D

DANKBAAR DOOR HET LEVEN: ZO DOE JE DAT

Dankbaarheid oefenen

Met zoveel narigheid om ons heen, is het soms goed om stil te staan bij de mooie dingen in het leven. Plus, het blijkt uit onderzoeken dat dankbaar door het leven gaan een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Maar hoe doe je dat dan? Hieronder vind je 5 x handige tips.

Dankbaar door het leven: zo doe je dat >

Wees blij met wat je hebt

Eerlijk is eerlijk, het is héél makkelijk om meer en beter te willen. Of jezelf te vergelijken met de mensen om je heen en social media. Vaak ten kosten van je humeur, zelfverzekerdheid en je tevredenheid. Onze tip: probeer eens te focussen op hoeveel je al bereikt hebt en de dingen die je wél hebt. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar op de lange termijn maakt het je veél gelukkiger.

Wet van aantrekkingskracht: uitleg, tips & tools >

Geniet van de kleine dingen

Kijk eens om je heen en geniet van de kleine dingen die het leven zo mooi maken. Denk aan de prachtige zonsondergang tijdens je busrit, je eerste heerlijke bakje koffie in de ochtend, je favoriete film, alle honden & katten die je nog mag aaien. En duizenden andere waardevolle dingen, je moet er alleen de tijd voor nemen om bij stil te staan.

Waardeer de mensen om je heen

Iets wat vanzelfsprekend lijkt, maar je eigenlijk hartstikke dankbaar voor mag zijn: de mensen om je heen. Dat betekent uiteraard je vrienden en familie. Maar ook willekeurige mensen die zomaar iets aardigs voor je doen. Zoals de deur voor je openhouden of vriendelijk naar je glimlachen.

Bekijk alles met een positieve bril

Een gevalletje het glas is halfvol en alles komt goed – zo niet, dan toch! Probeer eens dingen van de positieve kant te bekijken. Want van piekeren en stressen is niemand ooit beter van geworden! En is het écht zó erg als dat je zelf denkt? Vaak niet eens.

8 x Podcasts voor meer positiviteit >

Schrijf je dankbaarheid op

Vind je het een beetje lastig om dankbaar door het leven te gaan? Maak dan een lijstje – in een leuk boekjemet alles waar je dankbaar voor bent. Lees dit elke ochtend door totdat het in dankbaarheidslijstje in je hoofd geprint staat. En hè, vergeet ook hier de kleine dingen niet op te noemen!

En, ga jij al dankbaar door het leven?

CategoriesChill