G

GEZELLIG! 15 x AAN DE BAR ETEN IN AMSTERDAM

borrelen Amsterdam - Zoldering - Binnenvisser -leuke cafés amsterdam - Lokaal van de stad - leuke bars amsterdam - Le Ceour Amsterdam -aan de bar hangen amsterdam

Op zoek naar een fijn restaurant in Amsterdam waar je óók aan de bar kunt hangen. Voor bordjes vol lekkere hapjes en glazen gevuld met fijne wijnen? Bij deze 15 x hotspots kun je aan de bar eten in Amsterdam!

Van gerechten om te delen tot goede collecties wijnen: bij deze 15 x plekjes kun je aan de bar eten in Amsterdam >

Binnenvisser

Goed, gezellig en sfeervol aan de bar eten in Amsterdam? Met een wisselend menu, goed selectie van wijnen en een ongedwongen sfeertje maakt Binnenvisser een fijne hotspot hiervoor. De naam komt van hun oude straatnaam af, waar ze vroeger altijd heerlijke eetfeestjes gaven.

Spontaan uit eten in Amsterdam: hier hoef je niet te reserveren >

Zoldering

Op de Utrechtsestraat in Amsterdam wilt Zoldering de oude cafésferen van vroeger terugbrengen. En daar past natuurlijk het eten aan de bar helemaal bij. Geen allures of gangenmenu’s, maar eten en drinken waar je zin in hebt.

Gertrude

Bij Gertrude koken ze met de seizoenen mee. Chef Amadou Dia serveert eenvoudige gerechten met hartverwarmende smaken, waarin seizoensgroenten en verantwoorde vis- en vleessoorten centraal staan. Ook gewoon aan de bar!

Café Caron

Hip, Frans en heel erg gezellig. Daarom zijn we fan van dit restaurant in Amsterdam. De zaak van de Franse chef Alain Caron – ook bekend van Masterchef – en zijn zoons loopt dan ook niet voor niets zo ontzettend goed. Gelukkig kunnen fans van Caron ook genieten van het eten en een uitgebreide wijnkaart aan de bar.

Little Collins

Aan de bar van Little Collins kun je ’s ochtends genieten van de before noon brunch. En kun je ’s middags en ’s avonds terecht voor de onwijs lekkere combinaties die op de lunch/diner menu staan. Want één ding is zeker: de Australische eigenaars maken er altijd een feestje van.

Ook leuk! 15 x restaurants aan de grachten van Amsterdam >

Pastis Amsterdam

Bij Pastis Amsterdam is het niet alleen een Frans feestje voor linnen-liefhebbers. Ook voor de levensgenieters die liever aan de bar hangen, kunnen hier goed terecht. Voor de Frans georiënteerde hapjes – met af en toe een uitstapje naar het Middellandse zeegebied – en een flesje vino of Pellegrino

Compartir

Lokale ingrediënten, een dynamische wijnkaart en een ongedwongen sfeer. Bij wijnbar Compartir kun je terecht voor kleine en middelgrote gerechten die je kunt delen. Want samen aan de bar eten, is leuker dan alleen right?

Alex + Pinard

Deze wijnbar in Amsterdam Oost maakt de beste wijnen toegankelijk. Of je nu aan de bar wilt hangen, onderuit wilt zakken in de comfy stoelen of aan tafel wilt zitten: de combinatie van betaalbare wijnen van hoge kwaliteit die Alex+Pinard schenken, doen het altijd goed.

Bar pif

Ook bij Bar Pif, het zusje van Alex + Pinard, kun je gezellig aan de bar eten in Amsterdam. Deze bar in de Jordaan heeft een Frans tintje, wat terug te zien is aan de goede selectie wijnen, gerechtjes én zelfs in de naam. “Pif is Frans voor de eerste neus, de eerste kennismaking met de wijn. Daar zorgen wij voor”, – vertellen ze zelf op de website.

28 x leuk lunchen in Amsterdam centrum >

Frizzanteria

Bij Frizzanteria proosten we aan de bar met Italiaanse bubbels, delen we de antipasti met fijn gezelschap. En genieten we van seizoensgebonden gerechten, gebaseerd op oude Italiaanse familierecepten met een moderne twist.

Bar Bachrach

Van Jeruzalem bagel met tahini tot ‘Kibbeh nayyeh’: in Bar Bachrach wordt inspiratie geput uit de keukens van het Midden-Oosten en Europa. Met een moderne twist.

Le Coeur

Midden in de bruisende 9 straatjes van Amsterdam vind je de stijlvolle Le Coeur. Het is hier altijd vechten voor een plekje, maar je kunt hier ook aan de bar schuiven. Voor verschillende bordjes met kip, artichoke, burrata of andere kleine gerechtjes.

Sjefietshe

Ook de lekkernijen van ons favoriete visrestaurant midden in de Pijp kun je gewoon aan de bar eten in Amsterdam. Van hun befaamde ceviche’s en visburgers tot gebakken pulpo. Sjefietshe Al Paso komt het aan de bar brengen!

Volt

In de Pijp kun je in huiselijke sferen genieten van de Franse creaties van Chef Job Litjens. Door het gebruik van seizoensgebonden producten wisselt de menukaart regelmatig, maar een aantal klassiekers (oesters, bloody mary’s) zijn altijd van de partij. Volt >

12 x bijzondere restaurants in Amsterdam >

Lokaal van de stad

Op de hoek van de Heemstedestraat en Weslandgracht vind je Lokaal van de Stad. Dit café is de perfecte plek om goed te borrelen en lekker te ontbijten, lunchen en dineren. Ook aan de bar! Onze tip: probeer een van de verschillende biertjes en heerlijke wijnen naast een van de gerechten uit hun wereld keuken.

En, op welke plek aan de bar in Amsterdam ga jij hangen?

Omslagfoto: Binnenvisser

CategoriesFijne Foodspots