bereikt wat jij jezelf ziet worden. Je kunt hier dus geïnspireerd raken en belangrijke mensen ontmoeten. Conferenties kunnen duur zijn dus begin eerst goed rond te kijken wat goed aansluit aan jouw wensen en interesses. Er kunnen in jouw stad bijvoorbeeld ook conferenties zijn waardoor je geen reiskosten hebt. Is er niks bij jou in de buurt? Begin dan elke maand een bedrag opzij te zetten, net als wanneer je aan t sparen bent voor een nieuwe tas of schoenen. Zie het als een investering in jezelf!

investeren in jezelf - netwerken tips - conferentie bezoeken

4. Begin met netwerken

Begin bijvoorbeeld met één netwerkevenement per maand en ontmoet tijdens dat evenement een nieuwe persoon in jouw vakgebied (of het vakgebied waarin je wilt starten). Organisaties zoals Creative Mornings organiseren events in wel 207 steden over de hele wereld. Elk evenement is gericht op koffie en een keynote-spreker, en je kunt na het praatje contact maken met de andere bezoekers.

Als je niet naar persoonlijke netwerkbijeenkomsten wilt, is er ook altijd nog digitaal netwerken. Zoek groepen op LinkedIn waarbij je je kunt aansluiten en zorg ervoor dat je jouw steentje bijdraagt aan een zinvolle discussie. Volg je carrièrehelden op Twitter en stuur bijvoorbeeld een relevante en professionele tweet door aan je groep.

Netwerken als een pro, vind hier hoe je dat doet > 

Welke van deze manieren ga jij gebruiken om in jezelf te investeren?

CategoriesWork