S

SPONTAAN UIT ETEN IN AMSTERDAM: BIJ DEZE RESTAURANTS HOEF JE NIET TE RESERVEREN

spontaan uit eten amsterdam - uit eten zonder reeservering amsterdam - restaurants zonder reserveren

Spontaan uit eten in Amsterdam zit er tegenwoordig eigenlijk niet meer in. Plannen, boeken en ruim van te voren reserveren om op tijd een tafeltje in dat leuke restaurant te bemachtigen: zo werkt het tegenwoordig. Althans, op veel plekken. Maar gelukkig niet overal! Bij deze restaurants in Amsterdam heb je geen reservering nodig!

Spontaan uit eten in Amsterdam

Na die vrijmibo op werk spontaan zin om het festijn te vervolgen in een restaurant? Zaterdagochtend beslissen dat er die avond een date night op de planning staat? Leuk: spontaniteit is een feest. Maar wie op de bonnefooi uit eten wil in Amsterdam komt al snel van de koude kermis vol. Alles zit bommetjevol en bij sommige plekken moet je weken van te voren een aanbetaling doen. Good for them, echt waar, maar planningloos op pad is óók leuk.

Speciaal voor jullie maakten we een lijstje met restaurants in Amsterdam waar je zonder reservering kunt aanschuiven >

Enfin

‘YOU DON’T NEED A RESERVATION!’, staat er op de overzichtelijke website van het gloednieuwe Café Enfin. Nou, helemaal top. Schuif aan voor een lekkere Camembert uit de oven of een Ardenner paté en geniet van een spontaan avondje uit eten in Amsterdam.

Seafoodbar

Bij het o zo populaire Seafoodbar is reserveren wel degelijk mogelijk, maar wie uit eten wil zonder reservering in Amsterdam kan hier gewoon langslopen. Ze houden altijd plekjes vrij voor inloop, een concept waar wij hartstikke fan van zijn.

Wijmpje Beukers

Wijmpje is de koning van de binnenloop. Zij waren een van de eerste restaurants in Amsterdam die het spontaan uit eten zijn gaan omarmen. Die avonden zijn immers het leukst! Bestel een wachtwijntje en jouw tafel komt vanzelf vrij. Te lange wachttijd? Bij broertje Schotsheuvel kun je ook op de bonnefooi langs.

Jordy, een van de eigenaren van Wijmpje Beukers, is helemaal fan van dit concept: ”ik houd van die, spontane, ongedwongen sfeer. Bij ons kun je altijd terecht. Soms moet je even wachten, maar wij zeggen nooit nee. Tegen niemand! Bij Wijmpje is het echt een compleet avondje uit.’’

Meer restaurants voor uit eten zonder reservering in Amsterdam >

Café Twee Prinsen

‘no reservations, coffee ~ wine ~ beer ~ baguettes ~ snacks’, staat er op hun sobere website. Binnenlopen dus en kijken waar je uit kan kiezen. Dat kan 7 dagen per week op prinsenstraat 27. Verder geen foto’s, niks. Klinkt als een avond vol verrassingen!

Café Binnenvisser

Lekker ongedwongen aan de bar, een naturrwijntje erbij, gerechtjes om te delen: allemaal nog leuker en lekkerder als het ongepland is. Bij het bruine restaurant Binnenvisser kan het. Voor groepjes van meer dan 6 kan je wel even mailen!

Serre (Okura)

We love Serre! Wil je door de weeks spontaan uit eten in Amsterdam en een beetje uitpakken? Wip dan langs het prachtige Serre, gelegen aan het water. Je kunt hier ook terecht voor een lunch (3 gangen voor €44) of afternoon tea.

Okura amsterdam - serre amsterdam - japanse fine dining amsterdam - dineren amsterdam zuid

Karavaan

Bij deze leuke hotspot was ver vooruit reserveren altijd een must, maar sinds kort kan je alleen reserveren voor 5 personen of meer. Met kleine gezelschappen loop je gewoon binnen. Het team zoekt op het moment een tafeltje voor je!

Etentjes plannen? Dat doe je de leukste restaurants van Amsterdam >

Pllek

Binnen kun je een tafeltje reserveren (aankomen en daar wachten kan ook), maar voor buiten geldt het: first come, first serve. En ook op het terras is het een kwestie van even wachten tot er een plekje vrijkomt. Top voor spontane terrassessies!

Café Grutter

Café Gruter is misschien wel een van de bekendste inloop- en afspraakcafés van Amsterdam. Het eetcafé ligt in het sjieke Oud-zuid maar is altijd laagdrempelig en ongedwongen gebleven. Geen poespas dus, ook niet op de menukaart. Ideaal voor een bonnefooi-hap!

En, bij welke van deze restaurants in Amsterdam loop jij spontaan naar binnen? Meer tips voor restaurants waar reserveren niet nodig is? DM ze!

CategoriesFijne Foodspots